Üç kuşaktır hatır için üretiyorlar

İlk adımı dede Şeref Ünel, 1951’de atar. 1987’de işi tamamen baba Emin Ünel ve anne Sema Ünel, devralır. Daha sonra ise kahve çuvalları, kahve çekirdekleri ve kavurma makineleriyle iç içe bir çocukluk geçiren üçüncü kuşaktan Şive Ünel, sahneye çıkar. Süt ve ürünleri teknolojisi bölümünden mezun olsa da Şive Ünel, dede mesleğinde kariyerine devam etme kararı alır. “Bizim kahvemizin hatırı ömürlük” diyen Şive Ünel, bugün Manisa Turgutlu’da bulunan Kurukahveci Şeref Ünel’in adını 100 yıllık şirketler listesine yazdırma hedefiyle çalışıyor.

Haberin Devamı

 

ŞİVE Ünel... Her ne kadar var olan aile işinde kariyer yolculuğuna başlasa da orayı çağın gereklerine göre güncelleyerek sürece katkı koyan bir isim. Baba ve annesinin tecrübesine atikliğini ekleyerek farkındalık yaratan Kurukahveci Şeref Ünel’in üçüncü kuşak temsilcilerinden Şive Ünel ile hem markanın hikayesini hem de kendisinin katılma sürecini konuştuk. 1981 Manisa Turgutlu doğumlu Şive Ünel, her şeyi başlatan ismin dede Şeref Ünel olduğunu belirterek, o dönemi şöyle aktardı:

Üç kuşaktır hatır  için üretiyorlar


MARKALAŞMA İKİNCİ KUŞAKTAN
“Dedem Şeref Ünel, 1951 yılında Turgutlu’da ‘Şeref Ünel Kurukahve Tahmis’i kurar. Ve Turgutlu’nun ilk kurukahvecisi unvanını alır. Kahve sektöründe dedem, özenle seçilmiş kahve çekirdeklerini bakır kazanda kavurup, taş değirmende öğüterek yer edinir. İlerleyen zamanlarda da dedem Şeref Ünel ve babam Emin Ünel’in ortaklığıyla kahvenin yolculuğu devam eder. 1987 yılında da işi tamamen babam Emin Ünel ve annem Sema Ünel devralarak markalaşma süreci başlamış olur.”

Haberin Devamı

Üç kuşaktır hatır  için üretiyorlar


KAHVE KOKUSUNDAN KOPAMADI
“Aileden süregelen dede mesleği olunca tabii bu aşıyı çocukluğumdan itibaren almaya başladım” diyen Şive Ünel’in çocukluk yılları, kahveyle iç içe geçer. Sürekli iş yeriyle haşır neşir olan Şive Ünel, “Kahve çuvalları, kahve çekirdekleri, kavurma makinası özellikle çocuk olarak ilgimi çekerdi. Daha sonra üniversite süreci başladı. Balıkesir Üniversitesi Süt ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü’nü kazandım. Üniversitede de okurken mahallemizdeki bakkaldan okuldaki arkadaşlarıma kadar herkese kahve satardım. Sanırım kendimce ticarete de bu şekilde atılmış oldum. 2003’te okulu bitirdikten sonra ‘yaratıcı drama eğitmenliği’ üzerine eğitim aldım” diyerek, kahvenin içinde büyüyen bir insan olarak, dededen bugüne kadar gelen aile şirketi ‘Kurukahveci Şeref Ünel’de 2004’te resmen profesyonel iş hayatına başladığını paylaştı.

Haberin Devamı

Üç kuşaktır hatır  için üretiyorlar


ALAYIM İŞYERİNİN ANAHTARINI
Şive Ünel’in aile şirketindeki kariyer yolculuğu hiç de kolay olmaz. Şive Ünel, hikayenin devamını şöyle aktardı: “Mükemmel bir baba aynı zamanda zor bir işverenin kızıyım. Babam Emin Ünel, yılların mesleki bilgisi, işine verdiği değer ve sahip çıkışıyla bana hep örnek oldu. İşi öğrenirken zorlandığım zamanlar oldu. Sonuçta karşınızda babanız da olsa yılların birikimiyle size iş öğreten bir öğretmen var. Babam işinde mükemmeliyetçiliği sever ve biraz da zorlardı beni açıkçası, ben de kendimi ona karşı ispatlamaya, beğendirmeye çalıştım. Var olan bir firmayı günümüz internet koşullarında görünür kılmak ve tanıtma kısmına el atmaya başladım. Bir gece babama, ‘alayım işyerinin anahtarını’ diye kurduğum cümleyle bunun için ilk adımı atmış oldum diyebilirim. Babam ve annemin tecrübeleri, benim atikliğimle birleşince de güzel yollar kat ettiğimizi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Üç kuşaktır hatır  için üretiyorlar

 
70 YILLIK ÇINAR

KURUKAHVECİ Şeref Ünel, bir aile şirketi. Ve bugün iki ile üçüncü kuşak birlikte çalışıyor. Şive Ünel, “Zaman içerisinde, benim ve ablam Sinem Ünel Cebe’nin katılımı ile kahve imalatımıza; Türk kahvesi, aromatik kahveler, granül kahveler, soğuk-sıcak toz içeceklerden oluşan ürünlerimizle devam ediyoruz. Tam 3 kuşak devam eden aile firması olarak bu yıl 70’inci yılımızda halen faaliyet gösteriyoruz. Katlanarak da hizmet vermeye devam edeceğimizin inancını taşıyoruz” diyor.

Üç kuşaktır hatır  için üretiyorlar

 
GELENEKSEL
YÖNTEMLE
ÜRETİME DEVAM

MEVCUT müşterilerinin neredeyse ikinci ve üçüncü kuşaktan oluştuğunu anlatan Şive Ünel, üretim süreciyle ilgili şu bilgileri verdi: “Üretime hazırlık için Brezilya’nın 2 bin 500 - 3 bin metre yükseklikteki dağlık bölgesinde yetişen kahve çekirdeklerini, bir yıl öncesinden ayırtarak, ithalatçı firmamızdan temin ediyoruz. Çiğ çekirdek kalitesi bizim için çok önemli. Hizmet sektöründeki zorluğun farkında olmakla birlikte müşterilerimizin memnuniyeti için her zaman önceliğimiz olan kaliteden ödün vermiyoruz. Üretimi ise hala geleneksel yöntemle devam ettiriyoruz. Kahve çekirdeklerini usulüne uygun şekilde bakır kazanda kavurup, taş değirmende öğütüyoruz. Perakende olarak hizmet verdiğimiz dükkanımızın yanı sıra online satışımız da var.”

KISA KISA

Haberin Devamı

* Ekonomik koşullar nedeniyle mevcudu korumak adına temkinli adımlarla ilerlediklerini dile getiren Şive Ünel, “En büyük hedefimiz ise 30 yıl sonra elimde kahvemle birlikte Kurukahveci Şeref Ünel’in 100’üncü yılını görmek” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları