Paylaş
Telekom, kiralık bürokrat veriyor!
Geçenlerde ‘‘118 Çıldırtıyor’’ diye bir yazı yayınlamıştık. Bunu yanıtlayan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı S. Yücel Özden, ‘‘Personel yetersizliği nedeniyle zaman zaman hizmette aksamalar olduğunu’’ belirtmişti.
Şimdi emekliliğine yedi ay kaldığı için ismi ve adresinin saklı tutulmasını isteyen bir Telekom mensubunu dinleyelim:
‘‘Sayın Müsteşar Özden, personel yetersizliğinden bahsediyor. Telekom personelinin, aylığını aldığı müessesede çalıştırılması gerekmiyor mu?
Ne yazık ki, Cumhurbaşkanlığı'nda, Meclis'te, Başbakanlık'ta ve çeşitli bakanlıklarda çalışan yüzlerce Telekom mensubundan söz etmiyor. Bunların mesailerinin Telekom'un ödediğini görmezlikten geliyor.
Tabii vatandaş, personel yokluğundan 118'i aradığında çıldırıyor.
Bu memurların maaşlarının bizim faturalarımıza yüklendiğini Sayın Özden bilmiyor mu?
Sayın Müsteşar maiyetinde çalışan personelin nereden aylık aldığını bilmiyorsa, ekonomist Muzaffer Türkmen'in, (sicil no; 152439), şef Nilgün Demiralp'ın (111035), memur Şadiye Şahin'in (140006), Muhsine Berber'in (124094), ekonomist Aysın Genç'in (152095) nerede görevlendirildiklerini araştırıversin lütfen.
118 hizmeti, rehber yetersizliğinden hücuma uğrayacak, ben de numara öğrenmek için -hem de dakikalarca bekleyerek- 15 lira ödeyeceğim.
Ben artık başka yerlerde çalışan Telekom personelinin maaşını zamlı telefon faturalarıyla ödemek istemiyorum.’’
Vakıflar Bankası üzerinden başka kurumlara verilen araçlar nasıl geri alınıyorsa, çalışanlar neden asli görevlerine döndürülemiyor?
Bürokrat olmak cesaret gerektirir.
Bankalar Birliği önlem almalı
‘Teşekkürler Yapı Kredi!’’ yazısına gelen tepkilere biz de şaşırdık. Demek ki, bütün bankalar hizmette kusur ediyorlarmış. Ankara'dan emekli Bayram Tepe, okurumuz Murat Azgın'a teşekkür ediyor ve bankaya yönelik olarak, ‘‘İnşallah, reklamlarındaki sloganların belirttiği seviyeye gelirler’’ dedi. İstanbul'dan Kadir Engil, İş Bankası'ndan yakınıyordu: ‘‘Evet bankaların reklamları güzel, hizmetleri felaket.’’ İzmir'den Aykut Şarbalkan, Yapı Kredi Konak Şubesi'nden sözederek, ‘‘Şube küçük, çalışan az, fakat müşteri çok... İnanın bankaya gitmek içimden gelmiyor. İşyerimizde bankaya kim gidecek diye huzursuzluk çıkıyor’’ dedi. Antalya'dan Cemil Cabir Ertuğ, ‘‘Yapı Kredi yetkilileri başını kumdan çıkarıp gerçekleri görüp önlem alsınlar’’ diye yazıyor. Bakırköy'den Necati Akkuş'un kuyruklardan kurtulmak için şöyle önlem aldığını söylüyor: ‘‘Emin olup bir işlem yapmak için kenar semtlerde saatlerce boş banka şubesi arıyorum.’’
Bu yakınmalar tamam da, iyi niyetle çalışanlar kendilerine haksızlık yapıldığını belirtiyorlar. Emekli bir Yapı Kredili olan Özen Ataylan ise, bankasına şöyle sahip çıkıyor: ‘‘Özel bankacılığın lideri konumundaki Yapı Kredi'nin saygın, çalışkan, güler yüzlü, fedakar, çalışanlarına ve de bankama laf söyletmem.’’
Bütün bunlara rağmen görünen gerçekler karşısında bankalar vatandaşların sesine kulak vermelidirler. Bir okurumuzun dediği gibi, Bankalar Birliği de...
Başkan Esen'den 'sayım' çağrısı
ADALAR Belediyesi olarak özellikle yılın beş ayında 500 bin nüfusa, hafta sonlarında bir milyona yaklaşan insana hizmet verirken, maalesef sürekli yaşayan 19.432 nüfusumuza göre, devletten pay alıyoruz. Sadece personel giderimiz aylık 12 milyar, yıllık gelirimiz ise 80 milyar tutuyor.
Takdir edersiniz ki, bu kadar gelirle istenilen düzeyde hizmet vermemiz mümkün değildir. Adalarımıza, tarihine, kültürüne, turizmine, doğasına uygun hizmet verebilmemiz için desteğinize ihtiyacımız vardır. Bildiğiniz üzere 30 Kasım 1997 Pazar günü Genel Nüfus Sayımı ve Seçmen Yazımı yapılacaktır. Bu sayım nedeniyle Adalı dostlarımızı 29-30 Kasım günleri Ada'daki evlerinde bulunmasını, daha güzel günler ve yarınlar için bu zahmete katlanmasını beklemekteyim.
Av. Can ESEN-Adalar Belediye Başkanı
MESAJ PANOSU
SARIYER, Kireçburnu Parkı karşısındaki cadde aydınlatmasını aylardır başarıyla karartan ve bizleri bu erken kış akşamlarında zifiri karanlıkta bırakan 'TEK' aydınlatma kurumumuza şükranlarımızısunarız. KİREÇBURNULULAR
İETTE'ye... Bayrampaşa'dan Ömer Yavaş, ‘‘Topkapı-Kadıköy arasında sefer yapan 127 numaralı otobüsün müdavimleri olarak mustaribiz. Bu hatta neden körüklü otobüsler konmuyor’’, Ataşehir sakinlerinden Bahar Ataman da ‘‘Avrupa yakasına ulaşımımızı Taksim-Ataşehir çift katlı otobüslerle karşılıyorduk. Ancak Belediye'nin otobüslerin Mecidiyeköy girişlerini yasaklaması nedeniyle mağdur durumda kaldık. İkinci köprüden Mecdiyeköy girişi istiyoruz’’ diyorlar.
GÜNÜN SÖZÜ
''Kesintisiz 8 yıl zorunlu eğitimle ilgili eylemlerin içinde aşırı sol örgütlerin yer aldığını bizzat arkadaşlarımız tespit etti.''
(İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu)
Paylaş