Yokluğu varlığından daha güzel

Adını, Fadıllılı Osman olarak yazmamı rica eden okurumuz özetimle bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Yokluğu varlığından daha güzel

“Osmangazi Metro İstasyonu girişinde yine bir çalışma başladı. Çalışmalar bir türlü bitmedi gitti. Bu kez çalışma alanında müthiş bir şeyler oldu ama! Alana; onlarca gereksiz mi gereksiz, büyük mü büyük safi demirden yapılmış tabelalar getirilmişti. İsrafın daniskasından başka bir şey değil... Tabelaların üzerinde de: “bu alanda sürdürülen çalışma Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır” yazıyordu.

Yokluğu varlığından daha güzel

TAŞIRKEN CANI ÇIKTI

Çok mu gerekli bir yazıydı bu? Sonra tabelaların çoğu rüzgârın etkisiyle devrildi. Devrilme hiçbir yetkilinin de umurunda değil. Çünkü yokluğu varlığından daha güzel bir durumla karşı karşıyaydık! Oldukça da ağır olan bu fuzuli tabelaların taşınması dahi işçi kardeşlerimiz için tam bir işkenceydi aslında. Taşıyan çalışanları gördüm çünkü. Canları çıktı bunları taşırken. Aksini iddia eden ve bunları yalanlayacak olan yetkili çıkarsa o tabelaları kamyon kasasından indirip taşısın bakalım?

Haberin Devamı

Yokluğu varlığından daha güzel

BİRİNİN ÜZERİNE DÜŞSE?

Hem, mademki bu tabelalar gerçekten çok mühimse günlerdir yerde iki seksen uzanıyor. Neden yetkililerin ve orada çalışanların umuru olmuyor? Bir husus daha... Oradaki yaya trafiği arı kovanı gibi. Ya o tabelalardan birisi alana giren bir çocuğun üzerine devrilseydi... Ne olurdu acaba?”

HIRSIZLAR CANIMIZA TAK ETTİRDİ

Yokluğu varlığından daha güzel

ADININ açıklanmasını istemeyen Küçük Sanayi (Beşevler Sanayi Sitesi) zanaatkârlarından olan okurumuz şikayetini şöyle diye getiriyor: “Sanayi alanımızdaki onlarca yağmur su gideri ızgaraları çalındı. Çalınmaya da devam ediyor. Bizler de işleri icabı sitemize giren hemşehrilerimizi dikkatli olmaya davet edebilmek için ızgaraların içlerine teker, yanlarına da işaret kukaları koyuyoruz. Bunlardan birisine şahit olan fotoğrafımızı yolluyoruz. Burası en son çalınan ızgaraların yuvasıdır. Hırsızlar canımıza tak ettirdi. Ne olacak sonumuz?” diyor.

Haberin Devamı

BUSKİ’YE ÇAĞRI

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün dikkatlerine; Küçük Sanayi esnafının da yardımlarınıza ihtiyacı varmış. Otuz kırk liralık şahsi menfaatleri için bir başkasının hayatlarına dahi son verdirebilecek kadar alçalan hain hırsızlara aman verdirmeyin lütfen. Şimdiden kolay gelsin... Bu esnada; BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç. Ekiplerinize eksik ızgaraların acilen tamamlattırılması hususunda talimatlarınızı verdirir misiniz lütfen. Sizlere de kolay gelsin...

BİR DEMİR BU KADAR MI İĞRENÇ KOKAR

Yokluğu varlığından daha güzel

HÜRRİYET Bursa okuru bir okulun anasınıfı öğretmeni Dilşah Ilgaz’ın e-postasını özetimle aktarıyorum: “7 Eylül 2022 saat 16.25’ de Odunluk Metro İstasyonu’ndan şehir merkezi istikametine giden metroya bindim. Metro her zaman olduğu gibi çok kalabalıktı. Ayaktaydım ve mecburen tutunmak zorundaydım. Bunun için de tutunma borusuna tutundum. Bir ara el değiştirdim. Bu esnada burnuma gelen iğrenç kokunun benden geldiğini hissettim. Şok oldum. Elimi kokutan şey boyası çıkmış olan tutamak demirinden bulaşmış. Bir demir bu kadar mı iğrenç kokar. Sorarsanız her gün hijyen uygulaması var metrolarda!”

Haberin Devamı

BOYA UZMANINDAN TEVSİYE

BURULAŞ’ın dikkatlerine. O tutamağı önce zımpara yaptırınız. Sonra tagrag ya da alkollü bezle silerek boyatınız. (27 yıllık boya hazırlama ve boya laboratuvarı uzmanı olarak bir tüyo vereyim sizlere. Bu işlemleri yapmazsanız boyanın tutunma özelliği olmaz. Yani boyanın ömrü çok kısa olur. Paralarımız da boşa gider!)

BÜYÜKLERİ EĞİTMEK LAZIM ASIL...

Yokluğu varlığından daha güzel

OKURUMUZ TOFAŞ (Fabrika) Yüksek Endüstri ve Yüksek Makine Mühendisi Serkan Özgiray şöyle diyor: “Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün destekleri ve çalışmalarıyla devreye alınmış olan Bursa Trafik Çocuk Eğitim Parkı’ndaki hizmetin amacı çok isabetli oldu diye düşünenlerdenim. Çocuklarımızın böylesi hassas bir konuda trafik meselelerinin tatbik ettirilerek öğretilmesi mücadelesi gerçekten çok isabetli olmuş. Ancak asıl sıkıntı evlatlarımıza ayna olan bizlerdedir! Çocuk için en önemli faktör ailesinden aldığı eğitimdir. Umumiyetle de bu böyledir. Ailesinden gördüğünü uygular. Fotoğrafıma dikkatlice bakmanızı rica ediyorum lütfen. Bursa Trafik Eğitim Çocuk Parkı girişinin uzantısı olan kaldırımın tam da ortasında bir kamyonet var. Saatlerdir orada. Araç kaldırıma çıkarken bordür taşı zarar gördü mü? Muhakkak görmüştür. Araç, görme engelli vatandaşlarımız için tatbik edilmiş olan özel taşların üzerini de (YALAN TAŞLARI) kapatmış mı? Kapatmış... Bunları gören çocuğa verilen eğitim ne kadar faydalı olur orasını kestiremiyorum doğrusu. Diyeceğim o ki biz bazılarımızı eğitmek lazım asıl! Saygılarımla.

Yazarın Tüm Yazıları