Yasemin Fatih Amato

Boyun ve dekolte bakımı: Doğal ve etkili ürünler

4 Kasım 2023
Boyun ve dekolte bölgesi, genellikle cilt yaşlanması ve güneş hasarı gibi sorunlarla karşılaşan hassas bölgelerdir. Bu nedenle, bu bölgeleri korumak ve bakım yapmak önemlidir. Hem doğal hem de satışı yapılan ürünler, bu bölgelerin sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olabilir.

DOĞAL ÜRÜNLER

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, cilt için harika bir nemlendirici ve besleyici bir doğal üründür. Boyun ve dekolte bölgesine uygulandığında, cildin elastikiyetini artırırken, ince çizgileri azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerle savaşmaktadır.

Aloe Vera Jeli

Aloe vera jeli, cildi sakinleştiren ve nemlendiren doğal bir üründür. Güneş hasarı sonucu oluşan kızarıklık ve tahrişi hafifletmeye yardımcı olur.

Yeşil Çay Özü

Yeşil çay özü, antioksidanlar bakımından zengindir ve cildin yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olur. Boyun ve dekolteye düzenli olarak uygulandığında, cildi canlandırır ve pürüzsüzleştirir.

Argan Yağı

Yazının Devamını Oku

Dermaplaning nedir, nasıl yapılır ve faydaları nelerdir?

24 Ekim 2023
Dermaplaning yönteminde, cildin üst yüzeyindeki ölü deri hücreleri ve ince tüyler (vellus tüyler veya tüy gibi görünen yüz tüyleri) özel bir bıçak veya tıraş benzeri bir alet kullanılarak nazikçe kazınır veya soyulur. Dermaplaning işlemi, genellikle yüz bölgesinde kullanılır, ancak vücudun diğer bölgelerinde de uygulanabilir.

Dermaplaning yönteminde, cildin üst yüzeyindeki ölü deri hücreleri ve ince tüyler (vellus tüyler veya tüy gibi görünen yüz tüyleri) özel bir bıçak veya tıraş benzeri bir alet kullanılarak nazikçe kazınır veya soyulur.

Dermaplaning işlemi, genellikle yüz bölgesinde kullanılır, ancak vücudun diğer bölgelerinde de uygulanabilir.Dermaplaning yönteminde, cildin üst yüzeyindeki ölü deri hücreleri ve ince tüyler (vellus tüyler veya tüy gibi görünen yüz tüyleri) özel bir bıçak veya tıraş benzeri bir alet kullanılarak nazikçe kazınır veya soyulur. Dermaplaning işlemi, genellikle yüz bölgesinde kullanılır, ancak vücudun diğer bölgelerinde de uygulanabilir.




Dermaplaning faydaları nelerdir?

Yazının Devamını Oku

Seboreik dermatit sorunuyla nasıl baş edeceğiz?

17 Ağustos 2023
Seboreik dermatit, ciltte kızarıklık, pullanma ve kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren, kronik ve tekrarlayıcı bir cilt rahatsızlığıdır. Bu durum, genellikle saçlı deri, yüz, göğüs, sırt ve diğer yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde görülür. Aşırı sebum üretimi, cildin üst tabakasındaki hücrelerin hızlı büyümesi ve normalden daha hızlı dökülmesi ile ilişkilidir. Bu hücreler yüzeyde birikerek pullanma ve tahrişe neden olabilir.

Seboreik dermatitin kesin nedeni tam olarak anlaşılmamıştır, ancak genetik yatkınlık, hormonal değişiklikler, stres, bağışıklık sistemi tepkileri ve mantar türü olan Malassezia'nın aşırı çoğalması gibi faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Malassezia mantarı normalde ciltte bulunur, ancak bazı insanlarda aşırı çoğalması seboreik dermatite yol açabilir.Seboreik dermatitin kesin nedeni tam olarak anlaşılmamıştır, ancak genetik yatkınlık, hormonal değişiklikler, stres, bağışıklık sistemi tepkileri ve mantar türü olan Malassezia'nın aşırı çoğalması gibi faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Malassezia mantarı normalde ciltte bulunur, ancak bazı insanlarda aşırı çoğalması seboreik dermatite yol açabilir.




