YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

KOCAM HAPİSHANEDE, 3 ÇOCUĞUMLA BABAMIN YANINA SIĞINDIM

Merhaba, ben Tokat’tan Neslihan.
Kocam hapishanede, 3 çocuğumla babamın yanına sığındım. Önceki evimde harabe idi, yaşanacak gibi bir yer değildi. Eşim hapse girdiği için komşularımız bizi istemedi. Tokat’ta iş bulup kendi ayaklarımın üstünde kimseye muhtaç olmadan durmak istiyorum.
Sizden isteğim eşyam yok, ev eşyası yardımında bulunmanızı istiyorum.
Oğlum seneye liseye başlayacak, onun için burs yardımında bulunabilir misiniz? Lütfen çok zor durumdayım.

Neslihan
 
CEVAP: Sevgili Neslihan, öncelikle geçmiş olsun, Allah bir an önce kurtarsın eşini de. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim.

…

BOÅžANDIM, MASRAFLAR BELÄ°MÄ° BÃœKÃœYOR
Merhaba Ayşe Ablacım,
Ben Melek, 2001 yılında evlendim, 2006 yılında boşandım. Şu an iki kızımla kiradayım, ikisi de öğrenci.
Çok zor durumdayım kira öğrenci masrafı inanın belimi büyüktü artık bir çözüm istiyorum dayanacak gücüm kalmadı, hayat şartları çok zor.
Sadece babamdan kalan maaşla geçimimi sürdürüyorum ama inanın sadece onla olmuyor.
Melek

Haberin Devamı

CEVAP: Melekçim, Allah kolaylık versin. Babaları nafaka vermiyor mu çocuklarına? Nasıl babalık bu?
Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim, öperim.


…

CAHÄ°LLÄ°K YAPTIM

Ayşe Hanım merhaba,
Bunu yazarken çok utanıyorum, beni dilenci, yalancı veya kötü bir insan olarak tanımayın. 2 yıllık evliyim, 10 aylık bir bebeğim var. Bundan 4 yıl önce çalışırken bir arkadaşa kefil olmuştum. Eşimin haberi yok, bir cahillik yaptım işte güvendim şimdi ödememiş benden istiyorlar. Çalışmıyorum, durumum da yok. 1 aydır gözüme uyku girmiyor, ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen hukuki yapılacak bir şey varsa söyleyin, yoksa bana bir miktar borç verin, son kuruşuna kadar öderim lütfen çaresiz bir annenin feryadına kulak verin çok zordayım.

Sevgi 

CEVAP: Sevgicim, ne derler bilirsin; paran çoksa kefil ol, zamanın bolsa şahit ol. Şu kiralık dünyada kimseye kefil olmamak gerek. Çünkü kefaletten maalesef kurtulmak mümkün görünmüyor. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim.

…

Haberin Devamı

EV TEMİZLİK İŞİNE GİDİYORUM

Merhaba Sayın Ayşe Aral,

Başarılı ve bir o kadar da yaptığınız güzel işleri duydum. Yaptığınız yardımlar beni çok duygulandırdı ve size yazma ihtiyacı duydum.
Benim sıkıntım maddi yönden kaynaklanan bir sıkıntı ve sizden maddi desteğinize ihtiyacım var.
Eşim çalışmıyor ve kızım iş arıyor, ben haftada bir gün ev temizlik işine gidiyorum ve ev kiramı nereden sağlayacağımı bilmiyorum.
Bir kadının çaresizliği çok zordur, ben bunu yaşıyorum.
Siz de bir kadınsınız ve beni anlayacak kişi sizsiniz.
Benim çarem sizsiniz Ayşe Hanım.
Yardımınızı benden esirgemeyin ne olur.
Ömür boyu duacınızım.
Sevgiler...

