Bu aşk değil

Anıl Durmuş’un sözü ve müziği Mert Demir’e düzenlemesi ise Kerem Çakıroğlu ve Mert Demir’e ait olan yeni şarkısı "Bu Aşk Değil “ geçtiğimiz günlerde dinleyici ile buluştu. Kendisinden slow şarkı dinlemeye alışık olanları bu sefer ters köşe bir aranje ile şaşırtan Anıl , yeni şarkısı ile farklı bir dinleyici kitlesini yanına alacak gibi duruyor.

Haberin Devamı

İlk olarak "Unutamadım Adını" şarkısı ile müzik dünyasına merhaba diyen Anıl, ardından "Gururum Yerde Kalmaz" ve bir Yıldız Tilbe coverı olan "Hastayım Sana" ile müzikal yolculuğuna hız kesmeden devam etmişti. Kendisini tüm bunların yanında çok eskiden sosyal medyada yaptığı müzikal paylaşımlardan sevip , dinleyen bir kitlesi de olan Anıl ile geçtiğimiz günlerde görüştüğümüzde yeni müzik çalışmalarını teker teker anlattı. Karşımda gayet aklı başında, ne yapmak istediğini iyi belirlemiş bir genç vardı.

Bu aşk değil

Anıl ,kolayı değil içine sineni ve fark yaratanı yapma derdinde olduğunu söylüyor. Özellikle canlı sahnesine ve yapacağı konserlere ayrı bir önem veriyor. “Acelem yok yavaş ama emin adımlarla bu yolda yürüyorum” diyen Anıl’ın önümüzdeki yıllarda adını daha çok duyacağız. Bu arada kendisinin sahnedeki canlı  performansını izlemediyseniz gidin ve izleyin derim.

Haberin Devamı

Ertunç’la dans et

 Bu aşk değil

Genç şarkıcı Ertunç; "Adam Olmazsın" ve "Mahşer" parçalarının ardından yeni şarkılar için demlenmeye çekilmişti. Genç şarkıcı geçtiğimiz günlerde kendisinden önceki çalışmalarına benzer bir iş bekleyenleri şaşırttı ve “Let’s twist again”in coverı ile geri döndü.

''Dans Et Benimle'' adıyla yeniden yorumlanan şarkının aranjesini Mustafa Ceceli yaparken , Türkçe sözleri Duygu Merzifonluoğlu yazmış. Aranjesinden sözlerine görselinden videosuna gayet özenli bir çalışma olmuş. Yönetmenliğini Hasan Kuyucu'nun yaptığı klipte Ertunç'a oyuncu Melis Sezen eşlik etmiş.

Adeta dönem filminden bir sahneyi izlediğimiz klip gayet keyifli olmuş. Ertunç kamera ile flörtünün iyi olduğunu önceki video klip ve dizi çalışmalarında ispat ettiği için bu sefer tüm bunlara ek olarak dans yeteneğini seyirci ile paylaşmış. Ertunç yeteneklerini yavaş yavaş görücüye çıkarıyor gibi duruyor. Sanki daha kafasındakilerin hepsini gerçekleştirmiş gibi değil. Her şey istediği gibi olduğunda ortaya daha başka bir Ertunç çıkacağı kesin. Tüm bunları zaman içinde bekleyip göreceğiz. Özenli bir iş olduğu her halinden belli olan ‘Dans et benimle’, Ertunç’un yeni döneminin ilk ürünü olarak görüp , yeni gelecek şarkıları çok bekletmeyeceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Yeni şarkı ve televizyon programı

Bu aşk değil

Bu yaz 90’lı yılların kült olmuş çoğu şarkısının video klibinde imzası olan yönetmen Deniz Akel ile sohbet ettiğimizde hangi yeni şarkılara video klip çektiğini sorduğumda Yusuf Güney’in “Yaradanım” şarkısından bahsetmişti. Geçtiğimiz günlerde Alaçatı’da çekilen video klibi televizyonda izledim. Deniz Akel daha çok klip çekmeli çünkü onun gözü bir başka yansıyor ekranlardan. Gelelim Yusuf Güney’in “ Yaradanım” şarkısına. Yeni şarkının sözleri Hakkı Yalçın , bestesi ise Yusuf Güney’in kendisine ait. Yüksek tempolu aranje ile Yusuf Güney’in içli vokali hayranlarını yine sevindirmiş gibi gözüküyor. Kendisinin kemikleşmiş ve her alanda kendisini destekleyen bir dinleyici kitlesi var. Bu devirde böyle kitle bulmak zor.

Haberin Devamı

Güney cephesinden aldığım bir diğer haber ise bu ay TRT’de “Müzik Mutfağı” adı altında İngilizce bir programa başlıyormuş. 13 bölümü çekilen programda global mutfakları tanıtıp, gelen yabancı aşçılarla yemekler yapacakmış. Aşçılarla kendi dillerinde şarkılar söyleyecek olan Güney, aynı zamanda onlara Türkçe şarkılar söyletecekmiş.

Dicle Olcay

 Bu aşk değil

Dicle Olcay seslendirdiği dizi şarkıları ile aslında kulaklarımızın aşina olduğu bir isim. Şeytanın bacağını  ilk olarak yıllar önce katıldığı “O ses Türkiye” yarışması ile kırdı. Daha sonraları Murat Boz’un vokalistliğini yaptı. İstanbul’da yaptığı gece müzik programları büyük ilgi gördü ve müdavimleri oldu.

Haberin Devamı

Şu ana kadar 2 şarkı çıkaran Dicle Olcay ile geçtiğimiz hafta buluştuğumuzda yeni planlarını konuştuk. Sesine aşina olup kendisini tanımayanlara bundan sonraki projelerinde kendini bol bol tanıtmayı hedefliyor. Yeni şarkılarının çalışmalarını sürdüren Dicle, diğer yandan verdiği konserler ve gece programlarını geliştirip daha farklı şeyler sunmayı hedefliyor.

“Dizinin dibi” isimli yeni şarkısı vesilesi ile buluştuğumuz Dicle ile yaptığımız sohbeti ve müzikal yolculuğunun hikayesini Hürriyet TV’de “ Serhat’la Kayıttayız” programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları