Pervin Dinçer

Kol Altı Kararması Mutluluğunuzu Karatmasın

19 Ekim 2015
Kadınların ve erkeklerin buluştuğu noktaların başında bakım geliyor. Bakımlı kadınlar ve bakımlı erkeklerin ilgi odağı olduğu da su götürmez bir gerçek. Bu hafta kadınları ve erkekleri ilgilendiren bir konudan, kol altı kararmasından bahsedeceğim.

Bizleri özenle aldığımız bazı kıyafetleri giyinmekten alıkoyan kol altı kararması, ciltte çoğunlukla kalıtsal olan aşırı pigmentasyon problemidir. Özellikle kadınlık hormonlarının etkisiyle kol altı dışında bacak arasında, genital bölgede ve göbek kısmında da görülebiliyor. Öte yandan sık sık deodorant kullanımı, kol altındaki tüy sorunu nedeniyle epilasyon cihazının sık sık kullanılması, aşırı derecede sıcak ağda kullanımı koltuk altı kararmasının nedenleri olarak gösterilebilir.
Esmer tene sahip kadınlarda ve erkeklerde daha dikkat çekici bir hal alan kol altı kararmasının önlenebilmesi için öncelikle bir uzmana başvurmanızı tavsiye ederim. Kol altı kararmasının asıl nedeni uzman tarafından belirlendikten sonra çözüme geçilmelidir. Eğer kol altı kararmasının nedeni herhangi bir hastalık ise, bu hastalık tedavi edilmelidir.

Kol Altı Kararmalarına Kimyasal Peelingli Çözüm
Kol altı kararmalarının çözümlerinden biri de kimyasal peelingdir. Kimyasal peeling leke tedavilerinde uygulanan bir cilt soyma işlemidir. Deriye kimyasal solüsyon sürülerek, epidermis soyulur, derinin düzeltilmesi amacı ile kullanılır. Kimyasal peelingler cilt problemine göre yüzeysel, orta ve derin olarak sınıflandırılır. Yüzeysel ve orta derinlikteki uygulamalar daha sık yapılmaktadır. Yüzeysel olan peeling uygulamaları haftada bir uygulanabilirken, orta derecedeki kimyasal peelingler 3-6 ay aralıkla uygulanabilmektedir. Yüzeysel peeling uygulamaları yapılırken kişi hafif bir batma duygusu hisseder. Anestezi gerektirmeyen bir uygulamadır. Peeling uygulaması düzenli olarak yaptırıldığında cilt canlı ve parlak bir görünüme kavuşur.

Lazer Toning Kol Altı Kararmasında Tercih Edilebilir

Yazının Devamını Oku

Geçiş Dönemlerinde Cilt Temizliğine Dikkat!

12 Ekim 2015
Mevsim geçişlerinde cilt türünüze göre cilt temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar...

Yaz aylarını tamamladığımız ve sonbahara doğru adım adım geçtiğimiz bu günlerde cildin de bu değişimden etkilendiğini söyleyerek yazıma başlamak istiyorum. Vücut sağlığımızı dış etkenlerden ve zararlı değişimlerden koruyan ilk katman cildimizdir. Bu nedenler bu ilk katmanı dış etkenlere karşı korumamız gerekir. Aksi halde önce cilt sorunları ardından da çeşitli sorunlar kendini göstermeye başlar.
Cildinizi ne çok soğuk ne de çok sıcak su ile yıkamalısınız. Cildinizi, cilt tipinize göre seçtiğiniz ürünlerle temizledikten sonra yüzünüzü kurulamak için havlu yerine kâğıt havlu tercih etmelisiniz. Çünkü havlu üzerinde bulunabilecek bakteriler cildinize zarar verebilir, sivilceler ortaya çıkabilir. Temizleme işleminin ardından mutlaka tonik kullanmalısınız. Çünkü suyun içinde bulunan kireci ciltten uzaklaştırarak gözeneklerin daha temiz olmasını sağlar. Tonik kullanımının ardından ise nemlendirici kullanmalı ihmal etmemelisiniz. Elle sıkma yapmamalı eğer yapılmış ise de antiseptik ürünlerden destek almalısınız.

