Paylaş
Çevremde pek çok kişi halsizlikten, iş yapamamaktan şikayetçi. Gerçekten de insan nasıl beslenmesi ya da neler yapması gerektiğini bilmediğinde sıcak daha bir etkili oluyor.
Eminim herkes öğlen saatlerinde mecbur kalınmadığı sürece dışarı çıkılmaması gerektiğini biliyordur. Özellikle kalp, tansiyon hastalarının, yaşlıların ve çocukların korunması gereken bir şey güneşin keskin ışıkları ve aşırı sıcak hava.
Tabii ki beslenmenin de önemi büyük. Çünkü, vücudumuzun kaybettiği sıvı miktarını geri kazanmak için doğru beslenmeye ihtiyacımız var.
Uzmanlar sıcak havalarda vücuda sıvı alımının arttırılmasını şiddetle salık veriyor. Ancak burada bahsedilen sıvının niteliği çok ama çok önemli.
Yani öyle “içeyim de ne içersem içeyim” deyip alkollü ya da asitli içecekleri de bol miktarda tüketmek hiç de doğru değil. Alkollü ve asitli içecekler önce serinlik veriyormuş gibi görünseler de, uzun vadede vücudun sıvı kaybını artırıyor.
Gelelim beslenmeye; yaz ayları hafif beslenme aylarıdır. Yani yağlı yemekler yerine yağsız yemeklerin ve salataların, şerbetli tatlılar yerine dondurmaların ve sütlü tatlıların, et ağırlıklı beslenme yerine de sebze ve meyve ağırlıklı beslenmenin tercih edilmesi gereken mevsimdir yaz.
Bisküvili sanatsal kek
· 20-25 adet kakaolu bisküvi
Krema için;
· 1 adet yumurta
· 8 yemek kaşığı tozşeker
· 1 paket vanilya
· 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
· 1 tepeleme yemek kaşığı un
· 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
· 4 su bardağı süt
· 50 gr bitkisel margarin
YAPILIŞI: Yumurta ve tozşekeri orta boy çelik bir tencereye koyup çatal yardımıyla iyice çırptıktan sonra vanilya ve kakaoyu ekleyin. Mısır nişastası ve unu da ilave edip sütü aktardıktan sonra orta ısıılı ateşte tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırmaya devam ederek katılaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp sıcakken bitkisel margarini ekledikten sonra hızla karıştırarak yağı eritin.
Diğer taraftan, biraz ılık hale gelen kakaolu kremanın bir kepçe kadarını orta boy kare bir cam kaba koyup üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Üzerine bir sıra kakaolu bisküvi yerleştirin. Kremayı bisküvilerin üzerini kapatacak şekilde yayın. Aynı işlemi ikinci kata da uygulayın.
Bisküviler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayıp üzerini kremayla kaplayın. Pastayı buzdolabına koyup bisküvilerin kremayı çekmesi için en az 2-3 saat bekletin. Üzerini renkli kremalarla süsleyip servise sunun.
Paylaş