Paylaş
Hamuru hazırlamak için un, yumurta, tuz ve margarini karıştırma kabına koyup ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 45 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unlanmış tezgahın üzerine alıp fırın tepsisinden büyük olacak şekilde açın.
Tepsiyi (büyük boy bir borcam da kullanabilirsiniz) yağlayıp hamuru tepsiye yayın. Hamurun kenarındaki fazlalıkları koparın. Soğumuş olan sebzeleri ve tavuğu hamurun üzerine yayın. 3 adet yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberi serpiştirin. Karışımı hamurun içine aktarın.
Rendelenmiş kaşarın dörtte birini de katın. Kişi 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 40-50 dakika kadar pişirin.
Son 10 dakikaya girerken kaşarın kalanını serpiştirip tekrar fırına verin. Servise sunarken üçgen şeklinde dilimleyip, yanına jülyen doğrayarak az miktardaki sıvıyağda çevirdiğiniz sebzeleri koyun.
Malzeme listesi
- 1 kg kuşbaşı tavuk kalça eti
- 400 gr taze mantar
- 4 adet yeşil sivri biber
- 1 adet orta boy patlıcan
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Hamuru için;
- 400 gr un
- 4 adet yumurta
- 160 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında
yumuşamış olmalı.)
- 1 çay kaşığı tuz İç malzemesi için;
- 3 adet yumurta
- 200 gr hazır süt kreması
- 250 gr rendelenmiş taze kaşar
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Sunum için öneri;
- 2 adet kırmızı uzun biber
- 2 adet sarı dolmalık biber
- 2 adet yeşil dolmalık biber
- Cherry domates
Paylaş