Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

İKİ KONUDA BİLGİ VERİYORUM

Sevgili Ayşe,

İki konuda size bilgi vermek istiyorum,

Birincisi, 'Rabia'm hiç değişme ne olur' diyen mesajınız; evet katılıyorum,
Ben de 3 genç arkadaşımıza az da olsa düzenli bir burs olanağı sağladım ve
İçlerinden sevgili Gülsüm, artık KPSS sınavları bittiği için bursa ihtiyacı kalmadığını söyleyerek bursunun kesilmesini rica etti. Ona hayatında başarılar diliyorum, her şey gönlünce olsun Gülsüm..!

Ve evet sevgili okurlardan Özlem, İstekler Samimi mi diye yazmakta çok haklısınız ama inanın gerçekten size iletişim bilgileri geldiğinde isteğin ne kadar samimi olduğunu ya da olmadığını anlayabilmeniz çok mümkün.

Sevgili okurlar, bazılarımız, gerçekten de, bir giysi, bir ayakkabıya; bir öğlen yemeği olmasa da bir akşam yemeğine ortalama bir aylık geçim parasını verebilecek düzeydeyiz.
Lütfen biraz harcamalarımızdan, lüksümüzden feragat edelim ve ihtiyacı olan, yardım dilemekte olan vatandaşlarımıza yardım
edelim ne olur.
Sevgili Ayşe,

Haberin Devamı

Ben çok şanslı bir insanım; size de 'Yetiş Ayşe' köşenizde üstlendiğiniz inanılmaz bu görevden dolayı, kendi adıma, şansımdan güzel bir miktar yolluyorum, her şeyin en hayırlısı, daima ve hep, gönlünüzce olsun.

Sevgilerimle

Hilal

CEVAP: Hilal’im iyi ki varsın. Çok mutlu oluyorum böyle güzel geri dönüşler alınca. Şansın hep açık olsun.
Öperim.

YARDIM TOPLAMAYA BAŞLADIK

Selam Ayşe. Şehit Er Muzaffer Gültekin İlkokulu için arkadaşlarımızdan yardım toplamaya başladık. 400 öğrenciye yetecek kadar toplayamayız tabi ki ama en azından akmasa da damlar diye düşündük. İş arkadaşlarımıza da duyurduk. Kolimiz yavaş yavaş doluyor. Haftaya Pazartesi yola çıkacak. Haber veririm sana.
Öptüm. Ezgi.
CEVAP: Ezgi’m harikasınız. Haberlerinizi bekliyorum. Öpüyorum hepinizi.

BURS İSTEĞİ

İyi günler Ayşe abla,
Ben size daha önce de mesaj atmıştım.
1. Sınıf öğrencisiyim ve zor durumdayım. Bir yerden burs almadığım için yemek -yol verirken çok zorlanıyorum.
Vermek isteyen olursa aylık 100 burs talep ediyorum Kübra.
CEVAP: Sevgili Kübra, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

BURS

Haberin Devamı

Ayşe Abla merhaba,
Bana daha Önce yardımcı olmuştunuz rica etsem tekrar Yardım edebilir misiniz?
Çok zor durumdayım, sürekli bir yardım olursa beni çok mutlu edersiniz.
Teşekkür ediyorum şimdiden.
İsmet
CEVAP: Sevgili İsmet, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


AÇLIKTAN KİMSE ÖLMEZ AMA
Merhaba Ayşe Abla,
Benim adım Esra Üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim. Babam emekli annem de ev hanımı. 4 kardeşiz hepimiz de okuyoruz. Ailem okul masraflarımı karşılamakta çok zorluk çekiyor. Hiç bir yerden burs alamadım, İngilizce bölüm okuyorum ve çok masraflı bu bölümü okumak.
Harçlıklarımdan biriktirip Akbilim’e aylık 70 TL’yı zar zor koyabilirken 90 TL fiyatı olan bir kitabı almıyorum maalesef. Bu durumu yaşayanlar çok iyi bilirler ve beni iyi anlarlar.
Cebimde hiç para olmadan günlerce okula gitmeyi sabahtan akşama kadar ders olduğunda çoğu zaman aç kalmayı. Bunları önemsemiyorum, sonuçta açlıktan kimse ölmez ama benim tek derdim okul masraflarımı karşılayabilmek.
Sizin yazılarınızı görünce ve benim gibi durumda olanlara yardım eli uzanınca bu müşkülatımı size bildirmek istedim. Belki benim de elimden birileri tutar. Umarım sesimi birileri duyar. Sevgilerle,
Esra
CEVAP: Sevgili Esra, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