Özge

CEVAP: Özge Hanım, bu erkeklerin sorumsuzluğu beni çileden çıkartıyor. Siz evlere temizliğe giderken eşiniz hiçbir iş yapmadan oturuyor mu yani? Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim. Öpüyorum.
…

Haberin Devamı

EV SAHÄ°BÄ° OLMAK Ä°STÄ°YORUM

İyi günler Ayşe Abla,

Ben bir yıllık evliyim ve bir de 5 aylık kızım var.
Evlenmeden önce babam eşimin ailesine takılarla ev alınacak, kimse takılara dokunmayacak demişti.
Evlendik, takılar borca gitti ve ailem benimle konuşsa da babam benimle konuşmuyor.
Eşimin borçları yüzünden ayrı eve çıkamıyoruz, eşyalarımız yok. Eşim maaşının tamamını borçlarına verdiği için kaynanamın evinden bir yere gidemiyoruz.
 Evde 2 bekâr kaynım, kaynanam ve kayınpederim yaşıyoruz.
 Ev 2 oda bir salon eşimle küçük odada kalıyoruz ben o evde hiç rahat değilim ve 2 bekâr kaynımla aynı evi paylaşmak bana huzursuzluk veriyor.
 Aynı zamanda ailem de o eve sorunlardan dolayı gelmiyor. Beni de ayda bir gönderiyorlar oraya, ben sizden ayrı eve çıkmam için yardım istiyorum.

Haberin Devamı

 Eşimin borçlarının ödenmesine yardımsever vatandaşlarımızın da desteğiyle ev sahibi olmak istiyorum şimdiden çok sağ olun ve Rabbi’m sizden razı olsun, iyi ki varsınız.

YeÅŸim
 
CEVAP: Yeşimcim, ev ev içinde olmaz, haklısın. Ama bak daha 1 yıl olmuş evleneli, sabretmeyi de bilmek gerek. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim.


…

375 LÄ°RA YURT ÃœCRETÄ°, 50 LÄ°RA YOL MASRAFI

Merhabalar Ayşe Hanım;

Ben Hilal. Daha önce mail atmıştım ancak cevap alamadım. Şu an gerçekten zor durumdayım, babam kalp kapakçığı ameliyatı oldu. 2 ay doktoru tarafından çalışmasının tehlikeli olduğu söylendiği için çalışmıyor, annem ev hanımı ve herhangi bir mal varlığımız da yok.
Akrabalarımdan ise gelen bir yardım göremedik, aslında insanlar böyle zamanlarda anlıyor kötü gün dostunu. B. Üniversitesi son sınıf işletme öğrencisiyim. Her ay 375 lira yurt ücretim, ekstra 50 lira yol masrafım oluyor.
Bu ayı atlattık ancak önümüzdeki ay nasıl ödeme yapacağımı bilmiyorum. Babamın işe dönmesi ise okulumun bittiği döneme denk geliyor yani anlayacağınız çok sıkışık durumdayım.
Part time iÅŸte bulamadım. BulduÄŸum iÅŸler okul saatime uygun olmuyor ve iÅŸ yerleriyle bu yüzden anlaÅŸma saÄŸlayamıyorum. Yardımlarınızı okudum ve bana da bir el uzatabileceÄŸinize inanıyorum. Åžu an için tek umudum siz oldunuz, olumlu ya da olumsuz bir cevap bekliyorum sizden, lütfen.Â

Hilal

Haberin Devamı

CEVAP: Hilalcim, öncelikle babana geçmiş olsun, inşallah çabucak iyileşir. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim. Başarılar dilerim.


