Şehit Sekin adına köyünde kütüphane

İZMİR’de yayın yapan Haberhürriyeti, çok önemli bir projeyi sürdürüyor, köylere kütüphane açıyor.

Haberin Devamı

Bu kez proje çok daha anlam kazandı. Çünkü, son kütüphaneye Şehit Polis Fethi Sekin’in adı veriliyor. Konuyla ilgili Mesut Tim’i dinleyelim:

İZMİR İÇİN CANINI FEDA ETTİ
“Şehit Polis Fethi Sekin Kütüphanesi için...
O, İzmir için, İzmirli için canını feda etti, şehit oldu...
İzmirliler olarak ona olan vefa borcumuzu, biz de Haberhürriyeti Gazetesi olarak yaptığımız sosyal sorumluluk projesinin bir ayağını şehit polisimiz Fethi Sekin’in memleketi Elazığ, Baskil İlçesi, Doğancık Köyü’nde onun adını taşıyan bir kütüphane açarak yerine getirmek istiyoruz.
Açılış tarihi kesinleşti. 25 Mart 2017 Cumartesi.

Şehit Sekin adına köyünde kütüphane

Haberin Devamı


HEMEN YAKININDA YATIYOR
Kütüphane olacak bina Doğancık Köyü Konağı’nın içinde.
Şehidiniz hemen yakınında yatıyor.
Türkiye genelinde açtığımız 27’nci Atatürk Çocukları Kütüphanesi olacak, bu kütüphane...
Tam adı da ‘Atatürk Çocukları Şehit Polis Fethi Sekin Kütüphanesi.’
Her yaşa uygun, her tür kitabın olduğu 4 bin kitap olacak kütüphanede.
Ve her zaman olduğu gibi yine duyarlı insanlarımızın bağışladığı kitaplarla oluşacak bu kütüphane.
Türkiye’nin pek çok ilinden yaptığımız bu çalışma için kitaplar gelmeye başladı bile.
Siz de gerek Fethi Sekin adına açacağımız kütüphane için gerekse bundan sonra açacağımız Atatürk Çocukları Kütüphaneleri için kitap bağışlamak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.


NE TÜR KİTAPLAR GEREKLİ
Başta ATATÜRK kitapları, çocuk kitapları, yerli ve yabancı yazarların romanları, araştırma - inceleme kitapları, kişisel gelişim kitapları, sağlık kitapları, dil bilim kitapları, edebiyat - sanat dergileri, national geographic - atlas tarzı dergiler, TÜBİTAK kitapları...


KİTAPLARI NEREYE GÖNDERECEKSİNİZ
İzmir içinde iseniz telefon etmeniz yeterli. Gelip alabiliriz.
İzmir dışından merkezimize kendi olanaklarınızla kargo ile gönderebilirsiniz. PTT Kargo kitap gönderilerine % 50 indirim yapmaktadır.
Adresimiz: HABERHÜRRİYETİ - 11 / 2 Sokak No: 18 / A Üçkuyular / KARABAĞLAR – İZMİR”

-----

Haberin Devamı


BALIK ÇİFTLİKLERİNE DEVAM

Yerlerine tepki var

BALIK çiftliklerinin Seferihisar ve Karaburun’da yeniden gündeme gelmesi ve tepki gösterilmesi yankı buluyor. Ama geçen kez de yazdım, tepki balık çiftliklerine değil, yerlerine.
Ayvalık Tabiat Platformu da Engürü Sitesi önündeki iki balık çiftliğine karşı mücadele başlatmış. Platform açıklamalarında şöyle deniyor:


KANALİZASYONUN DÖKÜLDÜĞÜ YER
* Bu yer, Ayvalık’taki balıkçıların en çok avlanmaya gittikleri iki alandan biridir.
* Bölge, çok sayıda kumsal ve plaj ile Ayvalık halkına ve yazlıkçılara hitap etmektedir.
* Az sayıda olmakla birlikte otellerin olduğu bir bölge olası nedeniyle turizm açısından da risk oluşturmaktadır.
* Ayvalık’ın kanalizasyonunun döküldüğü alanda balık yetiştirilmek istenmektedir.
Ve de Tabiat Platformu’nun mücadele sürecinin özeti:

Haberin Devamı


ÖNCE İMZA KAMPANYASI
“Çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna dilekçe yazarak konuya dikkat çekmek istedik. Ancak kamu kuruluşlarının neredeyse tamamı, sorduğumuz soruların çoğuna yanıt vermeyerek bizi geçiştirmek istedi. Hatta birbirleriyle çelişen yanıtlar verdiler. İlçedeki kamu kurumlarının ise konudan hiç haberdar olmadığını gördük. İlgili bir kamu kuruluşunun ise izin verilen yerde derin deşarj sisteminden habersiz olduğunu gördük. Önce bir imza kampanyası başlattık. Ardından yürüyüş ve miting düzenleyerek ‘Ayvalık’ta Balık Çiftlikleri İstemiyoruz’ dedik. Bu esnada İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, dilekçemize, ‘Yöre halkının duyarlılığı göz önüne alınarak İl Müdürlüğümüzce müteşebbislerle görüşülerek tesislerin yer değişikliğinin yapılması yönünde taahhüt alınmış olup, yer değişikliği ile ilgili olarak çalışmalara başlanılmıştır’ yanıtı verdi. Buna rağmen olumlu bir adım atılmadığı gözlemlenmiştir.

