PaylaÅŸ
(Ben çorbanın lezzetini arttırmak için haşlama suyuna dörde bölünmüş 1 adet havuç, 1 adet soğan ve küçük bir kereviz atıyorum. Sonra da el blender’ıyla çekip püre haline getiriyorum.)
Haşlanmış tavuğu süzerek tencereden alıp küçük parçalar halinde didikleyin.
Tavuk suyunun olduğu tencereyi orta ısılı ateşin üzerine tekrar oturtun.
Tavuk etlerini
tencereye koyup arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca nohut ve şehriyeyi ilave edip sık sık karıştırarak şehriye yumuşayıncaya kadar pişirin.
DiÄŸer taraftan, terbiyeyi hazırlamak için; limon suyu, yumurta sarısı, tuz, karabiber, pulbiber ve naneyi bir kasede çatal yardımıyla iyice çırpın. Terbiye sosunu, bir taraftan çorbayı karıştırarak azar azar çorbaya ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun. Ä°sterseniz üzerine ayrıca yaÄŸda kızdırılmış biber ve nane gezdirebilirsiniz. Â
Malzeme listesi
- 1 adet tavuk göğüs eti
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 8 su bardağı sıcak tavuk suyu
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 2 çay kaşığı kuru nane
PaylaÅŸ