Dönülmez akşamın ufkuna varmadan

Alternatif Ankara hayatının takipçisi Lavarla, Yahya Kemal Beyatlı’nın dillere pelesenk olmuş, “Ankara’nın en güzel tarafı İstanbul’a dönüşüdür” sözüne inat, İstanbul’un en çok Ankara’ya dönüşünü sevdiren yedi nedeni masaya yatırdı.

Haberin Devamı

lavarla.com’da paylaşılan yazıda, İstanbul’un herkesin, Ankara’nın ise yalnızca Ankara’da yaşayanların olduğunun altını çizen Lavarla, ikinci sıraya “Nem yok, nem!” maddesini koydu ve “Yaz aylarında değerinin farkına varılan bir durumdur. Denizsiz kentin yaz geceleri esintili olur. Gündüzleri sırılsıklam ter içinde kalmazsınız. Balkon kapısını açar, mis gibi uyursunuz. Hatta dikkat etmezseniz üşütür, hasta bile olabilirsiniz” uyarısında bulundu.
Listenin üçüncü sırasında, kentin bütün yollarının Kızılay’a çıkması yer aldı. Ankara’da iki vasıtayla en uzak noktadan bile Kızılay’a ulaşılabileceğini belirten Lavarla, “İstanbul’da bir yerden bir yere gidilirken söz konusu mesafe bir buçuk saatse normaldir, göze alınır, aynı bir buçuk saat Ankara’da çok uzak bir yeri işaret ediyordur, gitmek sürekli ertelenir” dedi.

VURGULARIN SESİ KISILIYOR

Haberin Devamı

Dördüncü maddede, Dostoyevski, Barış Bıçakçı, Arkadaş Zekai ve Ahmet Erhan yer aldı. Ekip, bu dört ismin yarattığı karakterlere, satırlarına, dizelerine, en güzel Ankara’da aşinalık kurulacağını belirtti ve “Başka şehirlerde cümlelerin anlamı eksilecek, vurguların sesi kısılacaktır” tespitinde bulundu.
Beşinci maddede arzıendam eden ‘Yalnızlık’ ise, şu cümlelerle açıklandı:
“İstanbul’da bir tanıdığı, ahbabı, akrabası olmayan kimse yoktur. Uzak yakın illa ki birileri olacak, gidip görmediğinizde sitem edecek, bayramlarda el öpmeye bekleyecek, olmadık yerlerde karşınıza çıkıp yadırgayıcı bakışlar ve lüzumsuz sorularla keyfinizi kaçıracaktır. Ankara’da doğup büyüyenler için de bu durum geçerli olabilir elbette, ama Ankara’ya okumak için gelenler arasında burada yakın akrabası olanlar, küçük bir azınlıktan fazlası değildir.”
Pilli Bebek’in şarkıları ve Vega’nın Ankara’sı altıncı sırada yer alırken, Lavarla, listenin son maddesinde ise “İstanbul’un her yerini herkes bilir, herkesin bilmediği bir Ankara her zaman vardır” dedi.
Ankara’nın, herkesin bilmediği, yalnız bize ait yüzünü keşfetmemiz, keyfekeder renklerini kucaklamamız dileğiyle. Yahya Kemal’in dizelerinden ilhamla. Dönülmez akşamın ufkuna varıp, vakit çok geç olmadan...

Haberin Devamı

Dönülmez akşamın ufkuna varmadan

UMUTLU PATİLER YAZ BULUŞMASI

Ankara’da 32 dönümlük bir arazi içinde 250‘ye yakın cana sahip çıkan Umutlu Patiler, her yıl düzenlediği Geleneksel Yaza Merhaba etkinliğini bu yıl gecikmeli olarak 6 Ağustos Pazar günü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Facebook hesabından çağrıda bulunan Umutlu Patiler, “Yaşanan aksilikler nedeniyle bu yıl geç kalmış olsak da etkinliğe katılım bekliyoruz. Bu kuzuların en çok insan sevgisine hasret olduğunu unutmayın ve yılda en azından birkaç saatinizi onlar için ayırın lütfen” diyor. Sandviç, ıslak kek ve sıcak-soğuk içecek ikram edilecek etkinlikten elde edilen gelir ise, canlara hediye olacak. Etkinlikle ilgili detaylı bilgiyi Umutlu Patiler’in Facebook sayfasında bulabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları