Paylaş
Ancak havanın soğuk olması onların banyo sonrasında üşütme ve hasta olma ihtimalini de arttırıyor. Köpekler bizler gibi sık yıkanmaya ihtiyaç duymazlar. Vücut derilerinde ter bezleri olmadığı için insanlardaki kadar çabuk bakteri yoğunluğu oluşmaz ve buna bağlı olarak kötü ter kokusu şekillenmez. Bu sebeple kışın bir kaç aydan daha sık onları yıkamak çok elzem bir durum olmadığı sürece gereksizdir. Eğer yıkayacaksak da akşam saatlerini tercih ederek dostumuza son gezintisini yaptırdıktan sonra banyosunu yaptırıp havlu ve kurutma makinası yardımıyla iyice kuruttuktan sonra onu sabaha kadar evin sıcaklığında tutarak üşütme riskini de engellemiş oluruz. Özellikle bahçede yaşayan köpeklerin yıkanma sonrasında o geceyi sıcak bir ortamda geçirmesine dikkat etmek önemlidir. Kış aylarında daha çabuk kirlenen köpeğinizi yıkamak yerine şu tip önlemleri alarak temiz kalmasını sağlayabiliriz.
- Günaşırı fırçalamak ve tımarlamak derinin ve tüylerin kaba kir partiküllerinden arınması ve havalanması açısından oldukça faydalıdır. Birbirine dolaşmış tüyler, kiri ve nemi daha fazla tutacağından köpeğin daha çabuk kirlenmesi ve kokmasına neden olur. Düzenli fırçalama bu durumu engelleyecektir.
- Köpekler için üretilmiş zararlı kimyasalları içermeyen ıslak temizleme havluları mevcuttur. Bu havlular yardımıyla köpeğimizi güzelce sildikten sonra iyice fırçalayarak deri ve tüylerini kir ve kötü kokudan arındırarak uzun bir süre temiz kalmasını sağlayabiliriz.
- Kuru köpük şampuanları kullanarak ve yine düzenli fırçalamak kaydıyla ıslak banyoya olan ihtiyaçlarını erteleyebiliriz.
Paylaş