Yazık oldu

Siena’ya mağlup olan Galatasaray MP, TOP 16 şansını son maça bıraktı

Haberin Devamı

12 bin taraftarının desteğine rağmen kazanamayan Aslan’ın gruptan çıkabilmesi için, son maçta Olimpi-ja’ya 9 sayının altında farkla yenilmesi bile yetiyor.

RAKİP Montepaschi Siena, İstanbul’a gelmeden önce 5 galibiyetle grup ikinciliğini garantilemiş, keyfe keder zirveyi kovalarken; üç önemli oyuncusu Bo McCalebb, Kaukenas ve Lavrinovic’siz sahadaydı. Bu şartlardaki İtalyan devi karşısında Galatasaray Medical Park’ın, orada 103-77 yenilmiş olmanın verdiği ezikliği bir kenara koyup, kazanacağını ummuştuk. Yenseydi, tarihinde ilk kez katıldığı THY Avrupa Ligi’nde ‘Top 16’ya kalma onuruna erişececekti.
Futboldaki Fenerbahçe galibiyetini kutlama amacıyla salonu dolduran Galatasaraylı taraftarlar, 33-32 biten ilk yarıda, havacılık deyimiyle ‘it dalaşı’ şeklinde geçen gerilimli bir mücadele izledi. İdeal ilk 5’inin 3’ü olmayan Siena, dış atışlarla şansını zorlarken, emektar Haluk ve hatadan dönülerek kiradan geri alınan Sertaç’ı rotasyona alan koç Mahmuti, rakibin adam değiştirmeli alan savunmasına bir türlü çözüm bulamadı.

Haberin Devamı

8-0’lık seri bitirdi

Cimbom anılardan kalma Haluk’tan medet umarken, Siena üçüncü çeyrekte Rakocevic ile 8-0’lık bir vites değiştirerek momentumu ele aldı. Zaten maçın kaderini belirleyen de bu dönemsel hücum edememe krizi oldu. Siena, yakaladığı avantajı elinden bırakmayıp 67-63 galip gelirken, Galatasaray tur umudunu İstanbul’da konuk edeceği Union Olimpija yı yenmeye veya 9 sayının altında bir farkla mağlup olmaya bıraktı.

Yazarın Tüm Yazıları