Akreplerin dönemi başlıyor

Bir süredir Akrep burcunda dolaşan Merkür’den sonra şimdi Güneş’in ve Mars’ın da Akrep burcunda dolaşmaya başlamasıyla birlikte güçlü biçimde ortaya çıkan Akrep etkilerini açıkça görebileceğiz.

Bu demektir ki, iktidar duygularının öne çıkacağı bir devreye giriliyor.

Akrep burcunu belirleyen özellikleri tanımlayacak olursak öncelikle güçlü sezgileridir. Çünkü, su grubunun sabit elemanı olan Akrep, suyun diğer elemanı olan Balık ve Yengeç’ler gibi son derece güçlü sezgileri vardır. Ancak, diğer Su grubu tiplerinden farklı olarak açığa çıkan en tipik özellikleri, kendilerine dönük ve duygularını gizlemeyi kolayca başardıkları için alınganlıklarını da ortaya koymaz, hiç belli etmezler. Bu durumun pek olumlu olduğu söylenemez. Özellikle de alındıkları kişi için. Çünkü, alındıkları konuyu kafalarının içinde kurar, büyütür, kinlenir ve çoğu zaman bunun hesabını sormayı düşünürler. Fakat, hiçbir zaman acele etmez. Uygun zamanı bekler ve asla unutmaz. Çünkü, Akrep’ler son derece zeki ve hafızaları kuvvetli tiplerdir. Bir işin nasıl gelişeceği ve sonuçlanacağı hakkında Akrepler’in kesin ve tutarlı ön görüşleri vardır. Fakat, bir kez sonuçlandırmak için karar verdilerse, sonuç olumsuz gibi gözükse bile çalışmalarını sonuna kadar sürdürürler ve sonuç alırlar.

Astrolojik açıdan Akrep’ler üç kategoride incelenir. Akrep tipleri, kertenkele tipleri ve kartal tipleri. En gelişmiş tipler kartallar olduğu için onları daima yönetici olarak görürsünüz. Hemen her tür meslekte başarılı olurlar, meslekleri ne olursa olsun yönetici olmayı başarır ve aranan yöneticiler olurlar.

Kertenkele tipleri Akrep ve kartal’ların arasında kalmış, grimsi bir tavır içindedir. Kimi zaman çok kontrollü kimi zaman ise, planlı ve hesaplı bir tutum içinde bulunur. Ancak, çoğu zaman yoğun duygularının baskısı altında ezilir ve bir türlü potansiyelini ortaya koymayı başaramaz. Tabii bu durumda sivri dilli, karıştırıcı ve alaycı bir tutum içine girer. Son derece zeki ve sezgileri güçlü olduğu için ön görüşleri isabetlidir fakat, bu görüş onun üzerinde duygusal baskı yaratır ve bazı zamanlarda hasta edecek dereceye ulaştırabilir.

Duygular gizleniyor

Bugünden itibaren Güneş, Akrep burcunda dolaşmaya başlıyor. Aynı zamanda Akrep burcunun yöneticisi Mars da bugün Akrep burcuna giriyor. Akrep burcunun sembolize ettiği özelliklerin güçlü bir biçimde açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu ilginç bir dönemin başladığını gösteriyor. İktidar ve güç arzularının yükseldiği bir dönem. Ancak bugün Ay da Akrep burcunda dolaşıyor ve duyguların gizleneceğini gösteriyor. Öğle saatlerinde heyecan uyandıracak sürprizler meydana gelebilir.
Yazarın Tüm Yazıları