YetiÅŸ AyÅŸe

Öncelikle herkes için Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi daha çok hatırlıyoruz. Fitre ve zekâtlarınızı da bu köşe aracılığı ile gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara iletebileceğimizi düşünüyorum.

 

ÖĞRENCÄ° EVÄ°NE EÅžYA TALEBÄ°Â

 

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben Mersin’de bir derneğin genel koordinatörlüğünü yapıyorum. Görevim hem yaşadığım kente hem de bu kentteki insanlara hizmet sunmak.

 

Ancak dün, İstanbul’da yaşayan 3 bekâr öğrenci tarafıma başvurdu. Yeni bir eve taşınmış olan bu gençlerin evlerinde hiç eşyaları yok. Aynı yatakta iki kişi uyuyor, diğeri ise yere yorgan serip yatıyor. Öğrencilerin yatak, çekyat, dolap masa gibi ihtiyaçları mevcut.

Haberin Devamı


Ben farklı bir şehirde yaşadığım için bu eşyaları göndermek konusunda sıkıntı yaşamaktayım. O yüzden İstanbul’da fazla eşyası olan, kullanmadığı eşyalarını bu gençlerimize vermek isteyenlerin bizimle bağlantıya geçmesini rica ediyoruz. Sayfanızı okudum ve çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.
Saygılarımla
MESİAD 
İdari İşler Müdürü
L.Ruken YOLCU

CEVAP: Ruken Hanım, ben de elimden geldiğince derneğinize destek olmak isterim, sayfam her zaman size açık. Eminim benim canım okur dostlarım da bu öğrencilerin evine gerekli her tür eşyayı göndereceklerdir. Sevgiler.

 

……….

 

FAYDALI OLMAK

 

Merhaba Ayşecim, [abla demiyorum çünkü sana abla demek yanlış bir şeymiş gibi geliyor hanım demekte samimiyetsiz geliyor.

 

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu maili neden gönderdiğimi açıklayarak başlamak istiyorum. Birilerine faydalı olmak istiyorum.

Uzun süredir düzenli okuyucularından biriyim.

 

 Yetiş Ayşe köşesinde insanların yaşadıklarını, durumlarını gördüğümde hep yardım etmek istedim ama elimden bir şey gelmiyordu öğrenciydim ve bizim de imkânlarımız kısıtlıydı.

Haberin Devamı

 

Ancak şimdi üniversitem bitti, artık psikolog oldum ve danışan görmeye başladım. İnsanlara faydalı olmak, yüzlerindeki gülümsemeyi görmek iyileşme süreçlerini beraber atlatmak beni mutlu ediyor.

 

Benim senden isteğim eğer psikolojik danışmaya ihtiyacı olan, parasızlık yüzünden psikolojik destek alamayan bireyler olursa bana yönlendirebilir misin?

 

Psikolojik destek almak özel sektörde iyi bir bütçe gerektiriyor. İstanbul'daki devlet hastanelerinde de sıra bulamıyorlar ve insanlar zor durumda kalabiliyorlar özellikle çocuklarla ilgili problemlerde anne babalar zor durumda kalabiliyorlar.

 

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ücretsiz danışmanlık yapacağım demiyorum, çünkü ücretsiz danışma süreci denemelerimizde (merkezimizde çok denedik) kişiler sürece değer vermiyorlar, birçok örneğini yaşadık ama piyasa fiyatlarının çok altında yardımcı olabilirim ya da gerçekten ihtiyacı olan saygı duyacak, özen gösterecek kişilere ücretsiz de bakabilirim.

Haberin Devamı

Kısacası bu maili yayınlamazsanız, sadece sizden böyle bir şey talep eden olursa bana yönlendirirseniz daha iyi olur ve seve seve yardımcı olabilirim.

Saygı ve Sevgilerimle…

Berna

 

CEVAP: Mailini yayınladım, bu tip talepler olursa sana da yönlendireceğim. Sevgiler.

………..

 

Ä°Åž BULAMAZSAK BOÅžANMAKTAN KORKUYORUM

 

Sevgili Ayşe Hanım,

 

Bu yazıyı yazmak için 3 aydır düşünüyorum, sonunda karar verdim ve yazıyorum.

 

Nereden başlayacağımı bilmiyorum ama net bir insan olduğum için kısa bir yazı olacağını sanıyorum.