Hangi gıdalar iyi gelir?

Seboreik dermatit gibi cilt sorunlarıyla mücadelede, genel olarak sağlıklı bir beslenme düzeni benimsemek önemlidir. Ancak her bireyin vücut yapısı farklı olduğu için, hangi gıdaların tam olarak iyi geleceği konusunda kesin bir liste vermek zor olabilir. Bununla birlikte, genel olarak sağlıklı olduğu düşünülen gıda gruplarını söyleyebilirim. Omega-3 yağ asitleri: Somon, sardalya, keten tohumu, ceviz gibi gıdalar omega-3 yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri cildin sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir.

Yazının Devamını Oku

Cilt için yeni çözüm, eksozomlar olabilir mi?

13 Temmuz 2023
Eksozomlar, hücreler tarafından salgılanan ve hücresel iletişimi sağlayan küçük keseciklerdir. Bu kesecikler, hücreler arasında sinyal iletimini ve genetik materyal transferini sağlar. Proteinler, lipitler, nükleik asitler ve diğer biyolojik bileşenleri içeren hücresel içerikleri taşırlar.

Eksozomlar FDA Onaylı mıdır?Eksozomlar FDA Onaylı mıdır?

FDA (Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından henüz eksozomların genel kullanımı için onaylanmış bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Ancak, FDA, bazı klinik denemelerde kullanılan eksozomların ürünlerini izlemekte ve regülasyonlarını belirlemektedir.

Eksozomlar PRF ve PRP'den daha mı iyidir?

Eksozomların Platelet-Rich Fibrin (PRF) ve Platelet-Rich Plasma (PRP) gibi diğer tedavilere göre üstün olduğunu söylemek zordur. PRF ve PRP gibi tedavilerde büyüme faktörleri ve diğer hücresel bileşenler kullanılırken, eksoomlar bu bileşenleri içeren bir araç olarak kullanılabilir. Hangi tedavi yönteminin tercih edilmesi gerektiği, tedavi amacına, hastanın durumuna ve doktorun önerisine bağlı olarak değişebilir.

Yazının Devamını Oku

Nasıl genç kalınır? Genç kalmanın formülleri var mıdır?

31 Mayıs 2023
Genç kalmanın tam bir formülü olmasa da, sağlıklı bir yaşam tarzı ve bazı alışkanlıklar genç görünmenizi ve hissetmenizi destekleyebilir. İşte genç kalmanın bazı temel faktörleri.

Sağlıklı Beslenme

Dengeli ve sağlıklı beslenmek yaşlanma sürecini yavaşlatabilir. Vitamin ve mineral açısından zengin bir diyet yapmak , cildinizi ve vücudunuzu genç tutmaya yardımcı olabilir. Antioksidanlar içeren meyve, sebze, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve yeterli protein içeren bir beslenme planı benimsemek önemlidir.

Egzersiz Yapma

Düzenli egzersiz yapmak, genç kalmanın en etkili yollarından biridir. Aerobik egzersizler, kasları güçlendirme egzersizleri ve esneme egzersizleri yaparak vücudunuzu genç tutabilirsiniz. Egzersiz, dolaşımı artırır, stresi azaltır, enerji seviyelerini yükseltir ve genel sağlığı iyileştirir.

Uyku Düzenine Dikkat Etmek

Yeterli ve kaliteli uyku, genç ve sağlıklı kalmanın önemli bir unsurudur. Vücut onarımını ve yenilenmeyi sağlamak için uyku süresi boyunca gerçekleşir. Uyku eksikliği yaşlanma belirtilerini artırabilir ve enerji seviyelerini düşürebilir. Günde 7-9 saat uyku almak önemlidir.

Yazının Devamını Oku

Yüzünüze uygun saç şeklinizi nasıl belirleyeceksiniz? Nelere dikkat etmelisiniz?

