Adalet

Başından iki evlilik geçen Gülbeyaz Arslan, televizyonda gördüğü arkadaşlık ilanına telefon mesajı gönderdiğinde tanıştı Ferdi Sevim’le.

Haberin Devamı

Kıskançlık krizi ağır tahrik sayıldı

Kısa sürede sevgili oldular. Sevim inşaatlarda çalışıyordu. Gülbeyaz, sevgilisini kızlarıyla da tanıştırdı. Derken bodrum katında bir daireye taşındılar birlikte. Adam sık sık kıskançlık krizleri geçiriyordu. Sonunda kadının boğazını kesti, ölene kadar yanında yattı. Yfadesinde, “Kötü yola düşmesin diye öldürdüm” dedi. Mahkeme, ödül gibi ceza verdi Sevim’e. Kıskançlık krizi ağır tahrik sayıldı, kendisinin duruşmalardaki ‘iyi hali’ dikkate alındı. Cezası müebbetten 15 yıla indi. Kimbilir kaç yıl yatıp çıkacak.

İLK YARDIM

Labradora suni teneffüs yaptı

ABD’nin Wisconsin eyaletinin Wausau kentinde bir evde çıkan yangında Coda adında yedi yaşındaki labrador cinsi köpek karbonmonoksitten zehirlenerek bayıldı. Yangına müdahale eden itfaiyecilerden Jared Thomson, köpeği evden çıkardıktan sonra hayata döndürmek için suni solunum uygulamaya başladı. Coda’ya hayat öpücüğü veren itfaiyeci Thomson, hayvanlar için ilkyardım eğitimi almadığını ama nasıl yapıldığını televizyonda izlediğini söyledi.

TELEVİZYON

Haberin Devamı

Spiker şehitlere ağladı

Hakkari’nin Çukurca Ylçesi’nde şehit düşen 24 askerimizle ilgili haberi sunan TRT spikeri bir anda gözyaşlarına boğuldu. Spiker o sırada hayatını kaybedenlerin isimlerini ve memleketlerini okumaktaydı. Çok mücadele ettiyse de ağlamaktan kendini alıkoyamadı. Reji çareyi, isim listesini ekrana yansıtmakta buldu.

MİNİ TEST

1. Bu fotoğraf, Tokat’ta bir devlet bankasında çekildi, sosyal medyada çok paylaşıldı. Sırtı dönük banka memuru ne yapıyor?

- a.Görevini, yani en öndeki müşterinin bankacılık işlemlerini yapıyor
- b. İnternette okeye dönüyor
- c. Bilgisayarı kilitlenmiş, bilgi işlem görevlisini bekliyor
- d. Çöpçatan sitesine girmiş, sevgili arıyor

2. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, bir seminerde kendini dinlemediğini ileri sürdüğü okul müdürlerini fırçaladı. Ne dedi?

- a. İkiniz; beni dinlemiyorsunuz değil mi? Ne dedim ben en son, tekrar edin.
- b. Hangi okulun müdürüsünüz siz?
- c. Bundan sonra gözüm üzerinizde.
- d. Hepsi

3. Üzerindeki tişörtte Love (aşk) yazan bu genç kimdir?

Haberin Devamı

- a. New Yorklu bir beyzbol oyuncusu
- b. Wall Street işgalcilerinden biri
- c. Muammer Kaddafi’yi Sirte’de yakaladığını iddia eden kişi
- d. Tişörte bakılırsa kendine ‘savaşma seviş’ sloganını şiar edinmiş bir hippi

CEVAP ANAHTARI


1-b  2-d  3-c

Yazarın Tüm Yazıları