 

Eşim ve ben 3 sene önce işlerimizden ayrıldık. O zamandan beri bir iş bulamıyoruz. Zengin akrabalarımız, iş sahibi arkadaşlarımız olmasına rağmen ne hikmetse bir işe yerleştirilemedik.

Haberin Devamı

Bu yazıyı yazmamın tek nedeni kızım. Siz de annesiniz, beni anlarsınız, kızım için her şeyi yaparım.

 

Ben üniversite mezunuyum, 12 yıllık satış ve bunun içinde yöneticilik tecrübem var. Eşimin de 20 yıllık satış tecrübesi var. Bütün birikimlerimizi harcadık ve burada yazamadığım parasız, çaresiz insanın başına gelebilecek tüm tatsız olayları yaşadık.

 

Şimdi diyeceksiniz ki Türkiye’de çoğu insan bu halde fakat Allah kimseyi her şeyi varken sıfıra indirmesin.

 

Sizden ricam beni veya eşimi bir işe yerleştirmeniz. Birimiz işe girersek toparlanacağımıza inanıyorum.

 

Yoksa ailem maddiyat yüzünden dağılacak, sırf bu yüzden eşimden boşanmak istemiyorum. Beni dikkate alırsanız sevinirim. Lütfen olumlu veya olumsuz cevap verirseniz çok minnettar kalırım.

Haberin Devamı

Sevgilerimle A.

 

CEVAP: Sevgili A., tabi ki seni dikkate alırım. Çalışıp para kazanmak isteyen herkese saygım sonsuz, elimden gelen her türlü desteği de sağlamaya hazırım. İnşallah her ikinize de okur dostlarım sayesinde iş bulabiliriz. Sevgiler.

 

 

……….

 

0RH+ KAN Ä°HTÄ°YACI

 

Merhaba AyÅŸe Ablam,

 

Hastanede yatan ufak kızımız Tamay için 0rh+ kana ihtiyaç vardır. Akdeniz anemisidir.

Verebilecek durumda olanların 05… Ali E. ile irtibata geçmeleri mümkün müdür?

Yayınlayabilirseniz çok minnettar kalacağım.

Sevgiler

Cansu

 

CEVAP: Cansu’m Tamay’a acil şifalar diliyorum, inşallah gerekli kan da hemen bulunur. Öpüyorum ikinizi de.

……….

BEBEK EÅžYALARI

 

Köşenizde yapılan yardımı okudum. Bir tanıdığımızın karısı doğum yapacak, durumları iyi değil. Bebek eşyaları ve giysi gibi yardımda bulunmak isteyen olursa aracı olabilirim.

 

Bir de evlilik konusunda seninle aynı düşünceleri taşıyan eminim çok kişi vardır, erkeklerin bu konuda bizleri anlaması gerektiğini düşünüyorum. Sizi seviyorum öptüm

Aysun

 

CEVAP: Aysuncum, gelen yardım taleplerini sana yönlendireceğim. Öperim.

…………………

 

KIYAFET YARDIMINDA BULUNMAK Ä°STÄ°YORUM

 

Ayşe Hanım merhabalar,

Daha önce ‘Yetiş Ayşe’de fakir ama gururlu çift yazınız için kıyafet

göndermek istiyorum.

 

Tekstilciyim, bu sebeple erkek pantolonu gönderebilirim,

iletiÅŸim adreslerini verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

 

Eda

 

CEVAP: Edacım harikasın, iletişim bilgilerini sana ileteceğim. Tekstilci olduğun için tahminim elinde her zaman böyle fazladan kıyafetler oluyordur, diğer taleplerde de desteğini bekliyorum. İyi ki varsın. Sevgiler.

 

……….

 

 

SESSÄ°ZLER SESSÄ°Z

 

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Ben Ahmet, kendim, eşim ve bizim gibi işitme engelli arkadaşlarımın ortak sorunu olan televizyon seyretmeyi çok sevdiğimiz halde dizi ve haberlerden hiçbir şey anlamıyoruz.

 

Çok yere müracaat ettim, sonuç alamadım. Televizyonda dizi veya başka programlarda alt yazı istiyoruz atv, kanald gibi kanallar hem Türk hem Avrupa’sı var.

 

Normal seyirci alt yazı istemezse öbürüne koyabilirler, yanımızda konuşan biri varsa onları çok yoruyoruz bize anlatmaya çalışıyorlar ama biz kendimiz anlamak istiyoruz.

 

Bize nasıl yardımcı olabilirsiniz, sesimi duyurmak istiyorum.

