Tarkan Güveloğlu

Tarçınla Saç Rengi Nasıl Açılır?

9 Şubat 2015
Doğaya başvurarak saç rengini parlak hale getirmek mümkün. Ayrıca bitkileri ve sebze kabuklarını kullanarak saçınızın rengini değiştirebilirsiniz. İşte tüyolar!

Hazır boyaların zamanla saçı yıprattığı gerçeği, doğal uygulamaları daha çok gündeme getirdi. Saçınızı boyadıktan bir süre sonra renginin matlaşması ise ayrı sorun. Farklı yollarla, doğaya başvurarak saç rengini daha etkili ve parlak hale getirmek mümkün. Ayrıca bazı bitkileri ve sebze kabuklarını kullanarak saçınızın rengini değiştirebilirsiniz. Kimyasal boya olmadan renk değişimi istiyorsanız bazı doğal uygulamalardan söz etmek istiyorum. Saç tonunu ayarlama ve genel görünüşünü güzelleştirmenin yollarında doğa en iyi şekilde size yardımcı olacaktır.

Koyu saça biberiye ile mükemmel sonuç

Biberiye ve adaçayından yarım fincan alarak bir tencereye koyun, üzerine sıcak su dökün.
2 gün boyunca demlenmesini bekleyin. Yıkayıp iyice kuruttuğunuz saçlarınıza sürün.. 20 dakika bekledikten sonra durulayın. Düzenli olarak yapmaya devam ederseniz saçlarınız iyice koyulaşır ve ışıltılı görünüm kazanır. Eğer bazı teller hafifçe beyazlamaya başlamışsa biberiye onları kapamada mükemmel bir doğal boya işlevi görür. Ayrıca uzamasını hızlandırır, telleri güçlendirir.

Siyah saç tutkunlarına

Yazının Devamını Oku

Kuşburnu Yağı Gençlik Aşısı Gibi

21 Mayıs 2014
Kırışıklıkları azaltan, cilt lekelerine çözüm olan, çatlakları iyileştiren kuşburnu yağı gençleştirici olarak en güçlü onarıcılardan!

Cildi besleyici, doğal antioksidan, nemlendirici, sıkılaştırıcı ve onarıcı kuşburnu yağından söz etmek istiyorum. Kırışıklıkları azaltan, cilt lekelerine çözüm olan, çatlakları ve yaraları iyileştiren kuşburnu yağı, içinde çok değerli maddeler barındırır. Gençleştirici olarak en güçlü onarıcılardandır. Güneşten yıpranan cildi hızla tamir eder. Güneş ışınlarına aşırı maruz kaldığı için yaşlanma belirtileri başlayan cilde iyi gelir. İçindeki yağ asitleri, kolajen ve elastini üreten deri hücrelerini kuvvetlendirir. Topuklar, dizler ve dirsekler gibi pürüzlü bölgelere sürerseniz, bu bölgeleri zamanla pürüzsüzleştirir. Sadece ince çizgileri azaltmak için değil, derin kırışıklıkları kaldırmak amaçlı günlük kullanabilirsiniz. Ayrıca tüm vücutta cilt tonunu eşitler. Saçta doğal bir onarıcı olarak yıkamadan önce saç köklerine uygulayın ve bir saat bekleyip yıkayın. (www.abtdogalurunler.com) İçindeki Omega 3 ve Omega 6 esansiyel yağ asitleri, cildin yumuşaklığını ve esnekliğini artırır. Bu asitler cildimizin sağlığı için hayati önem taşımaktadır, ancak vücut bunları üretemez. Dolayısıyla doğal yağlardan bunları sağlamak gerekir

El ve vücut kremlerinize, nemlendiricilerinize bu yağdan bir kaç damla ilave ederek daha zengin bir cilt ürünü elde edersiniz. Makyaja başlamadan önce temiz bir yüze sabahları uygulayın ayrıca geceleri yatmaya yakın sürün. Yağın bulunduğu şişeyi sıkıca kapalı tutun. Serin, kuru bir yerde saklayın. Işıktan koruyun. Yalnız çok yağlı ciltlere sahip olanlar kullanmalı.