Haberin Devamı

HİÇ REFERANSIM OLMADI

Merhaba Ayşe Abla,
Ben Yunus. Uzun zamandır size yazmayı düşünüyordum abla
ama ister istemez bir çekingenlik vardı. Lakin köşenizi takip ettikçe bu çekingenliğim kalktı.
Selçuk üni.’ de hukuk okuyorum. Babamın tek geliri 800
Lira civarındaki maaşı. Ben de devlet bursundan başka burs almıyorum ne yazık ki.
Devir Öyle bir hale gelmiş ki burs vermek için dahi referans soruyorlar.
Hiç referansım olmadı, ben de kendime sizi referans yapmak istedim. Lafı uzatmadan burs talep ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Yunus
CEVAP: Sevgili Yunus, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

Haberin Devamı


DUY SESİMİ AYŞE ABLA

Ayşe Abla, ben Üniversitede 2. Sınıfta İngilizce öğretmenliği okuyorum ama bazen oluyor ki okula gidecek param olmuyor. Babam verem hastası, annem çalışmıyor, bana Allah rızası için burs bulun. Çok kötü durumdayım.
Notlarım çok iyi ama her ay 300 TL istiyor okul bizden ama bunu karşılayacak durumumuz yok.
Bana lütfen yardım eli uzatın abla. Duyun sesimi abla. Allah şimdiden razı olsun.
Ebru

CEVAP: Sevgili Ebru, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

MS HASTASI KİMSESİ OLMAYAN ARKADAŞIM İÇİN

Ayşe Hanım merhaba, gazetenizde böyle bir yardım köşesi ayırdığınız için öncelikle teşekkürler.
Üniversite yıllarından beri kopamadığım bayan arkadaşım için yazıyorum size. Arkadaşım,4-5 senedir MS hastası.
Önceden dizi setlerinde kostüm sorumluluğu yapıyordu ve evliydi. Arkadaşımın MS hastalığının ilk evrelerinde eşi dini bir cemaate girdi; arkadaşımı kapanmazsa, o cemaate girmezse boşayacağını söyledi ve boşandılar.
Şu an da herhangi bir yardım almamakta, kocasından kalan az buz parayla geçinmeye çalışmaktadır. Benden başka kimsesi yok, annesi küçük yaşta vefat etmiş, babası sorumsuz aramayan şehirdışında yaşayan bir adam.
Evi kira, ev sahibi sağolsun bayan 1500 TL lik evi 650 TL olarak arkadaşımı oturtmaktadır.
Şu anda da bir devlet hastanesinde atak geçirdiği için 10 gündür yatmaktadır. MS hastalığından dolayı sağ bacağını kaybetmemek için mücadele vermektedir.
Ayşe Hanım, ne yapacağımı bilemediğim için tarafınıza yazıyorum. Kahroluyorum, bir yerden bir yardım ya da sürekliliğini sağlayacak masa başı, ne biliyim … Belediyesi çok istedim fakat biliyorsunuz ki tabiri caizse dayın olmadan hiçbir şey yapamıyorsunuz, bir iş imkânı açabilirseniz çok mutlu olurum.
Arkadaşım lise mezunu, maddi imkansızlıktan dolayı üniversitenin restorasyon biriminden terk. İstanbul’da oturmaktadır. Birde bir umut kapısı aralanırsa bana bu mail adresimden ulaşıp, yardımda bulanacak kişinin telefonunu verirseniz ben kendisiyle irtibata geçerim. Hepinizden Allah razı olsun. Arkadaşım rahatsızlık duymasın diye, onun ismini zaten belirtmedim, benimkini de belirtmezseniz sevinirim.

Haberin Devamı

CEVAP: Öncelikle geçmiş olsun. Okur dostlarımdan arkadaşına yardım etmek isteyen ya da iş vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim.