Haberin Devamı


KONU İDARE MAHKEMESİNDE
Balıkesir İdare Mahkemesi’ne platformumuzun yasal ayağı olan Ayvalık Tabiat Derneği, ‘yürütmenin durdurulması’ istemiyle dava açtı. Mahkeme heyeti taraf olarak Balıkesir Valiliği’ni kabul etti, bilgi, belge ve savunma istedi. Keşif ve bilirkişi incelemesi için gerekli harç da yatırıldı. Şimdi bilirkişi heyetini ve mahkeme kararını bekliyoruz. Ayvalık’ta yapılmak istenen balık çiftliklerine ister yasal, ister ekolojik, ister sosyal boyutuyla yaklaşalım elimizde bir tek artı yok. Hukuka aykırı olarak ve halkın yaşamı hiçe sayılarak yapılmak istenen balık çiftliklerine izin vermeyeceğiz.”
Geçen kez dile getirmeye çalıştım, yineliyorum. Balık çiftlikleri de ülke için mutlaka gerekli. Hem ekonomi, hem beslenme açısından. Ancak, tüm sorun çiftliklerin yerlerinde. Uzlaşmaya varılamayan yerlere çiftlik kurulduğunda itiraz, tepki, protesto eylemi gündeme geliyor, sorun yargıya taşınıyor.

-----

Haberin Devamı

SÖZ
SİZİN

MUTLAKA KULAK VERMEK GEREK

Alsancak’tan kaldırım işgali
korsan değnekçi yakınması

BİR İzmirli olarak, artık trafikte kuralsızlığın ve boş vermişliğin tavan yaptığı semtimiz Alsancak’tan bahsetmek istiyorum. Öncelikle kaldırım ihlalleri!
Özellikle Dr. Mustafa Bey Caddesi kaldırımlarını motosikletler (ağırlık olarak eve servis yapılan restoran sürücüleri) Şair Eşref yönünden Plevne Bulvarı’na kadar tüm yolu kaldırımlara ine çıka kat ediyor ya da tam tersi yönde trafik sıkıştığı anda kaldırımlara çıkarak aynı şekilde tüm bulvarı kaldırım üzerinden geçiyor. Bu artık çok olağan bir şey. Neredeyse yoldan giden motosiklet göremiyorsunuz.


SANKİ ARAÇLARIN OTOPARKI
Türkiye için tabii ki çok ütopik, ama gene de söylemek lazım. Avrupa’da sürücüler çok zorda kalırlarsa, motosikleti park etmek için -o da kaldırıma çıktıklarında motordan inip kontağı kapatıp elleriyle iterek- park edecekleri yere götürürler. Kaldırımlara park eden araçlardan zaten fazla bahsetmeye gerek yok, çünkü artık kaldırımların park yeri olduğunu kabul ettik.


CADDE VE SOKAKLAR PAYLAŞILMIŞ
Diğer bir mühim konu ise Alsancak’ta tüm cadde ve sokaklarının bir bir değnekçiler –yani korsan otoparkçılar- tarafından paylaşılmış olması. Evet kelimesi kelimesine tüm sokaklar, bulvarlar, caddeler! Hepsinin ayrı bir sahibi var. Birbirlerinkine hiçbir zaman karışmıyorlar. Örneğin Vasıf Çınar Bulvarı’nda senelerdir aynı kişiler; özellikle saat 17.00’den sonra yola her park ettirdiklerinden veya kendiliğinden edenlerden para talep ediyor. Vatandaşlara bu saatten sonra caddenin onların kontrolünde olduğunu söyleyerek, yolun sağ kısmına, özürlü park yerlerine ve kaldırımlara park etmeye yöneltiyorlar.


HER AKŞAM KÜFÜR, BAĞRIŞ, ÇAĞRIŞ
Para vermeyenlerle tartışmalar çıkıyor. Küfür bağrış, çağrış, her akşam cabası. Emniyete pek çok sefer çağrıda bulundum, ama nafile. Memleketimiz ne hallere düştü çok yazık. Bu şahısların bir gün orada olmadığını görmedim. Umarım buradan sizin vasıtanız ile tüm Alsancak adına sesimiz duyulur. İzmir’imizin gün be gün kaybolan bu semtini yetkililer bir düzene sokarlar. Teşekkürler.

-----

BİR ALINTI

Engin Yavuz’dan:
Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için kaybetmek gerekir...
HALK DEYİŞİ

Yazarın Tüm Yazıları