Yazının Devamını Oku

Çiçekteki Gençlik Tozu!

7 Mayıs 2014
Şifalı bitkilerin tohumları, kökleri, yaprakları çok değerli… Fakat yaşamsal enerjiyi artırmada, güç, gençlik kazanmada, sağlığın ve cildin onarımında, hastalıkların önlenmesinde kullanılacak en mükemmel fakat az bilinen kısmının neresi olduğunu biliyor musunuz?

Dinç kalayım, fiziksel güzelliğim olsun, hastalanmayayım. Bu 3 dilek, herkesin temel isteği. Fiziki olarak genç olmak, en korkulan hastalık kavramından uzak kalmak için size bitkisel bir yoldan söz edeceğim: Türkiye'nin ilk herbalisti olan babamın yanında yıllarca poleni araştırdım. Bu konuda bir çok yazı hazırladım. Bitkilerin en küçük parçası ama en önemli özelliği hakkındaki bilgileri dikkatle okumanızı öneriyorum. Bir çiçeğin gözle bile zor görülen tozu olan polen, yıllarca genç ve sağlıklı olarak yaşamanız için Tanrı'nın en büyük lütfu olarak doğada saklı bir hazinedir.

Sağlığın, güzelliğin şifresi

Tabiatın en üstün besinleri işte bu minicik tozda saklı. Bitki hayatının sırrını taşıyan bu sarı tozu, arılar bal yapmak için binlerce çiçekten elde ediyor. Çok büyük yaşam değeri olan polende, insan bedeninin ihtiyacı için her şey mevcut. Tarihte kanıtları var. Vikingler savaşa giderken polen yerler ve ortalama 100 yıl ömür geçirirlerdi. Siz de, 60 yaşında kadar çok sağlıklı, daha sonraki yaşlarda ise daha dinç yaşamak istiyorsanız poleni derhal alınacaklar listenize ekleyin. (www.abtdogalurunler.com)

Hücre tazeleyici

Enerji üreten, dinçlik kazandıran polen, ileri yaşlarda da çok faydalıdır. Yaşlı insanlarınıza yedirin. En çok yakındığı sorunlardan kurtarır. Hücre tazeleyici ve uyarıcı polen, hastalıkları önlemede büyük ölçüde yardımcıdır.

Yapısında sayısız cevher taşır. 22 çeşit aminoasit, yani doğadaki tüm aminoasitler içeriğinde yer alır. Ayrıca bütün vitaminler, hormonlar, yağlar, doğal şekerler ve minerallerle dolu olduğu için bitkilerin en önemli organı olduğunun altını tekrar çizmek istiyorum.

Cilde hayat veriyor

Hiçbir cilt sorunu olmadan yaşamak, canlı, sağlıklı, parlak, renkli bir ten kazanmak isteyen kadınlar, polen yiyerek cilt hücrelerini besleyebilirler. Bir kahve kaşığı poleni ve taze yumurta sarısıyla karıştırın. Bu karışımı masajla yüzünüze sürün, ışıltı ve güzellik elde edin.

Yazının Devamını Oku

Üzüm Çekirdeği ile Saçlarınız Uzasın!

24 Nisan 2014
Saç sorunlarından yakınmayan kadın yok. Tel tel dökülerek kaybı, uzamaması, kellik, kepek, kırılma, matlık...

Bu sorularından birini veya bir kaçını hemen hemen her kadın yaşıyor. Uykusuzluk, üzüntü, köklerinin derinden beslenmemesi, güneş ve rüzgâra aşırı maruz kalma gibi etkenler saçı mahvediyor. Bir de düzleştirmek veya dalga için maşa kullanıyorsanız bu sorunlar kat kat artıyor. Bir çerçeve tabloyu nasıl çekici kılarsa saç da yüzün çerçevesidir. Bu yazıyı kaçırmayın. Zencefilin nasıl süper saçlar sağladığını, sorunlara nasıl şifa olduğunu öğrenin. Çoğu kişi zencefili sadece yemeklerde kullanır. Fakat zencefil, bazı hastalıkların tedavisi için kullanıldığı gibi saç bakımı ve büyümesi için de önemli bir doğa harikasıdır. Zencefil kökü ve yağı saç dökülmesi için etkili bir çözümdür.Zencefil yağı ve kökü