…

EĞİTİM DESTEĞİ

Sayın Ayşe Aral,
Ben Sibel, 2 çocuk annesiyim. Eşim devlet memuru, ben ev hanımıyım. Oğlum .. özel lisesi’nde yüzde yüz burslu yatılı olarak İstanbul’da eğitim görmekte.
Bu yıl lise son sınıfta. Yaptığı erken başvuru ile Amerika’da … Üniversitesi’nde burslu öğrenim hakkı kazandı. Ağustos ayında eğitimine Amerika’da başlayacak.
Kızım İzmir özel …. Koleji’nde yüzde yüz burslu olarak eğitim görmekte.
3 yıl önce kızımızın eğitimi için evimizi İzmir’e taşımak zorunda kaldık. Çünkü okulun yatılı bölümü olmasına rağmen yatılılık bursu yoktu (yatılılık ücreti bizim maaşımızla karşılanacak bir miktar değildi). Biz de eşimin tayini İzmir Bölgesi’ne olur ümidi ile İzmir’e taşındık. Yaklaşık üç yıldır bütün çabalarımıza rağmen eşim İzmir Bölgesi’ne tayin olamadı. Aksine Kocaeli/Gölcük’te görev yaptığı birimden gene Kocaeli/Gölcük’te başka bir birime tayin oldu.
Geçen bu üç yıl boyunca eşim işinden fırsat buldukça her izin gününde yanımızda olmaya çalıştı.
Ben son iki yıldır çeşitli rahatsızlıklarla çoğu zaman kendi başıma uğraş vermekteyim. Şu an yüksek tansiyon, şeker, boyun fıtığı, ameliyat gerektiren bir kadın hastalığı (2 adet kitle) ile mücadele etmekteyim.
Eşim bu ay (Mart 2013) tayin olduğundan en az iki yıl tayin olamayacak (çalıştığı kurumdan dolayı). Ben eşimin yanımda olmasına çok ihtiyaç duymaktayım.
İzmir’de hiçbir akrabamız ya da tanıdığımız yoktur. Kızım ve benim yanımıza gelip bizimle ilgilenecek bir yakınımız yok. Babam ve annem Antalya’da yaşamakta.
Babam diyaliz hastası ve haftada 3 gün diyaliz makinesine girmekte, annem ise ayaklarından rahatsız olup yürüme zorluğu çekmekte ve şeker hastası.
Onlar kendi kendilerine bakmakta güçlük çekmektedir. Eşimin anne ve babası da yıllar önce vefat etmiştir.
Bu üç yıl zarfında eşimin yanımıza gelip geri dönmesi, sağlık harcamalarım, oğlumun ve eşimin ayrı şehirlerde olup her birimizin farklı masrafları ve ev giderlerimizin olması maddi olarak bizi çok sarsmıştır.
Eşimin maaşından başka gelir kaynağımız yoktur. Kızımın lisede eğitim göreceği son iki yılını, okulun yatılı bölümünde tamamlaması, benim de eşimin yanına Gölcük/Kocaeli’ne dönüp sağlık sorunlarımda eşimin yanımda olmasına imkân sağlayacak. Sizden dileğim kızımın yatılılık ücretinde bize yardımcı olmanızdır.
Saygılarımla.

Sibel
 
CEVAP: Sibel Hanım, geçmiş olsun. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim. Böyle başarılı çocuklara sahip olduğunuz için çok şanslısınız, inşallah burs da bulunur.

…


KELEBEĞİN RÜYASI

Sevgili AyÅŸe Aral,
Sizi sanırım günlerdir rahatsız ettim ve buna hakkım yoktu, bu konuda çok özür diliyorum.
 Ayşe Hanım günlerdir size hep yazdım ama biliyor musunuz sizinle karşı karşıya gelmiş olsam inanın karşınızda utancından konuşamayacak kapasitede birisiyim valla ama sizi çok sevmeye çok seviyorum.
Kelebeğin rüyası filmi varmış, izlemedim izleyenler anlattı, konusu şiir, parasızlık, hastalıkmış, bu konuda şunu düşündüm o kelebekler ve rüyaları bugün de var, yarın aramızdan bir Yılmaz Erdoğan çıkacak ve o da bugünün kelebeklerinin rüyalarını anlatan bir film çekecek halka sunacak ama öldükten sonra kıymeti yok.
Ayşe Hanım, bilmiyorum size karşı hatam olmuştur ama her şeye rağmen hoş gördünüz. ben sizi bu konuda daha fazla üzmeyeyim, sana sıkıntı olmayım ama ben size kitabımdan bir şiirimi yazayım Yetiş Ayşe’de bu şiirimi yayınlarsan bana bu yeter inan ki...

Hülya

Ne zalimdir bizim töre
Sonumuz hep hüzün böyle
Gelin eylediler beni
Ä°stemediÄŸim bir ele.

Kınamı kardılar tasa
Sevdamı boğdular yasa
Böyle isyankâr olmazdım
Gönlümde bir yar olmasa.

