Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Küçük köyün büyük ağası

Siyasal yaşamımızda, belediye başkanlıklarından parlamentoya giden çok sayıda siyasetçi olmuştur.

Bu kadar milletvekilinin belediye başkanlıklarına aday olması ilk kez görülüyor.

Bir söz vardır; küçük köyün büyük ağası olmak diye...

Belediyelerin olanakları, bütçeleri büyüdü, hele İstanbul'un büyükşehir bütçesi birkaç büyük bakanlığın bütçesine kadar ulaştı.

Göstermelik de olsa yapılan işler görülüyor; park açma, kaldırım değiştirme, dolayısıyla sık sık medyaya çıkma gibi... Belediye başkanlarının kendilerini ‘parlatmaları’, vitrinde olmaları her zaman mümkün...

En önemlisi, rantı olan yerler. Emlak ve çöp vergileri büyük kaynak sağlıyor.

Çok sayıda milletvekilinin adları belediye başkan adayı olarak geçti... Kesin olmamakla birlikte bu isimleri sıralayalım:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına FP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün, DP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Korkut Özal'ın DYP'den, Erzincan Milletvekili Mustafa Kul'un CHP'den, ANAP İstanbul Milletvekili Yusuf Namoğlu'nun Beşiktaş'tan, DSP İstanbul Milletvekili Osman Kılıç'ın Eyüp'ten adaylıkları söz konusu ediliyor.

CHP Samsun Milletvekili Murat Karayalçın'ın, DSP İzmir Milletvekili Ahmet Priştina'nın büyükşehir adaylıkları kesinleşti.

ANAP'tan istifa eden Kocaeli Milletvekili Hayrettin Uzun DYP'den, FP Kocaeli Milletvekili Necati Çelik de partisinden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldular.

Aynı şekilde FP Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu'nun, seçim bölgesinden büyükşehire aday olacağı belirtiliyor.

Ya eski parlamenterler...

Ankara Büyükşehir'e, eski milletvekilleri Vahit Erdem'in ANAP'tan adaylığı açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olan Yüksel Çakmur, 12 Eylül öncesinde CHP milletvekiliydi.

ANAP eski Milletvekili İbrahim Artvinli, Kocaeli Büyükşehir'e aday olduğunu bildirdi. CHP/SHP eski millletvekilleri Yüksel Çengel Avcılar, Sabri Tığlı'nın Bakırköy, Mehmet Emin Sungur'un Şişli'den, Mustafa Sarıgül'ün DSP'den, ANAP eski milletvekili Cengiz Bulut'un da Bornova'dan aday adayı olacakları söyleniyor.

GÜNÜN SORUSU

‘‘1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'na katıldım. Gazi unvanı aldım, ayrıca gazi maaşı da bağlandı. Ancak bizim maaşlarımız Güneydoğu gazilerinin aldıklarının çok altında... Gazi ve sakatlara konut kolaylığı getirileceği de açıklanmışken, Kıbrıs gazileri bundan yararlanamıyorlar. Sayın Ecevit bu konuda, bizlerin de yararlanması için kolaylık getirebilir mi?’’

(Fehmi ÖZÇELİK-Kıbrıs gazisi-KONYA)

Güvencesi var

ANKARA'dan bir okurumuzun, Garanti Bankası'nca konulan 64.1 milyarlık haciz nedeniyle ‘Orhan (Özcanlı) Bey, mağdur olur muyuz acaba?’ yazısı üzerine Başak Hayat Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Uğur Anıldı şu açıklamayı gönderdi:

‘‘Özel sağlık sigortasına sahip ve Başak Hayat Sigorta A.Ş. güvencesindeki sigortalılarımız, Özel Sevgi Hastanesi hizmet verdiği sürece bu kurumdan sağlık hizmeti alabildikleri gibi, hiçbir mağduriyetleri söz konusu değildir. Çünkü sigortalılarımız Özel Sevgi Hastanesi'ne tedavi olmak amacı ile başvurdukları takdirde tedavileri için oluşan masrafların ödemeleri Sevgi Hastanesi hesabına değil icra dairesi kanalıyla haciz kararı aldırtan bankaya yapılmaktadır. Dolayısıyla bu durum sigortalılarımızın aldığı sağlık hizmetine yansımamaktadır. Tüm Başak Hayat Sigorta A.Ş. güvencesindeki sağlık sigortalılarımızın bilgisine sunarız.’’

Açıklamalar

- MERSİN'den M.S.'nin mesajına Fikri Sağlar'dan karşı mesaj: ‘‘Okurunuzun iyi niyetli mesajına teşekkür ediyorum. Ben parlamenter olarak siyasette, partime ve ülkeme hizmet etmek için büyük uğraş veriyorum. Bu uğraşımda bir noktaya kadar geldiğime de inanıyorum. İnsanların benimle ilgili düşüncelerine saygı duyuyorum. Umut bağlanmamın sorumluluğunu biliyorum. Bu bilinç içinde milletvekilliğine yeniden aday adayı oldum. Bütün gücümle partimin büyümesi ve Türkiye'nin karanlıktan aydınlığa çıkması için uğraşlarımı sürdüreceğim. Bu uğraşta benim en büyük gücüm, desteğim ve cesaretim, MS'lerdir...’’

- CHP İstanbul İl Kongresi'nde Divan Başkanlığı seçiminde, ‘İnadına sol, inadına örgüt, inadına parti içi demokrasi’ diye bağıranların, padişah buyruğuna teslim olmak için ne kadar hevesli olduklarını ibretle izliyoruz.

Ahmet G. KETENCİ-İSTANBUL

- ‘‘NASIL bir milletvekili, nasıl bir belediye başkanı istiyoruz?’’ konulu, Bakırköy'de ilçe başkanlarının katılacağı panel, İncirli'deki Bakırköy İşadamları Derneği Lokali'nde cuma saat 18.00'de... (Tel: 0212-583 31 30)



Yazarın Tüm Yazıları