Paylaş
- 6-8 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde Türkiye İnovasyon Haftası düzenliyoruz. 2023’teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmanın yolunun inovasyondan geçtiğini biliyoruz. Bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz.
Büyükekşi, 54 Ar-Ge merkezinin çalışmalarını açacakları standlarda sergileyeceklerini belirtip, ekledi:
- Türkiye’deki 26 teknopark İnovasyon Haftası’nda bizimle olacak. Ayrıca yurtdışından da bazı Ar-Ge merkezleri gelecek. Hafta boyunca projeler sergilenecek.
Sonra o gün dinlediğimiz ayrıntıları bir de haftanın ana sponsorları TEB Genel Müdürü Varol Civil ve Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kemal Ebiçlioğlu’nun katılımıyla düzenlediği soybet toplantısında da paylaştı:
- İnternetin mucidi Sir Tim Barners Lee, ABD Başkanı’nın İnovasyon Danışmanı Kenneth Morse, Boeing Dreamliner 787 projesini yöneten Heidi McBride önemli konuşmacılarımızın başında yer alıyor.
Hürriyet’in de sponsorları arasında yer aldığı haftaya geniş katılımı sağlamak için 5 bin davetiye gönderdiklerini kaydetti:
- Şirketlerin sadece patron ve CEO’larını değil, Ar-Ge ve tasarım merkezi çalışanlarını da İnovasyon Haftası’na bekliyoruz.
Hafta çerçevesinde Türkiye’deki 168 üniversiteye mektup gönderdiklerini vurguladı:
- Üniveriste rektörlerine en başarılı 2’şer öğrencilerini ulaşım ve konaklama giderleri dahil 3 gün boyunca İstanbul’da ağırlayacağımızı duyurduk. Şu ana kadar 60’ından olumlu cevap geldi.
- Neden hepsinden olumlu yanıt gelmedi?
- Biz davetimizi yaptık. Katılmayanların nedenlerini sorgulamak istemiyoruz.
İnovasyon farkındalığını üniversite düzeyinde bırakmak istemediklerinin altını çizdi:
- 3 gün boyunca 33 otobüs, İstanbul’daki liselerin 3 ve 4’üncü sınıfındaki öğrencileri Kongre Merkezi’ne taşıyacak. 1000 dolayında lise öğrencisinin İnovasyon Haftası’na katılmasını sağlayacağız. Liselerde ortaya çıkan projelerin sergilenmesine imkan tanınacak. Devlet ilköğretim okullarından öğrencileri de İnovasyon Haftası’na çekeceğiz. Onlar için robotik yarışmalar düzenlenecek. Haftaya 10 bin kişiyi çekmeyi planlıyoruz.
Üniversite öğrencileri için, “hızlı iletişim” yarışması yapılacağını aktardı:
- İşadamı arkadaşlarımız masalarda oturacak. Üniversite son sınıftaki öğrenciler 7’şer kişilik gruplar halinde kuyruğa girecek. Her birinin 3’er dakika süresi olacak. İşadamına soru sorup, cevabını alacaklar. En iyi soruyu soran öğrenciler, o işadamının şirketlerinde staj hakkı kazanacak.
- O işadamları kimler olacak?
- Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, TEB Genel Müdürü Varol Civil, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Petrol Ofisi CEO’su Gülsüm Azeri, TİM eski Başkanı Oğuz Satıcı.
Mehmet Büyükekşi, inovasyonun önemini ortaya koymak üzere şu sözü anımsattı:
- Başkasının ayak izine basan onu geçemez...
www.turkiyeinovasyonhaftasi.com adresine girip, kayıt yaptıran, haftaya ücretsiz katılma hakkı elde ediyor.
Kayıt yaptıran sayısı şu ana kadar 5 bine ulaşmış bulunuyor. Siz de kayıt yaptırın, fırsatı yakalayın...
Artık bankadaki çalışanlarımız bizim için ‘icat’ da çıkarıyor
TEB Genel Müdürü Varol Civil, 6 yıl önceye döndü:
- 6 yıl önce personelimize “icat çıkarın” dedik. Böylece inovasyonu bankamız personeline benimsettik. Onların önerdiği inovatif uygulamaları üzerinde çalışarak devreye alır olduk.
Düzenledikleri bir yarışmaya dikkat çekti:
- “Akıl Fikir Yarışması” düzenleyerek inovatif düşünmeyi müşterilerimize, sokaktaki vatandaşımıza, gençlere de taşıdık. Yaptıklarımız dünyada örnek gösterilir oldu.
Girişimci bankacılık hakkında bilgi verdi:
- Girişimci bankacılık modeli ile sadece teknoloji alanındakilere değil başka alanlardaki inovatif fikirlere sahip tüm girişimcilere de odaklandık.
Paylaş