Paylaş
- Paris, ciddi ölçüde turist çekiyor. Bir fark yaratalım, Lyon’a daha fazla turist çekelim.
Kentin ortak aklı, gastronomide birleşti:
- Lyon, gastronomide öne çıkabilir. Yiyecek-içecek profesyonellerini çekecek fuar düzenleyelim.
GL Events’in 34 yıldır, 2 yılda bir düzenlediği “Sirha” adlı fuar böyle doğdu. Fuar, Lyon’da hedeflenen büyüklüğe ulaşınca, GL Events dışa açılma kararı aldı. Mexico City, Sao Paulo ve İstanbul da “Sirha”nın düzenlendiği kentler arasına girdi.
GL Events Exhibitions, 2014 yılı sonunda yine Lyon merkezli, tekstil sektörünün önde gelen fuarı Premiere Vision SA’nın CEO’luğunu 2007’den beri yürüten Philippe Pasquet’i Genel Müdür olarak atadı.
Pasquet, geçen yıl ekim ayında Premiere Vision İstanbul için buluştuğumuzda davet etti:
- Sirha Lyon’u görmelisiniz.
Ocak 2017 sonunda gerçekleşen fuara gidemedim. Pasquet, Sirha İstanbul Fuar Koordinatörü Abel Michel Villemin, Premiere Vision İstanbul Fuar Koordinatörü ve GL Events Türkiye Başkanı Gülperi Erkanlı ile İstanbul’da buluştuk.
Villemin, bu yılki ziyaretçi sayısını aktardı:
- Aralarında 24 ülkeden 25 bin şefin yer aldığı 208 bin profesyonel ziyaretçi Sirha Lyon’da buluştu. 3 bin katılımcı ve marka ürünlerini sergiledi. Sirha, dünya yiyecek içecek sektörünün buluşma alanı oldu.
Erkanlı araya girdi:
- Lyon, Sirha ile bir hafta yüzde 40 nüfus artışı yaşadı. Bu artış, başta oteller olmak üzere kentin ekonomisine önemli katkı sağladı.
Villemin, fuarda yerel ürünlere ayrı önem verildiğini vurguladı:
- Lyon’da Türkiye’den dikkati çeken ürünler arasında Afyon Tazlar Köyü’nün peyniri (Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık’ın kurduğu çiftlikte üretiliyor), Ayvalık’ın Kürşad Zeytinyağı, Mardin’in İpek Bulgur’u vardı. İpek Bulgur, Fransa’daki büyük bir catering şirketiyle anlaştı. Fransa’ya bulgur ihraç edecek.
4 yıldır İstanbul’da düzenledikleri fuarda da Anadolu ürünlerini öne çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti:
- Geçen yıl İmroz (Gökçeada) koyununu tanıttık. Şefler yarışmasında İmroz koyunu eti kullandırdık. Anadolu ürünleri için Metro Toptancı Market’le işbirliği yapıyoruz.
Erkanlı, başta Pasquet olmak üzere, masadaki Fransızları işaret etti:
- Birçok yabancı kuruluşun temsilcisi ülkemize gelme konusunda tedirginlik yaşarken, Premiere Vision ve GL Events yöneticileri sıklıkla İstanbul’a geliyor.
Villemin’in 3 bin katılımcı arasında Tazlar peynirini anımsaması, yerel ürünlerin önemini gösteriyor...
Mardinli bulgurcunun kurduğu ihracat bağlantısı da fuarların etkisini ortaya koyuyor...
MALATYALI PROFESÖRLER BEZMİÂLEM’DE BULUŞTU
İSTANBUL Beyazıt’taki Doubltree by Hilton Oteli’nin patronu Mehmet Çeker’in ofisinde EYG Grup’un patronu ve Konutder’in Başkanı Ömer Faruk Çelik’le sohbet ederken odaya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Ramazan Özdemir 3 arkadaşıyla girdi.
Prof. Özdemir, arkadaşlarını tanıttı:
- Prof. Nurzat Elmalı (Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Bölüm Başkanı), Prof. Alpay Alkan (Bezmiâlem Radyoloji A.D. Başkanı), Prof. Alper Alkan (Bezmiâlem Diş Hekimliği Dekanı).
Ardından ekledi:
- 3 arkadaşım da benim gibi Malatyalı.
Prof. Elmalı araya girdi:
- Prof. Özdemir’i de Bezmiâlem’e transfer ettik. Kardiyoloji Bölüm Başkanımız oldu.
Bezmialem’deki diğer hemşehrilerin isimlerini de sıraladılar:
- Prof. Kazım Karaaslan (Anestezi Bölüm Başkanı), Prof. Ömer Soysal (Göğüs Cerrahisi Bölüm Başkanı), Prof. Orhan Özturan (Kulak Burun Boğaz Bölüm Başkanı).
SİMİT SARAYI LONDRA’DA 40 ŞUBEYE ULAŞACAK
SİMİT Sarayı’nın kurucusu Haluk Okutur’un kızı Cansel Okutur’un hayatını Efe Rızvanoğlu’yla birleştirdiği nikah buluşmasında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu’ya İngiltere’nin başkenti Londra’ya dönük planlarını sordum:
- Londra’da bu yıl sonuna kadar şube sayımız 40’ı bulacak.
Simit Sarayı’nın yurtdışı şubeleri üzerinden gerçekleştirdiği ihracatı merak ettim, paylaştı:
- İhracatımız 100 milyon dolara ulaştı.
Paylaş