Banka kartları

Alışveriş sonrasında ödemeyi nasıl yapıyorsunuz? Nakit ödemeyi tercih edenlerden misiniz yoksa her zaman kredi kartı kullananlardan mı?

Haberin Devamı

Ben dahil pek çok tüketicide şöyle bir alışkanlık var: Alışverişte ödeme ya kredi kartıyla yapılır ya da nakit olarak. Oysa, bir de nakit kart kullanma seçeneğimiz var. Yani bankadaki hesabınıza ait kartı. Biz genellikle bu kartları kullanmıyoruz. Daha doğrusu, nakit kartları kullanma oranımız Avrupa Birliği ülkelerinin onda birinden bile daha az. Bu kartları kullanmak hem yanınızda fazla nakit para taşımamanızı sağlıyor, hem para hesabınızdan hemen eksildiği için tedbirsiz harcama yapmanızı engelliyor. Yani, yanınızda nakit taşımadan parayla alışveriş yapmış oluyorsunuz.
Ben de dahil pek kimse alışveriş yaparken banka kartlarını tercih etmiyor. Oysa geçenlerde ve çok geç fark ettiğim bir şey var. Bu kartlarda da yaptığınız alışveriş karşılığında para puan kazanabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Kavala kurabiyesi

Oda sıcaklığında yumuşamış yağı, pudraşekerini, irmik ve mahlebi derin bir kaba koyun. Bir taraftan yoğururken, bir taraftan da unu azar azar ilave etmeye başlayın. Un kurabiyesinin uzun süre yoğrulması gerekir. Önce parçalanır, yoğurdukça toplanır ve kıvama gelir. Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
Hamuru toplayın. Fırın tepsisine fırın kağıdı serin. (Un kurabiyesi pişirilecek tepsi yağlanmaz.) Hamurdan küçük parçalar koparıp parçaları ister yuvarlayın, ister kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Ya da iki parmak kalınlığında uzun yuvarlak parçalar yapıp parçaları beş santim uzunluğunda dilimleyin.
Kurabiyeleri önceden ısıtıp 160 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde, en fazla 20-22 dakika pişirip çıkarın. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin sıcakken yumuşak olduğunu göreceksiniz. Un kurabiyesi kendi sıcaklığıyla pişmeye devam eder.
Soğuyup sertleşen kurabiyeleri servise sunun.

Malzeme listesi

- 250 gr bitkisel margarin
(oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
- 1 su bardağı pudraşekeri
- 1 su bardağı irmik
- Varsa 2 çay kaşığı toz mahlep
- Alabildiği kadar un

Yazarın Tüm Yazıları