PaylaÅŸ
(Derin bir kaseye iki su bardağı su koyup elinizi sık sık suya batırın.) Azar azar su ekleyip hamur vıcık vıcık ses çıkarıp macun kıvamına gelinceye kadar, en az 7-8 dakika yoğurun.
Macun kıvamına gelen hamurdan bilye büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayarak tepside biriktirin. Çorbanın malzemesini hazırlamak için; patlıcanları alacalı olarak soyup uzunlamasına ikiye bölün ve bir santimlik küpler halinde doğrayın. Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda bekletin. Havucu soyup kesme şeker büyüklüğünde parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Akşamdan ıslattığınız nohudun kabuklarını soyup ikiye ayrın. Soğanı yemeklik ince ince doğrayın.
Diğer taraftan, yağı büyükçe bir tencerede eritip soğan ve salçayı tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Havucu ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra yıkayıp süzdüğünüz patlıcan ve nohudu katın.
Sıcak et ya da tavuk suyunu da tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu da serpiştirdikten sonra hazırladığınız köfteleri kaynayan yemeğin içine aktarın. Limon suyunu da ekleyip arada sırada karıştırarak 15-20 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve servise sunun.
Köftesi için;
Yarım kg yağsız
dana kıyma
250 gr ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
2 tepeleme yemek kaşığı un
Çorba malzemesi;
1 adet büyük boy kuru soğan
25 gr tereyağı
(bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy havuç
(ince olanlarından seçin)
2 adet orta boy patlıcan
1 su bardağı nohut
8-10 su bardağı sıcak su
(et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
1 adet büyük boy limonun suyuÂ
Â
PaylaÅŸ