Paylaş
Tutanak tarihinden sadece 6 gün sonra başvurduğum Ziraat Bankası ile Garanti Bankası kabul edemeyeceklerini söylediği gibi Maltepe Vergi Dairesi bile tutanağı işleme sokmayarak ödemek istediğim ceza bedelini almadı. Gerekçesini açıklayamadıkları gibi, “Kabul edemiyoruz, bize öyle söylendi” gibi 3. Dünya ülkelerinde bile görülemeyecek cinsten bir baştan savma örneği sergilendi.
Böyle bir uygulama dünyanın hangi ülkesinde vardır acaba? Tutanakta tebliğ tarihi olmaması da gösterilen başka zavallı bir gerekçe, aracın camına bırakılan ceza tutanağında tebliğ tarihi olur mu? Bu nasıl bir mazerettir.
Buna sebebiyet veren ilgililere sesleniyorum. Ya bu rezalete bir son verecek uygulamaları yürürlüğe koyun, ya da konu ile ilgili mevzuatta yer alan, ödeme yapılacak yerlerde değişiklik yapın. Vatandaş ödeme yapmak için işini gücünü bırakıp kapı kapı dolaşmak zorunda değil. Harcanan zamana ve emeğe yazık. Serdar KIRAN
Günün Sözü
“Ülkeler ve halklararası ilişkiler güvene dayalı ilişkilerdir. Güven bir kayboldu mu, her şey biter. Sihirli sözcük, emperyalizme karşı olmaktır.” Bülent ESİNOĞLU
‘Atatürk alerjisi’ ve CHP’nin ilgisizliği
ATATÜRK’e alerji duymanın ne noktalara geldiğini gercekgundem.com’da okuyoruz:
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Fetih Mahallesi’ndeki Atatürk Bulvarı’nın ismi Bağımsızlık Bulvarı olarak, Bakkalköy semtindeki Atatürk Caddesi’nin ismi de Başöğretmen Caddesi olarak değiştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan değişiklikler, muhtarlıklara gönderilen yazıyla ortaya çıktı. Bunun üzerine mahalle muhtarları bölgenin değişik yerlerine, “Yapılan uygulamanın muhtarlığımız ve belediye ile ilgisi yoktur. Değişiklikler bize sorulmadan yapılmıştır” yazılı pankartlar astı.
Muhtarların bölge halkının tepkisinden dolayı böyle bir yola başvurduğu öğrenildi.
Şimdi bu haber için
İBB Harita Komisyonu’nun CHP’li üyeleri M. Ercihan
Ekşi (Zeytinburnu), İlhan Köseoğlu (Pendik) ve Coşkun Tanış’a (Büyükçekmece) soru sormak gerekiyor.
“Büyükşehir, ana arterler olduğu için böyle bir teklif getirebilir. Peki bu teklifler ilgili komisyona geldiğine göre, 6 AKP’liye karşılık 3 üye olarak hiç haberiniz olmadı mı? Haberiniz varsa, konuşma yaptınız mı, şerh koydunuz mu? Neden bu kadar ilgisizsiniz? Bulunmadı iseniz bu toplantı için de harcırah alacak mısınız? CHP Grup Başkanı Fahrettin Kayhan, bu ilgisiz üyelerin kulaklarını çekecek midir?”
Ne yazık ki, bazı üyeler
kendi plan tadilatlarını takip ederlerken sokak adlarını göremediler galiba!
Flamingolar için rica
İZMİR’i, doğasını, kültürünü seven, sahip çıkan bir yurttaş olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Demiryolları ortaklığında yürütülen ‘İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi’ hakkında endişelerimi paylaşmak istiyorum.
Proje kapsamında çıkarılacak tonlarca çamur ve tarama malzemesinin depolanması için uygun görülen Güney Gediz Deltası’nın Sulak Alanlar Yönetmeliği başta olmak üzere ulusal mevzuatımız ve Ramsar ile Bern Sözleşmeleri gibi uluslararası sözleşmeler uyarınca koruma altına alındığını biliyorum.
Söz konusu alanın, İzmir’in simgesi sayılan flamingolar başta olmak üzere binlerce kıyı kuşunun evi olduğunu göz önünde bulundurunca, İzmir’e miras olarak bırakacağınızı belirttiğiniz bu projeye ilişkin olarak şahsınızın yanlış veya eksik bilgilendirildiğine inanmaktayım.
Körfez’den çıkarılacak 22 milyon metreküp çamurun döküm alanının yerinin değiştirilmemesi durumunda, başta flamingolar olmak üzere deltadaki tüm canlıların ana besin kaynaklarından biri yok olacak. Körfez’den çıkacak atık çamuru depolamak için yeni bir yer bulunması ricasıyla...
Lâle GÜRMAN
TÜYAP Kitap Fuarı’nı gezin Kardelen çiçeği
GAZETECİ Bülent Ecevit, Toros Dağları’nın süsü kardelen çiçek soğanlarının aşırı sökümüyle giriştiği mücadelesini bir kitapta topladı.
E yayınlarından çıkan ‘Kardelen ve Doğa Sevdası Yazılar’ adlı kitapta doğada yok olmak üzere olan bir çiçeğin kurtarılış öyküsü anlatılıyor. Ecevit’in ilgi toplayan ‘Ecevit Yollarda’ başlıklı röportajlarından seçmeler de kitapta yer alıyor.
Balkan romanı
BULGARİSTAN doğumlu Ramis Çınar’ın ‘Savaş ve Ayrılık’ (Truva Yayınları) adlı 2. kitabı yayınlandı. 1909’da başlayıp Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve sonrasında yaşanan olayları konu alan kitap, Türkiye ve Balkanlar’ın tarihini ilgilendiren, fakat çok fazla bilinmeyen konulara ışık tutuyor.
(Not: Müyesser Yıldız’ın TÜYAP’taki imza günleri 24-25 Kasım’da Kırmızı Kedi Yayınevi’nde)
Biliyor musunuz
ÇANAKKALE Milletvekili M. Serdar Soydan’ın, 10 yıldır yüz binlerce çalışan öğretmenimizi kutsal, saygıdeğer meslekleriyle barıştırılamadığını; eğitim emekçilerinin çağdaş yaşam koşullarında yaşamalarını sağlayıcı düzeyde bir gelire ve modern çalışma imkânına kavuşturulamadığını belirterek, Bakan Ömer Dinçer’e “Öğretmenlerimizin özlük haklarının biraz olsun iyileştirmek amacıyla her yıl 24 Kasım’da öğretmenlerimize bir maaş ikramiye verilmesi için çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sorduğunu...
Paylaş