Paylaş
Keki ıslatmak için 1 su bardağı ılık suyun içine toz şeker ve neskafeyi koyup karıştırın. Varsa likörü de ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Kekin iki parçasını da bu neskafeli karışımla ıslatıp bir kenarda bekletin.
Kremayı hazırlamak için süt ve unu küçük bir tencereye aktarın. Üzerine toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra tencereyi kısık ateşin üzerine oturtun.
Tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırarak krema koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp henüz sıcak haldeyken yumurta sarılarını teker teker ekleyerek mikserin yüksek devriyle çırpın.
Üzerine 1 paket labne peyniri de ilave edip mikserle 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
Islak haldeki kekin bir parçasını servis tabağına yerleştirin.
Üzerine 6-7 yemek kaşığı kadar krema sürün.
Vişne tanelerini kremanın üzerine sıraladıktan sonra kekin ikinci parçasını üzerine kapatın.
Kalan kremayı kekin üzerine ve kenarlarına sürün.
Pastanın üzerini şekerlemelerle ya da kakao tozuyla süsleyip sevgiyle servis yapın.
Malzeme listesi
- 1 adet kakaolu veya sade hazır kek (hazır pastaban)
- 1 su bardağı dolusu vişne kompostosu (Vişne reçelinin tanelerini de kullanabilirsiniz.)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı dolusu neskafe
- 2 yemek kaşığı dolusu
toz şeker
- Varsa 1 yemek kaşığı çikolatalı likör
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 3 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket labne peynir (200 gr)
Paylaş