21 Mayıs 2023
Yüz şeklinize uygun bir saç modeli seçmek, genel görünümünüzü dengelemek ve en iyi özelliklerinizi vurgulamak için önemlidir. İşte farklı yüz şekilleri için önerilen saç modelleri…

Yuvarlak Yüz

Yuvarlak yüzlerin genellikle daha fazla boyutsallık ve uzunluk yaratması için hacimli saçlara ihtiyacı vardır. Yanlardan hacimli ve düz bir stil yerine yüzünüzü uzatmak için katmanlı saç kesimleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca yan kesimlerle yüzünüzü daha keskin gösterebilirsiniz. Orta uzunlukta ve dalgalı saçlar veya katmanlı bob kesimleri yuvarlak yüzler için iyi bir tercih olabilir.

Oval Yüz

Oval yüz şekli, neredeyse her saç modeline uyum sağlayabilir. Oval yüzler, denge ve oran açısından genellikle mükemmeldir. Kısa veya uzun saç, düz veya kıvırcık, katmanlı veya düz kesimler gibi çeşitli stiller sizin için iyi bir tercih olabilir. Yüz hatlarınızı vurgulayan bir saç modeli seçmek için yüzünüzün en iyi özelliklerini belirleyebilirsiniz.

Kare Yüz

Kare yüzlerin yumuşak bir görünüm kazanması için yüz hatlarını dengeleyen ve yumuşatan saç modelleri tercih edilebilir. Yan süpürme perçemler veya katmanlı saç kesimleri yüzünüzün keskin hatlarını yumuşatabilir. Orta uzunlukta, dalgalı saçlar veya asimetrik bob kesimleri de kare yüzler için uygun olabilir.

Uzun Yüz

Yazının Devamını Oku

Geçici güzellik uygulamaları nelerdir?

18 Nisan 2023
Geçici güzellik uygulamaları, yüz veya vücut gibi alanlarda görünümü geçici olarak değiştirmek için kullanılan kozmetik veya estetik uygulamaları tarif etmek için kullanılmaktadır. Bu tür uygulamaların etkisi genellikle birkaç saat veya gün sürer ve kalıcı bir sonuç sağlamazlar.

Örnekler arasında saç boyama, takma tırnaklar, makyaj, sahte kirpikler, dövme geçici süslemeleri, cilt bakımı, bronzlaştırıcı spreyler, vücut glitterları gibi uygulamalar sayılabilir. Bunların hepsi, görünümü geçici olarak değiştirme amacıyla kullanılan uygulamalar olarak söyleyebiliriz.

Makyaj
Fondöten, pudra, göz farı, ruj ve allık gibi kozmetik ürünleri kullanarak cildi pürüzsüzleştirme, gözleri belirginleştirme ve dudakları renklendirme gibi işlemler yapılır.

Saç şekillendirme

Saçları şekillendirme, düzleştirme, kıvırma, maşa yapma, perma gibi işlemler yaparak saçların daha düzgün, hacimli ve şekilli görünmesini sağlar.

Tırnak bakımı

Yazının Devamını Oku

Cildinize doğal bir bakım nasıl yaparsınız?

1 Nisan 2023
Cildinizi doğal bir şekilde bakım yapmak, sağlıklı, parlak ve genç görünmesini sağlamak için önemlidir. Aşağıdaki adımları takip etmeniz yararınıza olacaktır.

1. Cildinizi temizleyin

Cildinizin temiz kalması sağlıklı bir cilt için çok önemlidir. Sabahları ve akşamları cildinizi temizlemek için doğal sabunlar veya cilt tipinize uygun olan doğal bir temizleyici kullanabilirsiniz.

2. Nemlendirici kullanın

Nemlendirici cildinizi nemli tutar ve daha parlak görünmesine yardımcı olur. Doğal nemlendiriciler arasında Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya badem yağı gibi yağlar bulunur.

3. Güneş koruyucu kullanın

Güneş ışınları cildiniz için zararlıdır. Bu nedenle, cildinizi güneş ışınlarından korumak için doğal güneş koruyucular kullanabilirsiniz.

4. Doğal maskeler kullanın

Yazının Devamını Oku