Güneş doğmuyor doğudan
Töreymiş yardan soğudan
GelinliÄŸim siyah olsun
Gayrı bana dünya zindan.

Aman töre zalim töre
Ettin kötülere köle
Anam dedim babam dedim
Aşiretim yörem dedim
Gelin oldum bile bileeee.
Hülya Ekşi

Ayşe Hanım belki mümkün olmaz yayınlayamazsınız sınırsız saygı duyarım...
Uzaklarda Afyon Emirdağ’ın Yeniköyü’nde sizi candan özge bir seveniniz var selam, sevgi, saygılarımla Allah’a emanetsiniz güzel insan.

CEVAP: Hülya’m, ne güzel yazmışsın. Elbette yayınlarım şiirini. Allah kimselere böyle gelin olmayı nasip etmesin, herkes mutlu olsun inşallah.


…


NE OLUR YARDIM EDÄ°N

Merhaba Ayşe Hanım ben Savaş. B. Üniversitesi’nde 1. Sınıf muhasebe ve vergi uygulamaları okuyorum.
Bir kız kardeşim var o da İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde fizik bölümü okuyor.
Babam emekli ve durumumuz gerçekten kötü, ev kiramı bile zor ödemeye çalışıyorum.
Babamın bankaya borcu da var o yüzden çok zor durumdayız.
Durumumuz böyle giderse okulu bırakmak zorunda kalacağım maddi durumumuzdan dolayı ama okumak istiyorum.
Lütfen bir yardım.
bu e-maili acımanız için yollamıyorum, sadece durumumuz gerçekten çok kötü ailem yetişemiyor.
 
Ayrıca babamın bankaya borcu olduğu için de maddi açıdan sıkıntı içindeyiz...

SavaÅŸ

CEVAP: Savaşçım, Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim. Başarılar diliyorum.

…


TAYÄ°N PROBLEMÄ°

Sayın çok değerli Ayşe Hanım merhabalar,
Sizin aracılığınızla Başbakanımıza Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’e seslenmem mümkün müdür?
Mektubumu köşenizde yayınlarsanız, bir de ismim sadece sizde saklı kalırsa memnun olurum.
Şimdi …. Mahallesi’nin bir okulunda devlet memurluğuma devam etmekteyim fakat bu okuldan memnun olmadığımı,
çok sıkıntı yaşamakta olduğumu … İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
personel şube müdürüm sayın … beyefendi bildiği halde ve ben ulaşım sıkıntısı yaşadığım halde bunları görmemektedir. Mesela siz görme engelli bir memursunuz normalde bilirsiniz temizlik personelleri müdüre ve müdür muavinine yalakalıkta sınır tanımazlar, onların odasının çöp kutuları belki 2 saatte bir alınır fakat benim odamın çöp kutusu dolu olduğu halde aylardır evet abartmıyorum aylardır alınmamaktadır. Bunca saygısızlığa rağmen hala şube müdürüm Sayın … Beyefendi kendi için değilse de Allah için hala bu okula bir müfettiş yönlendirmemektedir.
 Benim bir de öğrenci ile polemiğe girmek istemediğimden hiçbir öğrencinin bir dediğini iki etmemekteyim az önce saat 10.50 civarında okulun serseri öğrencisi lavabolarda sigara içiyor ve benim odama gelip oda spreyini üzerine sıkıyor, şimdi yarın bir gün bu spreyden dolayı bu kardeşimiz bir sağlık problemi yaşadığı zaman bunun sorumlusu ben olmayacak mıyım?

Onun için benim bu okuldan alınıp halk eğitim merkezine veya uzak bile olsa da daha huzurlu ve devletime daha faydalı ola bileceğim ilçe milli eğitim müdürlüğüne alınmamı istiyorum zaten kadrom da … İlçe M.E.M.’de.
Bilgilerinize önemle arz olunur.

Ayşe Hanım, sesimi duyurursanız Allah’ım için çok mutlu olacağımı bilmenizi isterim.
Saygılar efendim.

CEVAP: Sesinizi duyurmuş oldum. İsminizi isteğiniz doğrultusunda yayınlamadık gerçi ama umarım işe yarar.


…
 

Yazarın Tüm Yazıları