Kuru ciltler için; Cilt kurulandıktan sonra tonik, baskı olmadan uygulamalı ve nem serumu kullanmalı ihmal etmemelisiniz. Mutlaka nem serumu uygulanmalı. Aşırı sıcak ya da soğuk su cildi pullandırır. Alkol içerikli ürünlerden uzak durmalısınız. Kuru cildiniz için nemlendiriciden önce serum kullanabilirsiniz.

Yağlı ciltler için; Günlük kese fırça uzak durmalısınız. Sizin için en önemli kural her gün peeling kullanmamak. Bu durum cildi incelttiği gibi kılcal damarların artmasına neden olacaktır. Kullanmış olduğunuz ürüne ek olarak sebum salgısını düzenleyen serum kullanabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Farklı İhtiyaçlara Botoks

7 Ekim 2015
Alın çizgilerinde, kısık göz şikâyetinin düzeltilmesinde, çene cildinin daha pürüzsüz hale getirilmesinde, hemen hemen her bölgeye botoks yaptırabilmeniz mümkün.

Uzun yıllar önce, cemiyet hayatının tanınmış ve bakımlı kadınları yaptırmaya başlayınca halk arasında popüler olmaya başladı botoks... “Botoks yaptırdı” magazin programlarında da en sık duyduğumuz cümlelerdendi. Önceleri sadece sınırlı bölgelere uygulanan botoks, bugün ise hemen hemen her bölgeye yapılabiliyor.
Peki, aslında Botoks nedir, neden yaptırılır, hangi bölgelere yapılabilir? Botoks uygulamasında kullanılan madde, bir bakteri tarafından salgılanan bir protein aslında. Bu madde özel iğneler aracılığıyla yüzün sorunlu bölgesinde kas içine veriliyor, kaslara olan elektriksel iletiyi bloke ederek, uygulanan bölgedeki kasın fonksiyonunu geçici olarak azaltıyor veya yok ediyor. Böylece kas fonksiyonunu kaybedip kasılamayınca, üzerindeki ciltte oluşan kırışıklıklar da azalıyor. Alın çizgilerinde, kaşların yukarı kaldırılmasında, kazayağı çizgilerinde, kısık göz şikâyetinin düzeltilmesinde, burun ucunun kaldırılmasında, sigara içimi çizgilerinde, dudak köşelerinin yukarıya kaldırılmasında, çene cildinin daha pürüzsüz hale getirilmesinde, boyundaki yatay çizgilerin ve dikey bantların tedavisinde, eller, ayaklar, yüz ve koltuk altındaki aşırı terleme tedavisinde botoks uygulanabilir.
Çok ince uçlu özel iğnelerle kas içine enjekte edilerek yapılan bu yöntemin etkisi uygulamadan 3–7 gün sonra başlıyor ve üç-altı ay devam ediyor. Fakat hatırlatmakta fayda var, uygulama sayısı ve kalıcılık süresi kişiye göre değişiyor. Uygulamalardan hemen sonra yüz yıkanabilir ve her türlü makyaj ürünü kullanılabilir. Fakat, enjeksiyon yapılan bölgelere iki gün masaj yapılmamalı, özellikle makyaj temizlenirken o bölgeler fazla ovuşturulmamalıdır. Ayrıca iki gün için aerobik, step gibi egzersiz programlarına ara verilmelidir.
Özellikle de yaz aylarında hem erkek hem de kadınların başa bela terlemelerinde etkili sonuçlar veren botoks kol altına uygulanarak hem estetik görünüm sağlıyor hem de sağlığı koruyor. Bazen çok küçük bir efor, bazen ani bir heyecanla genellikle de sıcak ortamlarda ortaya çıkıyor. Aşırı terleyen alanlar bazen kişilerin yaşam kalitesini ve sosyal hayatını etkileyen ileri boyutlarda olabiliyor. Örneğin; koltuk altlarında aşırı terleme şikâyeti olanlar giysilerinin bu bölümlerinin hep ıslak olmasından, kokudan veya ortaya çıkan kötü görüntüden şikâyet ediyorlar. Bundan dolayı yanlarında yedek kıyafet bulunduracak kadar sıkıntı çekebiliyorlar. Bu derdin devası ise kol altına uygulanan botoks.
Her zaman dikkat çektiğim konulardan biridir uzman eller. Hastanın sağlığı, yöntemin başarısı için her uygulamada olduğu gibi botoks da bu konuda eğitim almış doktorlar tarafından uygulanması gerekiyor.