Bir çorba kaşığı zencefil yağı ile yatmadan önce saçınıza masaj yapın ve gece boyunca bırakın. Bu yağdaki asitler, ince telli saçları onarır. Saç seyrelmesi, dökülmesi ve kepek sorunu için de bu yöntemi uygulayın. Jojoba ve avokado yağı gibi esansiyel yağlar ile de karıştırarak aynı işlemi yapabilirsiniz. 3 taze zencefil kökünü biraz su ile blendıra yerleştirin. Kökleri ince hamur haline gelene kadar karıştırın. Karışımı bir tülbente dökün ve suyunu iyice süzün. Kafa derisine doğrudan suyu uygulayın. 10 dakika sonra doğal bir şampuan ile yıkayın. (www.abtdogalurunler.com)Üzüm cekirdeği yağı ile uzasın

Üzüm çekirdeği yağı ile yapılan masaj saç büyümesini artırır. Bu yağla kafa derisi üzerine parmaklarınızla masaj yapın. Bir saat kadar saçınızda kalsın, sonra yıkayın. En iyi sonuç için bu işlemi haftada 2-3 gece yapmalısınız. Elma sirkesi ile saçlarınızı durulayın. Elma sirkesi durulamaları saç büyümesini artırır. Duşta saçınızı şampuanlayın, yıkayın. Sonra, saça ve diplerine elma sirkesi sürün. 15 dakika sonra tekrar duru su ile durulayın.Soğanla gelen parlaklık

Soğan suyu ile saçınızı durulamak şık ve parlak olması için bir yoldur. Bir soğanı kesin ve birkaç bardak suda kaynatın. Soğumaya bırakın ve süzdükten sonra saçınızı durulayın. 20 dakika kaldıktan sonra bitkisel şampuan ile yıkayın.

Saçlarla ilgili bir kaç doğal yol yazdım. Liste uzayıp gidiyor. Çoğu kadın kimyasal yüklü boyaları, saç kremlerini ve şampuanları kullanıyor. İçlerindeki yan maddeler de saça zarar veriyor. Bunların birçok doğal alternatifleri vardır. Kimyasallardan arınmış, tamamen güvenli doğal bakım alternatiflerini öğrenmek için bana her zaman mail veya telefonla ulaşabilirsiniz.

Herbalist Tarkan Güveloğlu

Yazının Devamını Oku

Kokularla kilo verin!

9 Nisan 2014
Siz de "Nasıl kilo vereceğim?" sorusuna bir cevap arayışı içinde iseniz, uçucu yağları deneyin!

Bugünün dünyasında, aşırı kilo ile mücadele yollarının sayısı hızla artıyor. Bunlar arasında aromaterapi popülerlik kazandı. Bitkilerin inanılmaz özlerinden bu mücadelede ek bir araç olarak mutlaka yararlanın. Çünkü bazıları açlık hissini engellemede size destek olur. Uçucu yağlarla yapılan "aromaterapi"nin pek çok arkeolojik buluntuda, yaklaşık 5000 yıl önce uygulandığı ortaya çıktı. Kokulu yağlarla masaj yöntemini yaygın olarak Hipokrat kullanıyordu. "Aromaterapi" basit anlatımla, solunum sistemi ya da cilt yoluyla vücuda sokularak fizyolojik ve psikolojik durumu iyileştirmek için bitkisel kokulu malzemeler, reçineler, uçucu yağların kullanımı demek.(www.abtdogalurunler.com)Zayıflatıcı banyo

Aromaterapinin en popüler yollarından biri küvetteki sıcak suya bu yağları eklemektir. Peki, hangi yağlar kilo vermede faydalı?

