Paylaş
- Yeni fakültelerimiz için yandaki arsaları almaya çalışıyoruz. 2013 Kasım ayında hizmete giren bu kampüse 175 milyon dolar yatırdım. Ülkemizdeki bazı vakıf üniversitelerinde metrekareye bir öğrenci düşerken, biz 100 bin metrekareyi daha da aşacak büyüklükteki kampüste 4 bin öğrenciyi geçmeyi düşünmüyoruz.
Yeni kampüsün üzerinde bulunduğu arsanın bir bölümünün Hazine’den 49 yıllığına kiralık olduğunu vurguladı:
- Arsanın çoğunu özel şahıslardan aldık. Şimdi kiraladığımız Hazine’ye ait arsayı da alma hakkımız doğdu.
5 yıldır eğitime devam eden Acıbadem Üniversitesi’nin yatırım dahil masraflarının Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı ile trafik kazasında 6 yıl önce kaybettiği oğlu Kerem Aydınlar adına kurduğu vakıf üzerinden karşılandığını kaydetti:
- Her iki vakıfa da kalıcı gelir oluşturma yolundayız. Zamanla Kerem Aydınlar Vakfı’nın varlığı daha fazla olacak. Ancak, bu vakıf da üniversiteye desteğini sürdürecek.
Üniversiteye komşu yurt binasını işaret etti:
- 200 öğrenci kapasiteli yurt binası bitmek üzere. Binayı Kerem Aydınlar Vakfı yaptırdı.
Bazı üniversitelerin yüksek oranlı burs düzeyini düzeyini anımsattık:
- Kimi üniversiteler ilk 100’deki öğrencileri kendilerine çekmek için ayda 5 bin liraya varan maaş veriyor. Sizde durum ne?
- Bizim mevcut öğrenci sayımız 1400. Bunların yüzde 38’i burslu okuyor. Öğrenciye daha fazla burs değil, iyi bir eğitim altyapısı sunuyoruz.
Bursta yaptığı pozitif ayrımcılığı aktardı:
- Malatya’nın Arapgir ilçesinde (doğduğu yer) Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi yaptırmıştım. Yeni eğitim yılında Fen Lisesi olarak hizmet verecek. Bu liseden mezun 18 öğrenci şu anda Acıbadem Üniversitesi’nde eğitim görüyor. Bu öğrencilere yüzde 100 burs verdik. O liseden yeni gelecek öğrenciler de yüzde 100 burs alacak.
Arapgir’e dönük yeni planını açtı:
- Arapgir’de babam Hami Aydınlar adına bir Anadolu Lisesi, annem Samime Aydınlar adına da konferans salonu yaptıracağım. İkisinin yatırım maliyeti 7-8 milyon lirayı bulacak.
Arapgir’deki liseden 18 öğrencinin Acıbadem Tıp’ta okuması, yüzde 100 burs alabilmesi, önemli bir fırsat örneğini ortaya koyuyor.
10 bin dolarlık ithal kadavra ve domuzla ameliyat öğretiyor
ACIBADEM Üniversitesi kurucusu Mehmet Ali Aydınlar, Rektör Prof. Ahmet Şahin, Genel Sekreter Hasan Kuş ve Tıp Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Emin Aksoy’la birlikte 20 milyon dolar yatırdığı simülasyon merkezini gezdirdi.
Emin Aksoy, öğrencilerin önce birebir insana yakın simülasyon robotları üzerinde pratik yaptığını, ardından kadavra üzerinde eğitime geçtiğini vurguladı:
- Kadavraları ABD’den ithal ediyoruz.
- Bir kadavra kaça geliyor?
Mehmet Ali Aydınlar yanıtladı:
- Tam kadavranın fiyatı 10 bin doları geçiyor.
Ardından sonraki aşamayı işaret etti:
- Öğrencilerimiz ilk canlı ameliyatları insana yakın özellikler taşıyan domuz üzerinde gerçekleştiriyor. Domuzların ameliyatta eziyet çekmemesi için önlem alınıyor.
Üniversite basket takımı 3’üncü ligden yola çıktı
MEHMET Ali Aydınlar’a futbolu soracak olduk:
- Şu anda kötü bir seyirciyim. Ancak, bu iş insanın içine bir virüs gibi giriyor. “Artık yokum” diyemiyorum. Çünkü, kendimden emin değilim.
Emin olduğu bilgiyi paylaştı:
- Üniversitemizin spor kulübü bir basketbol takımı kurdu. Yarışa 3’üncü ligden başlıyor.
THY’nin sağlık ekibini eğitti
ACIBADEM Üniversitesi Tıp Mühendisliği Öğretim Üyesi Emin Aksoy, simulasyon merkezinde 6 ayda 5 bin 800 kişinin eğitim gördüğünü belirtti:
- Bazı şirketler, örneğin THY sağlık ekibini bizim simulasyon merkezinde eğitime gönderdi.
Bir bacağı kesik, birebir insan tepkileri veren, kanamayı da canlandıran simülatörü gösterdi:
- Bu simülatör Amerikan ordusu için yapılmış. Biz bu simülatörü iş kazası örnekleri için kullanıyoruz.
Paylaş