Eğer yardım ederseniz teşekkür ederim.

 

CEVAP: Tok açın halinden anlamazmış derler ya, televizyonların başında olanlar da sizin durumunuz ile empati oluşturamamışlar anlaşılan. Şimdi sesleri yazıya dönüştüren bilgisayar programları dahi var, teknoloji o kadar ilerledi ki. Televizyon kanallarının sizin bu haklı talebinizi en kısa zamanda dikkate almalarını bekliyorum ben de.

 

Sizler de bana sık sık yazın ki dikkatlerini çekebilelim. Hepinizi öpüyorum. Merak etmeyin ben elimden geldiğince sizin sesiniz olmaya devam edeceğim. Köşem her zaman size açık.

 

………….

 

DUL BAYANA YARDIM

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Sizin köşe yazılarınızı yeni takip etmeye başladım. Gerçekten güzel bir köprü olmuşsunuz yardıma ihtiyacı olanlar ile yardım etmek isteyenler arasında.

 

Sizi gönülden tebrik ediyorum. Amcanız ve babanızı çok özlüyor ve rahmet ile anıyorum. Gençliğim onların dergilerini takip etmekle geçti. Birçoğumuzun hayatında önemli yere sahipler.

 

Ben bugünkü yazınızdaki 25 Temmuz Pazartesi yani sizden yardım isteyen dul bayana en azından su faturasını ödemek için yardım etmek istemiştim.

 

Ben de dul bir hayat geçirdim, çok şükür kimseye muhtaç olmadan hem oÄŸluma hem kendime bakabildim ama yokluÄŸun ve çaresizliÄŸin ne olduÄŸunu iyi bilirim.Â

 

Bana su fatura bilgilerini ya da banka hesap numarası verir iseniz 80 TL’yı yatırabilirim.

Elimden daha fazlası gelsin isterdim ama maalesef maaşlı bir çalışanım ben de.

 

Sadece bir ucundan da olsa yardımım dokunursa mutlu olacağım

Sevgiler

Nilüfer

 

CEVAP: Nilüfer Hanım, her zaman söylüyorum, yardımın küçüğü büyüğü olmaz. Sizin için küçük görünen 80TL gerçekten parası olmayan birisi için çok büyük ve ödenmesi imkânsız bir para olabiliyor. Desteğiniz için teşekkür ediyorum, iyi ki sizin gibi okur dostlarım var.

…………

 

DUL HANIMA ERZAK YARDIMI

Ayşe’m,

 

28 yaşındaki dul bayana para gönderemem ama çalıştığım yer erzak verdi onu göndermek istiyorum.

 

Depremzede dedenin ve üçüzlerin de iletişim bilgilerini iletebilir misin?

 

Egemen için de yardım yapmak istiyorum onunda banka bilgilerini verebilir misin?

 

Aslında Bursa’da yardım isteyen biri varsa ona da verebilirim.

 

38-40 beden kıyafetlerim ve eşimin de 46-48 beden damatlık gömleği ve fular ve yelek takımı var

 

Çeyiz yapamayan çeyiz için danteli örtüsü vs olmayanlar var ise onlara da yardım edebilirim gerçekten ihtiyacı olan evlenmek üzere alan genç kızlar için elimden geleni yapacağım.

 

Hatta bu yolla duyurmuş olalım çeyizi olmadığı için mutsuz evlenen kızlarımıza evde hiç kullanmadığı danteli örtüsünü depolayan bayanlarımız kalkınsın, hep beraber yardım edelim.

 

Bu tür talepler gelirse bana bilgilerini gönderebilir misin tüm son yazılarını taradım ama ben bulamadım.

 

Öptüm

 

İsmimi yayınlamazsan sevinirim

 

CEVAP: İşte benim isimsiz meleklerimden biri daha, iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini hemen ileteceğim. Gelecek talepleri de sana yönlendiririm. Öpüyorum.

 

 

……………………..

 

DUL HANIMA YARDIM

 

Ayşe Hanım merhaba,

 

Bugün yazınızda okuduğum 28 yaşında dul bayan arkadaşın bana ulaşım bilgisini mail atabilirseniz kızı için çikolata kolisi yapmak istiyorum.

 

Lütfen ismimi ve şirket ismini yayınlamayın gazetede çıkmasın sadece bayan arkadaşa ulaşmam yeterli.

 

 

Teşekkür ederim.