Narenciye uçucu yağları, ardıç yağı, selvi ve rezene uçucu yağları yapılan banyo açlığı köreltir. Narenciye'de en büyük zayıflatıcı etki limon ve portakal yağında saklı. Metabolizmanın uyarılması ve hızlanması için paçuli, nane ve limon yağı önem taşıyor..Keskin kokulu nane

Özellikle nane esansiyel yağı sadece kilo vermeye yardımcı değil, aynı zamanda tüm vücut üzerinde olumlu bir etkiye sahip. Günlük koşuşturmadan gelen yorgunluktan kurtulmak için de yardımcı olur. Nane ve lavanta yağı koklandığında, alın bölgesine masaj yapıldığında migren ağrılarına iyi gelir.Greyfurt, kakule, sardunya ve selvi mükemmel bir idrar söktürücü yağlardır. Yasemin kokuları, papatya, ve lavanta uykusuzluğa yardımcı olur, sinir gerginliğini hafifletir

Solunum terapisiyle iştah azaltma

Bu kokuları buhar yoluyla da soluyabilirsiniz. Aromatik yağlar kullanmak için bir başka yol; buharla karışık olarak onları teneffüs etmek. Örneğin, tarçın, vanilya ve yeşil elma gibi aromatik yağları kaynamış suya birkaç damla katıp buharını solursanız iştahınızı azaltmaya yardımcı olur.Aromaterapi gibi ilginç ve büyüleyici bir konuya yeterince hakim olursanız, şaşırtıcı ve harika bir dünya keşfedeceksiniz. Telefonla ve maille her türlü cilt ve doğal kilo verme sorunlarınız hakkında günün her saatinde soru sorabilirsiniz.

Herbalist Tarkan Güveloğlu

Yazının Devamını Oku

Cilde göre bitki seçin

31 Mart 2014
Yüz ve vücudun bakımı için her bitkide bir güzellik sırrı var. Doğanın "Güzellik Fabrikası”ndan seçiminizi yaparsanız doğru sonuçlara ulaşırsınız.

Geleneksel tariflerde kullanacağınız doğal bitkiler pürüzsüz bir cilt için birçok yararlı özelliklere sahip. Kendi kozmetik formülasyonunuzda bu mucize bitkileri kullanabilirsiniz.

Bitkilerdeki enerji cildinizin güzelliğinin kaynağıdır. Doğal güçlerin gerçekleştirdiği işlemler, kadınsı güzellik ve gençlik sağlar. Yüz ve vücut hızla düzelir, uzun bir süre kalıcı gençliği elde edersiniz. Bu formüller doğanın "iksirleri"dir.

İşte her cilde göre uygun bitkiler:

Kuru ve yaşlanan cilt için kullanılacak bitkiler: Papatya, nergis, menekşe, aslanpençesi. Bu bitkilerin hepsini (birer tutam) kaynar suya atın. Soğuduktan sonra suyu ile akşamları yatmadan önce yüzünüzü iyice silin. Üzüm çekirdeği yağı sürüp uyuyun.

Normal ciltler için kullanılacak bitkiler: Papatya, nergis çiçeği, menekşe, aslanpençesi, ebegümeci, ıhlamur, gül. Bu bitkilerden birer tutam kaynar suya koyun. Aynı işlemi burada da yapın. Pamuk veya bezle cildinizi silin. Yüzünüze argan yağı sürüp yatın.

Tahriş olmuş ciltler için kullanılacak bitkiler: Papatya, nergis, lavanta, ebegümeci, civanperçemi, karahindiba. Bu bitkilerden birer tutam kaynar suya atıp aynı işlemle yüzünüzü temizleyin. Yatmadan önce yüzünüze buğday tohumu yağı sürün.

Yağlı ciltler için kullanılacak bitkiler: Lavanta, çilek kurusu, nane, muz kabuğu, aslanpençesi, adaçayı, civanperçemi, karahindiba. Aynı işlemleri burada da yapın. Az yağlı bir kremi sürerek uyuyun:

Havuç yağının 1 aylık mucizesi

Yazının Devamını Oku

Doğanın gücüyle sürekli güzellik

21 Mart 2014
Bakımlı, güzel beden ve cilde sahip olmak, yaşça daha genç görünmek zihinsel, duygusal ve ruhsal iyiliği sağlar.

