Paylaş
İsterdim ki, daha çok gazeteci şahit olduğum bu çabalara şahit olsun, daha çok gazeteci yazsın.
P&G Türkiye, Migros ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu işbirliğiyle yürütülen Özel Olimpiyatlar Projesiyle 34 özel sporcu ve 5 partner sporcu Türkiye’yi Antwerp’de düzenlenen Özel Olimpiyatlar 2014 Avrupa Yaz Oyunları’nda temsil etti.
Özel sporcularımız ülkemize TAM 31 madalya kazanarak döndü.
Kimin hangi branşta ne kazandığından çok, size zihinsel engelli çocuklarımızın spor aracılığıyla dünyayla sosyalleşerek, büyük cesaret gerektiren bir işi, nasıl da azimle başardıklarını anlatmak istiyorum.
Kazandıklarındaki mutluluğu, kaybettiklerinde yaşadıkları sorumluluk duygusunun ağırlığını görmenizi isterdim.
İsterdim ki Türk televizyonları canlı versin Özel Olimpiyatları.
İsterdim ki mikrofon uzansın Ayşen’e ve o: “Kardeşimi çok sevdiğim için kazanıyorum madalyaları” dediğinde, gözlerindeki ışığa zumlasın kamera.
Tüm duygularını dümdüz filtresiz dile getiren o şahane 34 özel sporcumuzun nasıl zorlu rakiplerin karşısında son saniyeye kadar oyunu bırakmadan kazanmak için çabaladığını görmenizi dilerdim.
Emeğin takdiri adına!
58 ülkeden 2 bin sporcu ve bin antrenörün katıldığı, 4 bin gönüllünün çalıştığı organizasyona, açılışından kapanışına Belçika Kralı, Başbakanı ve Avrupa Parlementosu Başkanı da dahil nasıl tıpkı diğer olimpiyatlarda olduğu gibi önem verildiğine şahit olmanızı isterdim,
Eşitlik adına!
Her gittiğim organizasyonda gönüllü sayısını sormak bende tik oldu, çünkü hayalim bir gün bizdeki gönüllü sayısını da binlerle anlatmak.
İnsanların gönüllülük esasıyla bir işe el atmaları benim için o ülkenin medeniyeti ve düşünce yapısının göstergesi ve biz bu konuda henüz geriyiz.
Süper sonuçlar
Türk sporcular atletizmde 8 altın, 3 gümüş, 1 bronz, 1 dördüncülük, yüzmede 7 altın, 2 gümüş, masa tenisinde 3 altın, 4 gümüş, 1 bronz, karma basketbolda 1 gümüş ve futbolda 1 bronz madalya ile tamamladı.
Karma ekip
Özel çocuklarla, özel olmayan çocukların aynı takımda olması, aynı kamp ortamına girmesi ve o zamanı birlikte geçirmesi müthiş bir tecrübe.
Partner sporcular zihinsel engelli takım arkadaşlarına üstünlük taslamak değil, onlara destek olmak için varlar.
Onların önüne geçerek fazla sayı yapmamaları için belirli sayı kotası var.
Beni en çok etkileyen o 5 partner sporcu gencimizin, bu deneyimden kazandıklarıydı.
Hepsi bir ağızdan, “daha sabırlı, hoşgörülü ve önyargısız olmayı öğrendik” dedi.
İşte bu gençler yarın öbür gün bu özel çocuklara şirketlerinde iş verecekler, hayatlarına dahil edecekler.
Ayrımcılık yapmayacaklar.
Kardeşlik adına!
Alkış
“Bana kazanma şansı verin, kazanamazsam bile çabamda cesur olmama yardım edin...”
Bu sporcu yeminini misyon edinmiş bu projeye emek veren, çocukların yanında canla başla duran Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, ve Spor Direktörü Ali Üredi, bu ekibe gönül ve zaman veren tüm antrenörler ve tüm destekçilerin yalnız ve azimli çabası çok etkileyici.
Sevgili Türkiye,
Çabaya, emeğe ve umuda koşulsuz destek olacağımız günlerin adına,
Ayağa kalk ve bu güzel insanları alkışla.
Yonca
“gönüldaş”
NOT: Beyaz Show’a özel rica
Durducan Nevruz 22 yaşında. Yüzmede 1. oldu. Birçok madalya almış ‘özel’ sporcumuz. Down Sendromlu. Tek hayali Beyaz Show’a çıkmak. Söz verdim köşemde yazacağım diye, yazıyorum. Dilerim Beyaz Show ekibi duyar.
Paylaş