100’üm kızardı

Geriden gelip kazanma Şampiyonu Olimpiakos gene yaptı yapacağını. Bu acı ‘Tanrılar dağı’ gerçeği beni hasetten çatlatıyor.

Haberin Devamı

Çok mahcup ediyor. Oysa ki bizde mahcup olması gerekenler üstelik bir de ‘saygı’ bekliyorlar. İstanbul’dan sonra Londra’yı da fethetti komşumuz. Efsane koçları Ivkovic emekli olduktan sonra Bartzokas’da aynı ‘cool şampiyon karakteri’ sürdürdü. Nasıl oluyor bu peki? Tek başına Spanoulis mi fark ettiriyor? Esas kahraman ona bu özgüveni veren, ’rotasyon mania’ uğruna başını döndürmeden oynatmasını bilen koçu. CSKA’yı müthiş taktik hazırlık kokan savunma sertliğiyle geçtiler. Final’de Real Madrid’i; boyalı alan kullanma becerisiyle sürklase edip 100’lük bozdurdular. Bu yıl ‘akıllı seçimlerle’ başta Perperoglu, sonra da Shermadini’yi aldılar. Çekirdeği korudular. Bizimkiler gibi her yıl ‘Tanrım beni baştan yarat’yapmadılar. Oyuncu simsarları kucağında milyonlarca Euro’yu savurmadılar.

Haberin Devamı

Hep Mahmuti’ye rastlamış

Komşuda kadro yapılanmasında istikrar sürerken biz ne yaptık? Anadolu Efes’te, geçmiş yıllarda gelmeden önce veya gittikten sonra MVP listelerine giripte yıldızı sönenler, kariyer ortalamalarını dahi veremeyenler... Kimler geldi kimler geçti. Hiçbiri bekleneni veremedi. Mi acaba? Garip ama gerçek çoğunun makus kaderi Oktay Mahmuti’nin çıraklıktan koçluğu geçiş sürecine denk geliyor. Milenyum başından itibaren yedi yıl kıyım yaptı. Asi çocuk, koçuyla İstanbul’da kavgası ayyuka çıkan, Spanoulis kupayı 2.kez kaldırırken Mahmuti’nin,Vujacic’i kovarak,‘fena halde disipline ettiği takımı’ bırakın Avrupa’yı Karşıyaka’ya geçemedi. Bütün katagorilerin en değerli oyuncusu Spanoulis’i de versen bitirir Mahmuti..

Yazarın Tüm Yazıları