Haydi erkekler mutfağa

Televizyonda yaptığım yemek programına geçen haftalardan birinde sevgili eşim Doktor Nuri Soysal’ı davet ettik.

Haberin Devamı

Hem estetik-plastik cerrahi konusunda sorulara cevap verecek, hem de benimle birlikte yemek yapacaktı. Damak zevkinin çok gelişmiş olmasının yanı sıra, bazı yemekleri inanılmaz lezzetli yapabilen bir erkektir Nuri. Programda bir yandan sorulara yanıt verirken, bir yandan da çabucak yemek yaptı. Çabuk yapmasına rağmen herkes yaptığı rizottonun tadına bayıldı. Ben de "doktorun salatası" diye isimlendirdiğim peynirli roka salatası hazırladım. Ancak, bizim doktor programda o kadar başarılı oldu ki, bendeniz bir köşede sadece ona bakmakla yetindim. Hatta benim yerime bir yemek programı yapma konusunda teklif bile aldı. Şaka bir yana; erkeklerin kadınlardan çok daha lezzetli yemek yapabileceğine inanmışımdır her zaman. Üstelik erkekler bu işi sık sık yapmadıkları için olsa gerek, yemek yapmayı çok severler ve büyük keyif alırlar. Tabii ki kadınların da onları bu konuda teşvik edip desteklemesi gerekiyor. Bence yapılacak şey çok kolay aslında; mutfak dağılacak diye endişelenmeden paylaşmanın keyfini çıkarmak.

Enginarlı makarna

6 kişilik

Hazırlama süresi 15 dakika

Pişirme süresi 20 dakika

Malzeme listesi

1 paket yassı uzun makarna

4 adet enginar (konserve)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar

1 çay kaşığı tuz, karabiber

Konserve enginarları süzüp kuşbaşı et formunda doğrayın. Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Zeytinyağını makarna tenceresinde kızdırıp enginarları, tuz ve karabiberi aktararak 3-4 dakika kavurun. Hazırladığınız karışımı makarnanınn üzerine ilave edip karıştırın. Enginarlı makarnayı servis tabağına almadan önce üzerine kaşar peyniri serpiştirip tekrar karıştırdıktan sonra servis yapın. Çok ince kıyılmış maydonoz da bu makarnaya çok yakışır.

Karadutlu cheese kek

10 kişilik


Hazırlama süresi 20 dakika

Pişirme süresi 30 dakika

Malzeme listesi

1,5 paket yulaflı bisküvi

100 gr yumuşamış margarin

1 paket labne peyniri

1 su bardağı tozşeker

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 paket hazır vanilyalı puding

2 su bardağı süt

4 adet yumurta

Reçel suyu ve karadut

Tabanını hazırlamak için; ufalanmış bisküvileri robota aktarıp yumuşamış margarini de ekleyerek püre haline gelinceye kadar çekin. Bisküvi hamurunu kelepçeli kek kalıbına, kenarlarını 2 santim yükselterek yaydıktan sonra buzdolabında bekletin. Üzeri için; yumurtaları mikserle 5 dakika kadar çırpın. Sütü vanilyalı pudinge ekleyerek kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp çırpılmış yumurtayı ilave ederek mikserle 4-5 dakika daha çırpın. Labne peynir, toz şeker ve süzme yoğurdu da ayrı bir kapta mikserle 1-2 dakika çırpın. Daha önce çırptığınız yumurtalı pudingi labne peynirli karışıma ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışımı, kelepçeli kek kalıbına aktarıp üzerini spatula yardımıyla düzeltin. 175 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. Kekin ortasının çökmemesi için fırında 30 dakika daha bekletin. Fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra, üzerini reçel suyu ve karadutla süsleyin. Cheese keki buzdolabında 4-5 saat bekletip dilimleyerek servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları