Bu festivalde ‘yaratıcılık’ var

Türkiye’nin en büyük çocuk festivallerinden biri başlıyor. Üstelik bu festival diğerlerine hiç benzemiyor. İçinde yüz boyama veya dans gösterisi gibi şeyler yok; bilim var, sanat var, oyun var, yaratıcılık var. 2-3 Haziran tarihlerinde Uniq İstanbul’da gerçekleşecek olan ‘Yaratıcı Çocuk Festivali’nin direktörü Derya Topçu bize Türkiye’nin en büyük çocuk festivalini anlattı.

Haberin Devamı

Nasıl çıktı fikir?

Büyük çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan bir ülkeyiz ama ne aileleri tamamıyla kucaklayacak bir festivale sahibiz ne de tam anlamıyla çocuklar için düşünülmüş bir festivale… Biz bu festival fikri ile bir ilki başarmak istedik. İlk kez AVM ortamından uzakta, açık havada, çocuklar için gerçekten yaratıcı ve faydalı bir festival tasarladık.

Neler var festivalde?

Bu festival ‘yaratıcılık’ odaklı, çocuklar için ilk kez yapılacak kültür-sanat festivali. Bu festivalde bilimden sanata, sanattan tasarıma uzanan geniş bir yelpazede çocuklara keşif ve yaratıcılık odaklı deneyimler sunan atölyeler var. Her yaş grubunun katılabileceği, yerli tohum ekoloji atölyesi, enerji farkındalığı atölyesi, sevimli makarna canavarları atölyesi, yaratıcı çocuk oyuncağı atölyesi gibi birbirinden farklı 14 atölye çocukları bekliyor. Ayrıca çok sayıda konser de olacak.

Haberin Devamı

Bu festivalde ‘yaratıcılık’ var

Peki, ya anne babalar?

Anne babaları elbette ki unutmadık. Onlar için de çocuklarını uzaktan izleyebilecekleri ve dinlenebilecekleri alanlar oluşturduk. Ayrıca Doğan Cüceloğlu, Sunay Akın, Özgür Bolat, Ceyda Düvenci ve Bahar Eriş gibi isimlerin söyleşileri olacak. Anne babalar dilerlerse bu değerli isimlerin söyleşilerine de katılabilecek.

Festivalde ‘süper kahramanlar’dan yola çıkıyorsunuz değil mi?

Evet, ama bu süper kahramanlar Batman, Örümcek Adam, Süpermen değil; bilimde, sanatta, edebiyatta, sporda ülkesini ve dünyayı etkilemiş süper kahramanlar… Osman Hamdi Bey, Einstein, Charlie Chaplin, Yuri Gagarin, Descartes, Leonardo Da Vinci, Mimar Sinan, Galileo, Orhan Veli ve Kathrine Switzer gibi yaşadıkları döneme adlarını yazdırmış gerçek süper kahramanlar, çocuklara dağıtılan pelerinler aracılığıyla çocukları uçuracak, öğrenirken eğlenmenin keyfini yaşatacaklar.

Festival ile ilgili bilgilere nereden erişebilirler?

Tüm bilgiler www.yaraticicocukfestivali.com adresinde mevcut. 2 gün sürecek festivalin katılım ücreti ise 55 TL. Biletler Biletix’ten temin edilebilir. Sadece bir bilet ile tüm atölyelere katılabilirler. İçeride ayrıca ücret ödenmiyor.

Haberin Devamı

Bu festivalde ‘yaratıcılık’ var

'YILIN ÇOCUK ROMANI ÖDÜLÜ' BENİM OLDU

Yazar Gülten Dayıoğlu adına kurulan Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı’nın 2017 yılı çocuk romanı ödülü benim oldu. :) Sevgili Gülten Dayıoğlu her yılın 23 Nisan günü ödülü almaya hak kazanan kişiyi arayıp, ödüle layık bulunduğunu bildiriyormuş. Bu yıl da beni aradı... Üstelik 23 Nisan doğum günümdü ve bu ödül şimdiye dek aldığım en güzel hediye oldu. Ödül töreni ise 15 Mayıs Salı günü Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde düzenlendi. Çok güzel bir törendi. Herkese çok teşekkürler... "Yaban Ördeği Ailesinin Göç Yolculuğu" adlı çocuk romanım bu sonbaharda Altın Kitaplar yayınevi tarafından basılacak ve okuyucuyla buluşacak. Ben çok heyecanlıyım... Umarım tüm çocuklar ve ruhu çocuk olan yetişkinler bu kitabı severler.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

HADİ ANNE GİDELİM

Antalya’da buluşalım

‘LC Waikiki Aile Buluşmaları’ devam ediyor. İkinci durağımız Antalya! Dr. Şirin Seçkin ile birlikte ‘Bebek cildi ve sağlığı’nı konuşacağımız buluşmaya herkes davetli. Ayrıca sürpriz hediyelerimiz olacak.

Yer: Antalya-Terracity AVM
Tarih: Yarın
Saat: 14.30
Fiyat: Ücretsiz
Tel: (0242) 318 18 18

Bu festivalde ‘yaratıcılık’ var

Çocuklar için bahar şenliği

Çocuklar eğlenceli bir şenlikle bahara merhaba diyecek. Şenlikte bol müzik, oyun ve ev yemekleri çocukları ve anne-babaları bekliyor.

Yer: İstanbul-Kadıköy Koşan Kaplumbağa Anaokulu
Tarih: Yarın
Saat: 12.00
Fiyat: Ücretsiz
Tel: (0553) 944 58 68

Bu festivalde ‘yaratıcılık’ var

Arkeoloji atölyesi

Çocuklar arkeolojinin gizemli dünyasına doğru keyifli, eğlenceli ve eğitici bir yolculuğa çıkacak.

Haberin Devamı

Yer: İstanbul-Oyuncak Müzesi
Tarih: Yarın
Saat: 11.00
Fiyat: 60 TL
Tel: (0216) 359 45 50

Bu festivalde ‘yaratıcılık’ var

Minyonlar müzikali

Çocukların çok sevdiği sevimli Minyonlar, bu kez müzikli danslı bir gösteriyle sahnede.

Yer: İzmir-Tiyatrohane Sahne Modda
Tarih: Bugün/Yarın
Saat: 13.00
Fiyat: 30 TL
Tel: (0546) 406 26 03

Bu festivalde ‘yaratıcılık’ var

Şirinler sihirli geceler

Yediden yetmiş yediye herkesin sevgili Şirinler bu kez 2-9 yaşları arasındaki çocukları güldürecek düşündürecek bir oyunla sahnede.

Yer: Ankara-Müjdat Gezen Sanat Merkezi
Tarih: Bugün/Yarın
Saat: 16.00
Fiyat: 20 TL
Tel: (0312) 491 99 07

Bu festivalde ‘yaratıcılık’ var

HAFTANIN KİTABI

‘Küçük Kara Bulut’ onu fark eder etmez şemsiyesini açan insanları gördükçe hüngür hüngür ağlıyor. Beyaz bulutlar için ise kendini çirkin hissediyor. Bu güzel öykü çocuklara çok şey anlatacak.

Yayınevi: Çınar Yayınları
Yazar: Nazlı Deniz Güler
Tür: Öykü
Sayfa: 16
Fiyatı: 18 TL

Bu festivalde ‘yaratıcılık’ var

Yazarın Tüm Yazıları