 

CEVAP: İsimsiz melek okur dostum, şu dünyada çocuk sevindirmek gibisi var mı? Harikasınız. Öpüyorum sarılarak.

 

…………….

 

Şener Hanım'ın, 12 yaşındaki kızı Işıl'ın kitapları ile ilgili

 

          Â

Ayşe Hanım merhabalar. Umarım sıhhatiniz ve keyifler yerindedir.

Bingöl Karlıova'da görev yapan, çok değerli arkadaşım, sınıf öğretmeni Hatice ile iletişime geçerek, kitapların, görev yaptığı okula ulaştırılması sağlanabilir.

 

Eminim, Hatice Hanım da bu durumdan büyük memnuniyet duyacaktır.

Sağlıcakla ve esen kalın lütfen Ayşe Hanım.

Saygılarımla.

 

Göktuğ

 

CEVAP: Sevgili Göktuğ, iletişim bilgilerini ileteceğim, oradaki minikler eminim bu kitaplara çok sevineceklerdir.

 

………..

 

ÇİKOLATA BEKLEYEN MİNİK KIZ

 

Merhaba AyÅŸe,

 

Öncelikle çok çok teşekkürler ihtiyaç sahiplerine yer verdiğin ve bizlerle onlar arasında bir köprü olduğun için.

 

Beni en çok üzen kızına çikolata bile alamayan ve kızının da bu durumu bir yetişkin olgunluğu ile karşıladığı anne oldu. Ben de anneyim. Çikolatanın bir çocuğu ne kadar mutlu edebileceğini çok çok iyi biliyorum.

 

Belki yaralarını tam olarak iyileştiremem ama elimden geleni yapmak isterim bu anne ile kızına. İrtibatlarını paylaşabilir isen çok sevinirim (ismimi gizli tutmanı rica ederim)

Hep yaz oldu mu? Teşekkürler.

 

CEVAP: İsmin ben de saklı, iletişim bilgilerini paylaşacağım. İnşallah minik kızımız da sevinir sizlerin desteği ile. Öpüyorum.

 

……………….

 

YARDIM

 

Ayşe Hanım şimdi okudum yazınızı rica etsem bayanların banka bilgilerini verir misiniz?

 

Mersin’de bu tur dernekler var, yalnız doğru yere yardımlarımız gidiyor mu bilmediğimizden yardım etmiyoruz.

Eğer sizler bu bayan arkadaşlarımızı tanıyorsanız ve gerçekten ihtiyaçları varsa lütfen banka bilgilerini mesaj atın biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım.

 

Burak

 

 

CEVAP: Burak Bey, gelen talepleri görüyorsunuz, kimse çocuğuna çikolata istemekle zengin olmaz. Taleplerin samimi olduğunu düşündüklerimi yayınlıyorum zaten. Yardım etmek isteyenler de doğrudan iletişime geçip daha fazla bilgi edinebiliyorlar. Size de yardım isteyenlerin iletişim bilgilerini göndereceğim. Desteğiniz için teşekkürler, sevgiler.

 

…………..

 

          Â

SESSIZ ÇIĞLIKLAR

 

Sevgili AYÅžE KIZIM,

 

Sana kızım demekte umarım bir sakınca yoktur. Yazılarını zaman buldukça büyük bir keyifle okurum. (Aslında bana 24 saat artık yetmiyor. Bazen uykudan fedakârlık yapıp netten okuyorum)

 

Ayşe kızım herkes sana dert anlatıyor. Çözümler bulmaya çalışıyorsun. Bize de bir yardımın olursa çok sevaba girersin.

 

Biz diyorum ama biz olarak 2 ayaklı olarak ben ve 4 ayaklı familyasından da 150 kadarı bir arada yaşamaya çalışıyoruz.

 

18 Temmuz tarihli Yetiş Ayşe’de 3,5 aylık golden retriever cinsi yavrucuğun hikâyesi bana çok ama çok tanıdık geliyor.

 

 

Önce kendimi tanıtayım. Ben emekli öğretmenim. 25 yıl çok severek mesleğimi yapıp emekli olduktan sonra da kendimi hayvanlara adadım. Antalya’da şehre uzak bir yerde bahçeli bir ev kiraladım.

Küçük bir de arabacığım var. Bizim hayvan ambulansımız, hasta hayvanları tedaviye götürmek, çarşıdan alış veriş yapmak, sokaklarda mağdur kalmış, yaralı, hasta, hamile, bebek ne kadar hayvan varsa yardım etmeye çalışıyorum.

Tek başınayım. Bazen sağolsun hayvan dostları da uğruyorlar ama bakıp geçiyorlar. Belki de diyeceksin zorun ne?

 

O kadar hayvanla uğraşıyorsun. Allah seni inandırsın Ayşe kızım sokağa çıkmaya korkar oldum artık.

Zorunlu alış veriş dışında zaten çıkmıyorum. Her dışarıya çıkışımda bir mağdur hayvana rastlıyorum. Birçok insanın yanından geçerken dikkat bile etmediği o garibanı ben görüyorum nedense…

 

Sadece bu kadarla kalsa yine iyi. Benim hayvanlara baktığımı duyan birçok kişi hayvanlarını getirip bırakmaya başladı. Görseniz ne kadar güzel cins hayvanlar.

 

Hep terk ediliyor. Yer yok artık diyorum ama bazen gece bırakıp kaçıyorlar. Kapıya bağlıyorlar.

3gün sonra alacağız deyip bir daha asla uğramıyorlar...

 

Daha neler neler… Çöp konteynerlerine, çöp poşetlerinde canlı canlı yavruları atanlar.

10 gün anlatsam anlatsam bitmez derdim. Antalya’da bir tane barınak var belediyenin,orası daha beter içler acısı. Full dolu. Hayvanların bazıları yıllarca kafesten dışarı çıkmamış. Üst üsteler...

Yani bizim çocukları barınak da alamaz. Zaten ben de kıyıp oralara bırakamam. Ömrümün son nefesine kadar da onlara sevgiyle bakacağım. Ahtım var ama işte sorun burada.

 

Ben bu işe 5 yıl önce başladım, bir emekli maaşıyla ne olacak ki…

 

BaÅŸka bir yerden de gelirim yok.

Memlekette annemden kalma küçük bir ev vardı, onu sattım. Hayvanlara bakabilmek için. Sayı arttıkça sıkıntı da artıyor. Barınmak için yeni yerler yaptırdım. Kışın ıslanmasınlar, yazın sıcaktan korunsunlar diye. Hastalar var. Az buz değil, yemek lazım, aşılatmak lazım, mama lazım...

Velhasıl ihtiyaçlar çok, para yok. Ev parası bitti, kredi kartlarına yöneldim.

Şimdi bankalara borçlandım, ödeyemiyorum. Ekstrelere bakın hep hayvanlar için. Kaynak yaratabilmek için pansiyon köpek aldım ama yetmiyor, yetmiyor. Tıkandım kaldım Ayşe kızım.

 

Son çare sana sesimizi duyurmak istedim. Gerçek hayvan severler bizim sesimizi duyar mı acaba?

 

Şu satırları sana gözyaşları içinde yazıyorum. Bu bizim son çığlığımız. Lütfen birileri bizi duysun.

Sana telefon numaramı da veriyorum, ulaşmak isteyenlere verirsen çok sevinirim.

 

SERPÄ°L

 

CEVAP: Serpil Hanım, büyük bir sorumluluk almışsınız gerçekten. Eminim hayvansever okur dostlarımız sizin sesinizi duyup yardım edeceklerdir. Belki bakımınız altındaki hayvanlardan sahiplenmek isteyenler de çıkar. Onların da bilgilerini yazarsanız belki yükünüz biraz olsun azalır. Sevgiler.

 

…………………

 

ŞENER HANIM’IN KİTAPLARINA TALİBİM

 

Ayşe Hanım; Şener Hanımların kitaplarından okula değil ama yeğenlerim için birkaç tane istesem problem olur mu acaba?

 

Eniştemin işi sigortalı da toplam ayda 400 kadar alabiliyor ve 2 çocuk olunca yetişemiyor ev kirası da öyle işte malum.

 

Çocuklar çok zekiler ama okumak için kitap alma gibi şansları hiç olmadı. Büyük 12 yaşında. Okul sınavlarında hep dereceye giriyor Şener Hanım uygun görürse çok mutlu olurlar.

 

Yasemin

 

CEVAP: Yasemincim, yukarıda da bir okul için talep var, ben her ikinizin talebini de Şener Hanım’a yönlendireceğim, o uygun gördüğüne iletecektir kitapları.

Ancak mailini de yayınlıyorum ki belki başka okur dostlarımız da bu miniklere kitap yardımında bulunmak ister.

Sevgiler.

Yazarın Tüm Yazıları