Yeni oyun yeni G.Saray

Karşınızda önce ve sadece savunma diyen bir takım varsa planları buna göre değiştirmek gerekir.

Haberin Devamı

Çünkü bu tarz takımlar savunma işini hep ve devamlı oynadıkları için çok sabırlı, çok inatçı olurlar. En büyük avantajları ise oyunun hakimi olduğunuzu zannettiğiniz ve kendi savunma anlayışını gevşettiğiniz anlarda yapılan hatalardır.
G.Saray ise rakiplerin bu yeni olmayan ama tutan anlayışına oyun rotasyonu ile cevap verdi. Oyuncularla rotasyon yerine oyunda yapılan rotasyon daha doğru ve iyi sonuç verdi. Orduspor, Braga ve Cluj gibi Galatasaray’dan puan alan takımlar hep sabırlı savunmayı iyi uygulayan takımlar olarak ön plana çıktı. Bu sezonun problemi olarak gözüken bu sıkıntıyı ise rakiplerin silahını kullanarak pasifize etmek işe yaradı. Yani rakibe oyunun başından itibaren herşeyi ile saldıran Galatasaray yerine daha sabırlı, dengeli ve golü atıp oyunun bütün hikayesini lehine çeviren bir sarı kırmızılı takım ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BU LİGİN OYUNU

Aslında bu sezon yeni olarak ortaya çıkan ve değişen oyun stratejisi tam olarak bir Şampiyonlar Ligi oyun karakterini anlatıyor. İlk 3 maçta Türkiye Ligi anlayışı ile oynayan G.Saray ilk defa Şampiyonlar Ligi anlayışı ile oynadı ve istediğini aldı.Bu anlayış zevk vermez ama sonuç verir.
İkinci yarı Cluj takımının risk alarak hem oyuncu hemde oyun anlayışını değiştirmesi ile Galatasaray’a baskı kurması ve gol atması ise ayrı bir sıkıntı. Çünki oyun planları öncelikle defans olan bir takımın kısa süreli de olsa bu denli etkili oynaması ve sonuç alması Galatasaray’daki defansif problemi ortaya koyuyor.

EMRE ÇALDI,BURAK OYNADI...

Maçta 3 gol atan Burak geçen yılki golcü kimliğini Şampiyonlar Ligine taşıyarak kendinin de aştı ve maçın yıldızı oldu. Ama en az Burak kadar faydalı oynayan ve maçın her anında var olan Emre Çolak da övgüyü hak eden bir başka oyuncuydu. Sorumluluk almaktan çekinmeyen yapısı yetenekleri kadar güçlü yönü olarak ortaya çıkan Emre kendini geliştirebileceği en iyi arena olan Şampiyonlar Liginde fırsatı iyi değerlendirdi.
Sürpriz şekilde forma bulan ve aynı paralelde performans ortaya koyan Yekta’da gecenin iyi isimlerinden biriydi.
Galatasaray bu galibiyetle kaybettiği avantajların bir bölümünü geri kazandı.Aslında grupta hesaplar liderlik hariç sıfırlandı. Şimdiki savaş ikinci olarak gruptan çıkma üzerine olacak ama Cluj bu yarışın biraz dışında kalacak.

Yazarın Tüm Yazıları