Yazının Devamını Oku

Gergin Bir Cildin Anahtarı Ultra Lift

7 Ekim 2015
Kırışıklıklar sizi mutsuz ediyorsa, aynaya her bakışınızda olduğundan daha yaşlı biri görüyorsanız Ultra Lift sizin için uygun olabilir.

Son dönemlerde dünya daha güzel, bakımlı, genç üstelik sağlıklı olmanın peşinde. Özellikle cilt bakımlarında sıkça duyduğumuz bazı uygulamalar var. Son zamanların en çok tercih edilen uygulamalarından biri de Ultra Lift. Daha genç ve daha gergin bir cilt için önerebileceğim Ultra Lift, uzman eller tarafından uygulandığında etkili ve yüz güldüren sonuçlar sunuyor.
Cildinizdeki kırışıklıklar sizi mutsuz ediyorsa, sarkmalarınızın artık daha fazla sarkmayacağını düşünüyorsanız, aynaya her bakışınızda olduğundan daha yaşlı biri görüyorsanız Ultra Lift sizin için uygun olabilir. Ultra Lift’in uygulanmasına gelince; lokal anestezi kremi uygulanan cildin üst tabakası mikro iğnelerle uyarılıyor ve bu alt tabakaya etkilerin iletilmesine yardımcı oluyor. Cildin alt tabakasına fraksiyonel radyo frekans enerjisi ve etkisi verilerek kolajen dokusunun yenilenmesi sağlanıyor. İnfini cildimizi gençleştirirken aynı zamanda cilde diğer sistemlere nazaran daha az hasar veriyor ve uygulama sonrası iz ve leke riski oluşturmuyor. Yüzde uzun kızarıklık, ödem ve işlem sonrası yanık gibi etkiler yaratmıyor.
İşlem toplamda 20-25 dakika kadar kısa sürüyor. Cildin sorununa bağlı olarak 15 gün aralıklarla 3-4 defa uygulanması yeterli oluyor. İşlem sonrasında oluşan hafif kızarıklıklar da 4-5 saat içerisinde kayboluyor.
Özellikle el üstü, dudak çevresi ve boyun kırışıklarında, istenmeyen sarkmalarda, yıpranmış cilt yüzeyinde, sivilce izleri ve vücut çatlaklarında yok edilmesinde etkili olan bu yöntem çok daha gergin, diri, genç bir cilde sahip olmanıza yardımcı oluyor. Ve tabi bakımlı erkekler için de son derece ideal.

Yazının Devamını Oku

Selülitler İçin Teknolojik Çare

6 Ekim 2015
Smoothapes sayesinde birçok kadının başına bela olan selülitlerden kurtuluyor hatta kalıcı sonuçlar alabiliyorsunuz.