O çekirdeğin içinde gençlik var!

Bakımlı, güzel beden ve cilde sahip olmak, yaşça daha genç görünmek zihinsel, duygusal ve ruhsal iyiliği sağlar. Güzellik kristal bir vazo gibi. Kolay bozulabilir. Evlilik sonrası, doğum sonrası deformeler olabilir. Onu korumanın, sürekli kılmanın en iyi yolu tabiatta.. Ama bunun doğru aracı cildin metabolizması ile tamamen uyumlu doğal maddelerdir. Cildini nemlendirmek, arındırmak, gençleştirmek isteyenlerin malzemeleri bitki özleri, doğal yağlar, otlar, meyveler ve mutfaktaki bazı besinler olmalı. Bu maddeler kimyasal bir bombardımana tabi tutmadan gerekli verimi sağlar. Bugünkü tariflerimi dikkatle okumanızı öneririm.

Cildi temizlerken genç kalmak

Daima genç kalmanın yolu önce her gece kir ve makyaj izlerinden en doğru şekilde arınmadan geçer. En iyi cilt toniği yeşil çaydır. Kaynar bir bardak suya 2 çay kaşığı yeşil çay atın, içine yarım yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Soğuduğunda pamuk batırarak yüz ve boyun bölgenizi silin. Her akşam bu tonikle sildiğiniz cilt kolay kolay yaşlanmaz. Yeşil çay yerine nane de kullanabilirsiniz.

Öyle bir orman meyvesi ki

Yaban mersini daha kolay kırışan kuru cilt için çok yararlı. Arı gibi çalışarak cildi onaran, eksiklerini tamamlayan yağ asitleri ve E vitamini ile doludur bu orman meyvesi. 5-6 tane yaban mersinini ezin ve içine 1 çay kaşığı taze limon suyunu ekleyin. 2-3 tane de üzüm suyunu sıkın iyice karıştırın. Yüzünüze sürdükten 20 dakika sonra yıkayın. Ardından cildinize üzüm çekirdeği yağı sürün. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayarak diri ve parlak görünüm kazanırsınız. (www.abtdogalurunler.com)

Hindistan cevizini doğru yerden alın

Göz kenarlardında kaz ayakları mı belirdi? Gülme çizgilerinden şikayetçi misiniz? Hindistan cevizi yağı ve salatalık suyu bir araya gelirse kırışıklık giderici losyon olur! Bir kaba yarım salatalık suyunu sıkın. İçine 4 damla hindistan cevizi yağını katın. Cildinizi temizledikten sonra gece yatmadan önce sürün ve yarım saat sonra yıkayın. Fakat bu yağın gerçeğini, iyisini bulmanız lazım.

Yazının Devamını Oku

Sedef hastalığında tabiat ana ne diyor?

16 Şubat 2012
Herbalist Tarkan Güveloğlu, sedef hastalığı hakkında detaylı bilgiler verdi...

Kainatın eczanesinde, ya da "Tabiat Ana"da, tıbbın çare bulmak için yıllardır çalıştığı sedef hastalığına yönelik neler var. Umutsuz olmayın, bazı doğal bitkiler ve bitki özleri, sedeften dolayı çaresizlik yaşayanara çok şey anlatıyor. Özellikle sedef ve egzama gibi bir çok insanın yaşadığı cilt sorunu için, klasik tıbbın yanında Tabiat Ana'mızın yeşil şifasına mutlaka bakmak lazım. 15 yılı aşkın zaman şifalı bitkilerle ilgileniyorum. Doğal yöntemle söz konusu hastalıklardan kurtulan bir çok insan tanıdım. Özellikle cilt sorunları konusunda yıllardır bitki özleri formülleri üzerine emek harcıyoruz. (www.herbalisttarkan.com) Bitkilerde bir çok hastalıkları giderecek bilginin saklı olduğunu bilmeliyiz. Bitkisel tedavi, 3 bin yıllık bir serüven. Tarih boyunca tüm uygarlıklar bu yöntemden yararlandı.

