Zihninizi özgürleştirmeniz mümkün

Gördüğünüz şeyler, şimdiye kadar öğrenmiş, düşünmüş ve beklemiş olduğunuz şeylerden ötesi değil.

Kısaca "Var olan bir durumun farkındasınız" daha doğrusu var olduğunu öğrendiğiniz bir hayatın içindesiniz ve düşüncelerinizle sınırlı bir alanın içinde yaşıyorsunuz. Peki, bildiklerinizden başka gerçekler yok mu? Tabii ki, var. Siz bilmiyorsunuz diye olmamasını düşünemeyiz.

Çok isterseniz öğrenebilirsiniz fakat bunun için zihninizi özgürleştirip keşfe çıkmalısınız. Ancak bilinen dünyadan bilinmeyene geçiş yapmak pek kolay değil. Çünkü düşüncelerimiz engel oluyor. Farklı bir algılama ortaya çıktığı anda bu kez de korkular durduruyor ve daha ne olduğunu anlayamadan hemen halimiz değişiyor. Tabii bu durumda anlamadığımız şey bizi daha çok korkutuyor. Ve hemen durumu tarif etmeye çalışıyoruz. Böyle bir duruma açıklık getirmek ihtiyacından doğan düşünceler zihnimize üşüşüyor ve en kötü senaryoları yazarak kendimizi daha da çok korkutuyoruz. Böylece yepyeni bir bilgiden mahrum kalıyoruz. Üstelik gelişen dünyanın sunduğu bilgiler karşısında özgürleşmek için yanıp tutuşuyoruz. Fakat tam özgürlüğü yakalamak üzereyken korkular bizi kıskıvrak bağlıyor.

Peki böyle bir durumda ne yapmak gerek? Yapılacak tek şey, kendi üzerimizde çalışmak. Üstelik zihnimizi özgürleştirme çalışması yapmak için özel zamanlara ihtiyacımız yok. Çünkü yaşadığımız hayatın içinde karşımıza çıkan her olay, çalışmak için bir malzeme. Araştırdığınız şey ise, yine kendinizsiniz. Olaylar da sizin malzemeniz. Korkulardan sıyrılmanın biricik yolu dikkatinizi bulunduğunuz yere yöneltmektir. Derin bir soluk alarak bütün dikkatinizi bedeninize yöneltin ve içinde bulunduğunuz durumu anlamaya çalışın. Düşüncelerin yarattığı korkulardan uzaklaştığınız anda bulunduğunuz durumu kavramaya başlarsınız ve bu esnada var olan her şeyin farkına varırsınız. Bu arada önseziyi yanlış değerlendirmemek gerek. Olmayan bir şeyi sezemezsiniz. Ancak, var olanın farkına varırsınız. Olmadan önce olacakları sezebilirsiniz. Olacaklar ise, zaten var olan şeylerdir. Fakat, siz farkında olmadığınız için yoktur, bilinmeyendir. Bilinçli farkındalık haline geçiş yaptığınız andan itibaren ise, var olan her şey şuurunuzda uyanmaya başlar.

Ani gelişmelere dikkat

Ayrıntıların önem kazandığı bir gün. Sabahın erken saatlerinde uyanan farklı duygular alışkanlıkların dışına yöneltebilir ve şimdiye kadar bilinmeyen arzular uyandırabilir. Aniden başlayan aşklar olabileceği gibi birden bire gelişen iş potansiyeli ortak çalışmalar yapmak için güçlü arzular uyandırabilir. Aynı zamanda güç ve iktidar arzularının açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu yabancılar arasında güç birliği yapılabileceğini ve çok büyük organizasyonların gerçekleştirileceğini gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları