Almanların geleneksel patates salatası

Maydanozu ayıklayıp incecik doğrayın. Taze yeşil soğanı ayıklayıp yıkayın ve incecik doğrayın.

Haberin Devamı

Patatesleri iyice yıkayıp üzerine çıkacak kadar su ve tuz ilavesiyle haşlayın. Yumuşayan patatesleri sudan çıkarıp henüz sıcak haldeyken soyun ve kuşbaşı et formunda doğrayarak derin bir kaba aktarın.
Üzerine doğranmış soğan ve maydanozu ilave edin. İyice karıştırıp bir kenarda bekletin.
Sosu hazırlamak için; süt, hardal, limon suyu, tuz ve pulbiberi küçük bir kasede karıştırın. Mayonez ve yoğurdu ilave edip kuru nane, kuru fesleğen dövülmüş sarmısağı ekleyin. Ketçap ya da domates püresini ilave edip çatalla 2-3 dakika kadar iyice çırpın. Bu sosu blender’da çekerek daha pürüzsüz bir kıvama da getirebilirsiniz.
İyice karıştırdığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Salata ve sosu karıştırıp üzerini incecik dilimlediğiniz domatesle süsledikten sonra servise sunun.
Not: İsterseniz mayonezi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için; 1 adet büyük boy yumurtanın sarısı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 adet büyük boy sarmısak ve 1 çay kaşığı hardalı blender’a aktarın. Yaklaşık 2-3 dakika kadar çekin. Yarım su bardağı sıvıyağı da yavaş yavaş ve azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı süt ilave edip tekrar çırpın. Bu iÅŸlem yaklaşık 8-10 dakika kadar sürecektir. Sonuçta koyu ayran kıvamında ev yapımı bir mayonez hazırlamış olacaksınız.Â

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 5 adet orta boy patates
- 4-5 adet yeÅŸil taze soÄŸan
- Yarım demet maydanoz
Sos için;
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı mayonez
- 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı ketçap ya da domates püresi
- 3 çay kaşığı tatlı hardal
- 1 büyük diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz, pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane, kuru fesleğen
Süslemek için;
- 1 adet orta
boy domates
(3-4 adet kiraz domates de kullanabilirsiniz)Â

Yazarın Tüm Yazıları