Paylaş
İncecik doğradığınız soğanları ilave edip karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kavurun.
Dolmalık fıstık, incecik kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Sosu hazırlamak için süt, soda, yumurta ve sıvıyağı derin bir kaba aktarıp tel çırpıcıyla iyice çırpın.
Yufkalardan birini tezgaha serip dört eşit parçaya ayırın. Üzerlerine fırça yardımıyla, hazırladığınız sostan sürün.
Uzun kenarlarına kıymalı harçtan ikişer yemek kaşığı kadar koyup kenarlarını hafifçe içeri katlayın.
Yine uzun kenarlarından başlayarak sigara böreği gibi sarın. Ruloyu bir ucundan başlayarak içeriye doğru sarıp spiral şekli elde edin.
Açılmamaları için kürdan saplayabilirsiniz.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp börekleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine kalan sosu aktarın ve önceden ısıtıp 200 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Malzeme listesi
- 3 adet hazır yufka
İç harcı için;
- 300 gr az yağlı
dana kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz,
karabiber, kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı soda
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Paylaş