Ben bu işten işkillendim

AVRUPA Konseyi, Ankara’ya bilmem ne ödülü verdi ya, Sayın Melih Gökçek ve sevenlerinde bir sevinç bir sevinç sormayın.

Bilbordlarda koca koca resimli afişlerden geçilmiyor.
Ankara’ya bu ödülü veren Avrupalı, acaba 5 milyonluk Ankara‘da kaç kişiyle görüşmüş veya Ankara’da kaç gün yaşamış?
Her sabah ve akşam kilitlenen trafiğine mi, tarım alanlarını dahi imara açıp gittikçe betonlaşan ve hormonlu büyüyen şehirleşmeye mi, Allahın her günü ayakta 15-20 kişi yolcu taşıyan dolmuşlarına mı, yıllardır bitirilmeyen metro inşaatlarına mı, Atatürk Orman Çiftliği’nin yağmalanmasına mı, gereksiz yapılan imar değişikliklerine mi, gereksiz kaldırım inşaatlarıyla yapılan savurganlıklara mı, Ankara’nın neyine vermişler bu ödülü?
Avrupalı, bizleri övdüğü zaman işkillenir ve Lafontain’nin masalları gelir hep aklıma. Hele hele çok bilinen karga ile tilki masalı vardır ki bir başkadır. Acaba diyorum gene ağzımızdaki peyniri mi kapmak istiyorlar? Malum, onlar binmediği eşeğe yem vermezler de...
Prof. Dr. Faruk MENDİ

TOKİ’yi sağduyuya çağırıyoruz


TOKİ’nin TBMM çalışanlarına, Gölbaşı Örencik’te 5 bin konutluk toplu konut inşa edildi. TOKİ gecikmeli de olsa toplu konutları hak sahiplerine teslim etmeye başladı. Konutların, okullar açılmadan teslim edileceğinin açıklanmasına rağmen teslimleri okulların açılmasından sonraya kaldı. TOKİ’nin yaptırdığı okulun açılmasına rağmen öğretmenleri var ancak öğrencileri yok.
TOKİ’nin Örencik’teki evleri teslim etmeye başlamasına rağmen evlerini teslim almak için gidenler hayal kırıklığına uğradı. Çünkü TOKİ konutlarını Gölbaşı’na bağlayan yol hala toprak yoldu. 2 kilometrelik yolun asfaltı bile aylar geçmesine rağmen hala atılmamıştı. Konutlarını almak için gidenler tozlu topraklı yollardan geçmek zorunda kalıyor. Konutuna taşınacak olanlarda her geliş gidişlerinde toz toprak yutacak.
TOKİ’nin evleri teslim etmesine rağmen toplu konut alanında alanında doğalgaz yok. Bu konuda net açıklamada yapılmıyor. Konutları tesim alanlar havaların soğuması ile nasıl ısınacaklarını kara kara düşünüyor.
Tahsin KESKİN

Anıtkabir’e davet


KURTULUŞ ve kuruluşun idare merkezi olarak seçilen Ankara’nın başkent oluşunun 86. yıldönümünde, kuruluşunda bizzat imzası bulunan Bahçelievler semti içinden çıkan Ankara Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve halkımızla birlikte, bağlılığımızı birkez daha yinelemek, yüksek anısı önünde birkez daha özlem ve minnetlerimizi sunmak üzere 13 ekim salı 14.00’da Anıtkabir’de olacağız.
(www.bahceliankara.org)

Tozdan öleceğiz

BALGAT Mustafa Kemal Mahallesi’nde bir bulvar çalışması yaptı büyükşehir, yapmaz olsaydı. Yarım bırakıp gittiler. Aylardır öylece kaldı.
Mustafa CİVELEK

Doktor sorunumuz çözülemiyor

BİZLER, Çankaya Harbiye Mahallesi sakinleri olarak, günde 35-40 hastaya hizmet veren semt polikliniğimizin bir doktorunun TUS sınavı kazanıp ayrılması neticesi hizmet veremez duruma gelmesinden şikayetciyiz. Bu sütunda, yine bu derdimizi dile getirdik. Sn. Belediye Başkanı aynı gün geçici daha sonra ise kadrolu bir hekimi yollamasına rağmen poliklinikte birkaç gündür yine hekim yok. Bağlı olduğumuz Belediyenin doktor kadrosunun kısıtlı olduğunu, doktor kadrosu taleplerinin ise Sağlık ve Maliye Bakanlıklarınca karşılanmadığı biliniyor. Oysa ilçe belediyesi, bu hizmeti SGK ve devletten hiçbir ücret talep etmeden vermektedir.
Bu semtte oturanlar öyle çok iyi gelirli insanlar olmadığından en yakın Sağlık Merkezine maalesef araç temin ederek ulaşıyorlar. Bir de yaşlı ve kronik hasta oldukları düşünülürse durumun daha ciddi olduğu anlaşılmaktadır.
Yine Hürriyet Caddesi’nde maalesef bir dolmuş veya otobus ring hattı bulunmadığından vatandaş ya Sokullu Mehmet Paşa yada Dikmen Caddelerini kullanmak zorunda kalıyor.
Muhtarımız Büyük Şehir Belediyesi’ne başvurdugunu ve netice alamadığını söylüyor. Oysa bu düzenlemenin yoğun trafik akımı olan Dikmen ve Sokullu Mehmet Paşa caddelerini de rahatlatır.
Şehrin ana arterlerinde bugüne kadar yapılan düzenlemelerle elektrik direkleri yenilenmiş olmasına rağmen caddemiz karanlık.
Bu semtte yıllardır oturan vatandaşlar olarak caddemizle ilgili hiçbir düzenleme yapılmadı.
Bu ilçeden, iktidar partisine yeterince oy çıkmamış olabilir ama Sayın Başbakanımızın herkesi kucaklayan sözleri bizleri umutlandırmıştı
Harbiye mahallesi sakinleri
Yazarın Tüm Yazıları