Kadınlar sedeften çok etkileniyor

Ciltte erozyonlar, artan kırmızılıklar, küçük yaralar ve çatlaklarla kendini belli eden bu rahatsızlıklara karşı, doğada büyüyen bitkiler, içinde çare saklanıyor. Erkekleri de bu hastalık manevi yönde çok etkiliyor ama estetik görünümü deforme ettiği için kadınlarda sedef tam bir depresyon ve içe kapanma nedeni. Egzamalı ve sedefli insanların çevresindeki insanlarla ilişkileri bu hastalıktan dolayı azalıyor. Oysa içe kapanma ile geçen günlerini doğadan yardım alarak geçirseler, şifalı bitki çözümleriyle biraz bile ilgilenseler, faydalarını görmekte gecikmeyecekler. Bazı bitkilerin yaprakları, uçucu yağların fonksiyonları sedefin önlenmesinde evrensel güçlere sahipler.. Bu otlardaki aktif bileşenler, ciltteki hastalığı asimile edebiliyor ve sorunların ortadan kaldırılmasına yardımcı olabiliyor. Bakımlı görünüme geri dönmenizi sağlıyor. Organizma üzerinde belirgin iyileştirici etkiye sahip bitkiler içinde, bağışıklık sistemini düzenleyici özellikte olanlar, sedefin nedenlerini ortadan zamanla kaldırıyor.

Bitkilerle iyileştirici etki

Özellikle kış mevsiminde bu hastalık arttığı için, bu yazımı bu konuya ayırdım. Tamamlayıcı tedavi' olarak evde bakım yoluyla edilen mücadele ile bu hastalığa karşı iyi sonuçlar almak mümkün. Bu yöntemle, süreç içinde deri bozuklukları ortadan kalkarak normalleşiyor. Sedef, içten uygulanan bitkisel bakımların yanı sıra, sorunlu cilde sürülen doğal kremler de kullanmayı gerektirir. Derideki lezyonları arındırıcı işlemlerle, belirgin bir iyileşme etkisi veren bir araç olarak bu doğal kremleri de ihmal etmemek lazım. Doğanın bünyesinde barındırdığı iyileştirici görevler, hastalığın etkilerini bertraf etmekte yarar sağlıyor. Tüm cilt katmanlarında, iyileşmek için doğal metabolik süreçleri hızlandırıyor.

Genellikle dirseklerde, dizlerde, ellerde irili ufaklı yara benzeri belirtiler gösteren bu hastalığın nedeni bilinmiyor. Ancak vücudun bağışıklık sisteminin herhangi bir nedenden zarar görmesi, düzeninin bozulması, ani bir korku, acılı ve üzüntülü bir olayla karşılaşmak ve sinir sistemi rahatsızlıkları gibi nedenlerden bir kaçıyla sedef ortaya çıkabiliyor. Vücudun en iyi dostlarından biri olan çörekotu, sedef hastalığında kullanılan otlardan sadece biri. Meyan kökü ve karabaş otu gibi bitkilere de dikkat çekiyorum.

Fakat aşırı stres, sigara, alkol ve fazla çay, kahve tüketiminde sedefli hastalar çok dikkatli olmalı. Bunların fazla kullanımı sedefli deriye olumsuz etki yapıyor. Huzursuz bir hayat tarzı genellikle sedefi körüklüyor . Kızartmalar ve turşular sedefli hastalarda kaşıntıyı artırdığı için riskli..

Kainatın eczanesi, tıbbın çare bulmak için yıllardır çalıştığı sedef hastalığında çok olumlu sonuçlar sağlıyor. Umutsuz olmayın, bazı doğal bitkiler ve bitki özleri ile iyileşmek mümkün. Bitkisel sağlıkta, Precelsus'un "Bütün dağlar, tepeler ve otlaklar birer eczanedir" sözünü daima anımsayalım.

Yazının Devamını Oku