Her sezon yeni bir teknolojiyle kadınların karşısına çıkan güzellik dünyasının son bombalarından biri de Smoothshapes. Kadınların korkulu rüyalarından biri de selülitlerdir. Henüz bu derdinden kurtulamayan hemcinslerim için hızlı sonuç alabilirler.
Smoothapes sayesinde birçok kadının başına bela olan selülitlerinden kurtuluyor hatta kalıcı sonuçlar alabiliyor. ABD’de selülit tedavisinde FDA onayı almış ameliyatsız bir uygulama olan Smoothtapes mucize gibi. İyileştirme uygulaması 4 ana prensipten oluşuyor. Infrared ışık enerjisi ile formu bozulan, büyümüş ve genişlemiş yağ hücreleri geçirgen bir hale getiriliyor. Geçirgenleşen yağ hücrelerindeki fazla yağ diod lazer ile akışkan, sıvı hale getirilir ve yağ hücrelerinin sağlıklı formuna dönmesi sağlanıyor. Akışkan bir hale gelen fazla sıvı yağ, vakum ve mekanik masaj ile lenf kanallarına yönlendirilir ve bu yöntemle vücuttan atılması sağlanıyor. Böylece, uygulamanın yapıldığı bölgede sıvı dolaşımı sağlanıyor, kolajen üretimi hızlanıyor ve yağ hücreleri sağlıklı formlarına kavuşarak deri yüzeyindeki selülit görüntüsü iyileşiyor. Kolajen üretiminin hızlanması ile de deri yüzeyi daha pürüzsüz ve sıkı bir görünüm kazanıyor.
Bu uygulamanın diğer uygulamadan ayıran en önemli özellik ise üzerindeki vakum aparatı. Uygulamayı işler kılan vakum, son derece yumuşak ve cildi rahatsız etmeyecek şekilde yapılıyor. Uygulama, problemin derecesine göre 8-12 seans olarak öneriliyor. Haftada 2 seanstan 4-6 haftaya dek sürebildiği gibi, 8 gün üst üste uygulanarak daha kısa sürede de tamamlanabiliyor.

Yazının Devamını Oku

Adı Üzerinde Oksijen Terapi

5 Ekim 2015
Dış etkenler cildimizin zarar görmesine ve canlı hücrelerin ölmesine neden oluyor.İşte bu sorunun çözümü oksijenli terapi.

Bebekler gibi taptaze ve yepyeni bir cilt güzelliğin ve ışıltının ilk şartı. Bebekler gibi demek yanlış

olmaz çünkü hepimiz bebekken taptaze ve canlı ciltlere sahiptik. Ancak bu yalnızca genetiğimizle

gelen bir hediye olmakla kalmıyor. Maalesef dış etkenler cildimizin çokça değişmesine özellikle

günümüzde oldukça zarar görmesine ve canlı hücrelerin ölmesine neden oluyor. Bunun en büyük

nedeni ise genç olamayan ciltlerde yetersiz oksijen alımıdır. Bu sorunda dünyada yeni bir trend olan

oksijen ile bakım en iyi çözüm olarak yükselişte. Ben de bu hafta sizleri bu yöntemi tanıtacağım.

Oksijen terapi deri ve derialtı tabakalarını destekleyecek ve tedavi edecek cilt bakım ürünlerinin

yüksek basınçlı oksijen yardımıyla derinin alt katmanlarına kadar indirilmesi ve cildin

Yazının Devamını Oku

Altın Çağ Başlasın!

27 Ağustos 2015
Parlak bir cilde sahip olmak isteyenler için bire bir "Altın Frekans"!

Altın Frekans, son zamanların en trend uygulamalarının başında geliyor. Parlak bir cilde sahip olmak isteyenler için bire bir olan Altın Frekans akne lekelerinden kurtulmak için can atanlara, çatlaklarında iyileşme görmek isteyenlere müjdelenen leke giderici sistem uzman eller tarafından uygulandığında yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Kısaca size altın tepside sunulan Altın Frekans’tan bahsedeyim.

Öncelikle lokal anestezi kremi uygulanan cildin üst tabakası mikro iğnelerle uyarılıyor ve bu alt tabakaya etkilerin iletilmesine yardımcı oluyor. Cildin alt tabakasına fraksiyonel radyo frekans enerjisi ve etkisi verilerek kolajen dokusunun yenilenmesi sağlanıyor. Ultra Lift ile cildimiz problemlerden kurtulurken yüzde uzun kızarıklık, ödem ve kabuklanma gibi işlem sonrası etkiler görülmüyor.