GECEKONDUYA PARKE

Merhaba Ayşe Ablacım.
Annem ben babam bir gecekonduda yaşıyoruz. Odamızın altı parke falan değil, beton olduğu için zorluk çekiyoruz. 5 ay sonra ben de evleniyorum ve annem babam yalnız kalıyor. Annem 63 babam 67 yaşında. Yaşlı oldukları için beton kullanmaları zor olur. O yüzden yaptırmak istiyoruz ama durumumuz iyi değil. Yardımlarınıza ihtiyacımız var. Güler

CEVAP: Sevgili Güler, okur dostlarımdan size parke konusunda destek vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.


OĞLUMA BURS

Ayşe Ablacığım Merhabalar...
Az önce deneme maksatlı çalıştığım yerden size mail attım.
Bütün yazılarınızı severek okuyorum, bazen mutluluğunuzu bazen de mutsuzluğunuzu paylaşıyoruz. Sizi nedenini bilmiyorum ama kendime yakın hissettiğim için abla demek geldi içimden.
Ben 39 yaşında özel bir şirkette çalışıyorum. Sekreterlik yapıyorum.
Oğlum üniversitede okuyor. Maddi açıdan sıkıntıdayız.
Hayırsever vatandaşlardan burs yardımı rica ediyorum.
Yardımcı olabilirseniz size minnettar olurum.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Size de mutluluk sağlık ve başarılar diliyorum.
Hoş ve mutlu kalın.
Sema
CEVAP: Sevgili Sema, okur dostlarımdan oğluna burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


2 ADET GELİNLİK

Sevgili Ayşe Hanım, biri benim diğeri arkadaşımın tasarımcılar tarafından yapılmış 36-38-40 bedene olabilecek çok şık gelinliklerimiz var.

İhtiyacı olan birileri varsa derhal gönderebilirim.

Teşekkürler.

Saygılarımla,

Özlem

CEVAP: Sevgili Özlem, okur dostlarımdan gelinlik isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Öpüyorum ikinizi de.


DESTEĞE İHTİYACIM VAR

Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim, temel ihtiyaçlarımı karşılayabilmem için desteğe ihtiyacım var.
ailem gerçekten zor bir süreçten geçiyor maddi ve manevi anlamda. Bu nedenle artık masraflarımı karşılamakta sıkıntı çekiyorum. İş başvurularında da bulundum ancak merkezi bir yerde ikamet etmediğim ve part time çalışmak zorunda olduğum için çalışma saatlerim pek uygun bulunmuyor.
Bir kız olarak çalışabileceğim bir iş bulana kadar, okul masraflarımı karşılamak için kısa süreli maddi desteğe ihtiyacım var.
Teşekkür ediyorum.
Yüksel
CEVAP: Sevgili Yüksel, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

ÖZEL BİR ÜNİVERSİTEYE GEÇMEK İSTİYORUM

Ayşe Hanım merhaba,
Ben siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencisiyim İstanbul’da yaşıyorum ama şehir dışında kötü bir Üniversitede eğitim alıyorum.
Yardım etmek isteyen biriyle gerekirse yüz yüze görüşerek benim 3. Ve 4. Sınıfta eğitimimi Özel bir Üniversitede iyi bir eğitimle tamamlamak istiyorum.
Gazi çocuğuyum ve başarılıyım artık evime yakın kaliteli bir Üniversitede eğitim almak istiyorum. Seneye eylül ayından itibaren okul aidatım için yardım bekliyorum.
Rabia
CEVAP: Sevgili Rabia, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim.
….

GÖNDERİLMEYE HAZIR KOLİ

Yeğenleri için yardım isteyen teyzenin adres bilgisine gönderdiğim giyecek kolisi iade edildi. Şimdi elimde, içinde birkaç ayakkabı; farklı bedenlerde tişörtler, elbiseler ve pantolon olmak üzere büyükçe bir koli bulunuyor.
İhtiyacı olan başka bir okurunuzun adres veya iletişim bilgilerini alabilir miyim? Hazır durumda olan koliyi ihtiyacı olanlara bir an önce ulaştırabilmek umuduyla ve sevgilerimle.
Meryem
CEVAP: Meryem Hanım, neden iade edildi acaba, iletişimde mi bir sıkıntı oldu? Talep eden başka okur dostum olursa yönlendireceğim. Sevgiler.

Yazarın Tüm Yazıları