Ağır taş blokların levite edilişi

Levitasyon olarak adlandırılan yer çekimine karşı bir maddenin havalanması ile ilgili pek çok öykü yer almaktadır.

Hatta meditasyon sırasında oturduğu yerden yükselenlerin hikayelerine dua ederken havalanan azizler eşlik eder.

Büyük taş bloklarından yola devrilmiş ağaçların yerden kaldırılmasına kadar mucize olarak değerlendirilen pek çok olayın yer aldığı ilginç anlatımlar vardır ve bunların arasında hala tam olarak anlaşılamayan piramitlerin yapılışıyla ilgili levitasyon hikayelerine rastlanır.

Bazı Arap kitaplarında piramitlerin nasıl yapıldığı konusunda garip öykülen anlatılır. Bunlardan birinin dediğine göre;

Piramitin taşları, papirüs kağıdına sarılmış. Sonra bir rahip bunlara değnekle dokunmuş. Taşlar, ağırlıklarını yitirerek 50m. havaya kalkmışlar. Rahip her taşı bu yoldan yükselterek, piramidin tepesine ulaştırmış ve yerli yerine yerleştirmiş.

Arap tarihçisi Abu Zeyd al-Balki bu konuda şunları yazıyor;

Piramit inşaatında, büyük taş blokları yerlerinden kaldırmak ve taşımak için, bunların üstüne üzerinde bazı formüller yazılı papirüsler konurdu. Sonra bir avuç büyüklüğünde ve iç içe giren halkalarla oluşturulan bir alet, taş bloğun üzerinde tutulur, halkalar çevrilirdi. Bunun üzerine taş ağır ağır yerinden kalkar ve istenen yere götürülebilirdi.

Gravitasyona (Yer çekimi) karşı düşünülecek bir aletin, küçük ya da büyük olması tartışma konusu olamaz. Aynı açıklamayı okuyan A.Einstein, bu konuda şunları söylüyor.

"Bizim bilmediğimiz bazı sırlara, eskilerin vakıf olduklarını kabul etmek zorundayız. 600 tonluk bazı taş blokların üst yüzeylerinin konkavlaşmış olduğu dikkati çekiyor. Bu ancak muazzam bir çekim veya emme kuvveti ile hasıl olabilecek bir tesirdir."

Hindistan’da anlatılan bir öykü ise yola düşen büyük bir ağaç yüzünden yolun kapanması üzerine oradan geçmekte olan bir gurunun ağacı levite ederek kaldırmasını anlatır. Yoluna devam etmek isteyen guru yanındaki müritlerine söylediği kelimeyi kendisiyle birlikte tekrarlamalarını ister ve hep birlikte kelimeyi zikretmeye başlamalarıyla birlikte koca ağaç havalanır. Bunun üzerine yerden bir metre kadar havalanan ağacı eliyle iterek yolun kenarına çeker.

Aslında bu yöntem bana mantıklı geliyor. Havayı titreştirerek etki meydana getirmek mümkün olabilir. Sanırım bunu laboratuar koşullarında incelemek gerek.

Sıradışı yöntemler

Baskı yaratan durumlar ortaya çıkabilir ve şimdiye kadar önemsenmeyen konular ciddiye alınabilir. Endişeleri ve korkuları tetikleyen durumlar karşısında sabırlı ve güçlü davranmak gereken bir gün. Yabancılar ve farklı kültürlerle ilgili yapılan araştırmalar şimdiye kadar bilinmeyen bazı gerçeklerin ortaya çıkmasına neden olacak. Gösteri dünyası ve eğlence sektörüne yönelik baskılar ortaya çıkabilir ve şimdiye kadar uygulanan alışılmış yöntemler değişebilir.
Yazarın Tüm Yazıları