Altın Frekans’ın en güzel tarafı ise işlemin toplamda 20-25 dakika sürüyor olması. Elbette Altın Frekans’tan daha etkili sonuçlar almak için bu uygulamayı 2-3 hafta arayla yaptırmak yeterli oluyor. İşlem sonrasında oluşacak hafif kızarıklıklar canınızı hiç sıkmasın çünkü yaklaşık 4-5 saat içerisinde herhangi bir kızarıklık ya da iz kayboluyor. Eğer cildinizin bir takım problemleri varsa 2-3 hafta arayla uygulamak yeterli fakat ciltte herhangi bir problem yoksa yapılacak tek seans uygulama ile cildin canlanması sağlanabiliyor.

Her yaşa ve her cilde uygulanabilen Altın Frekans biz kadınlara bakımı ve güzelliği altın bir tepside sunuyor. Daha sağlıklı, daha parlak, daha temiz ve daha bakımlı bir ciltten daha etkileyici ve mutlu edecek ne olabilir ki! Üstelik ağrısız sızısız ve kısa sürede tüm bu güzelliklere sahip olmak mümkün. Tek yapmanız gereken bir uzmanın kapısını çalmak.

Yazının Devamını Oku

Clooney Ve Kardashian'ın Tercihi Yüzde Ve Vücutta "Saten" Etkisi

3 Ağustos 2015
Doğal bir gençleşme sağlayan “Saten yüz ve vücut germe yöntemi", George Clooney ve Kim Kardashian gibi pek çok ünlü ismin de tercihi...

George Clooney ve Kim Kardashian gibi ilgi ile takip edilen ünlü isimlerin tercihi "saten etkili yüz ve vücut germe yöntemi" daha genç, parlak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak isteyenlerin tercihi olarak Türkiye'de de ilgi görüyor. Dünyanın farklı noktalarında birçok kişinin gözü kapalı bir şekilde başvurduğu germe işlemiyle hem yüzde hem de vücutta saten etkisi yaratan uygulamanın Türkiye'de de ilgi görüyor. George Clooney, düğünü öncesi bu sisteme başvurdu. Kim Kardashian'ın yanı sıra birçok ünlü ismin de gönül rahatlığı ile tercihi olan yöntem ciltte saten etkisi yaratıyor.

Erkeklerin de uygulama için aylarca sıra beklediği sistemin şimdi Türkiye'deki bakımlı erkeklerin hizmetinde. Bu başarılı sistem artık aşırı şişirilmiş ve doğallıktan uzak görünüm istemeyen ancak her geçen gün gençleşen bir cilt isteyen Türk kadınlarının ve erkeklerinin tercihi olacak.

Yüzü ve cildi gererek saten etkisi yaratan işlemin haftada 1 kez sadece 4 seans uygulanıyor. İşlem sonrası sonuç daha ilk andan itibaren gözle görülüyor. Uygulamanın ardından kişinin denize bile girebildiği sistem dünya da 2 bin 500 kullanıcıya sahip. Üstelik uygulama ağrısız, sancısız ve sosyal hayatı da etkilemeyerek tercih edenlere doğal bir gençleşme sunuyor. Mevsim ayrımı da olmadan uygulanan sistem özellikle de Amerika'da geniş bir yelpaze kitlesi tarafından kullanılıyor.UYGULAMA ALANLARI NELERDİR?
Uygulama düşük göz kapakları, göz çevresi kırışıklıkları, sarkmış yüz, dudak üzerinde ve boyunda bulunan çizgilerde de etkili oluyor. Uygulama göbek, basen, sutyen kat izlerinde, bacaklarda, geniş veya sarkmış popo bölgesinde hem fazla yağlardan kurtulup sıkılaşmak hem de saten gibi pürüzsüz bir cilde sahip olmak için uygulanabiliyor. 2013 yılında Amerika, Almanya, İngiltere ve İspanya'da yılın en iyi kırışıklık uygulaması ödülü, 2014 yılının ise en iyi ameliyatsız yüz ve vücut germe cihazı seçilen uygulamanın FDA onaylı olduğunu cihaz aynı zamanda göz çevresi kırışıklıklarında tek FDA onayı alan sitemdir. Saten gibi bir yüz ve cilt için de sistem içeriği olarak Focuslu radyofrens ve ultrasound estetik alanında ki en başarılı sistemlerin kombinasyonu kullanılıyor.

Yazının Devamını Oku