Satmadılar bağışladılar

Dayanışmanın içi boÅŸ bir kavram olmadığının pek çok örneÄŸini görüyoruz her geçen gün.Â

Haberin Devamı

Bunlardan birisi de sanat dünyasından geldi.

Pek çok sanatçı ve koleksiyonerin yaptığı bağışlardan oluşan eserler, Artam Antik AŞ’de müzayedeye çıkıyor.

Tüm geliri İstanbul Tıp Fakültesi Vakfı’na bağışlanacak müzayede 30 Mayıs Cumartesi günü internet üzerinden online olarak gerçekleşecek.

Bağışçılar arasında Türkiye’nin önde gelen sanatçıları bulunuyor.

Satmadılar bağışladılar

Devrim Erbil’in ‘İstanbul KuÅŸbakışı ve Renk’ konulu tuval çalışması, Ahmet GüneÅŸtekin’in ‘Zeus’un Taşıyıcısı’ adlı eseri, Ahmet Oran’dan görkemli bir soyut çalışma ile Ekrem Yalçındağ’ın ‘Mavi’, Kemal Önsoy’un ‘AÄŸaç’, Azade Köker’in ‘Sarı Koltuk’ ve Fevzi Karakoç’un ‘Atlar’ adlı eserleri ilk kez satışa sunulacak.ÂEbru Uygun da tuval eseri ile müzayedeye destek veren isimlerden.

Haberin Devamı

Bağış müzayedesinin gerçekleşmesinde büyük payı olan ArtON galeri de bünyesinde bulundurduğu sanatçılar Ahmet Çerkez, Burcu Erden, Erman Özbaşaran, Olcay Kuş ve Olgu Ülkenciler’in eserlerini bağışlamış.

Müzayedeye eser veren koleksiyoncular arasında Nil Duran, Demet Çetindoğan, Deniz Artun, Emin Hitay, Eda Özsoy, Rahmi Eyüboğlu gibi isimler bulunuyor. 

Galeri ve koleksiyonerlerin bağışladığı eserler arasında Adnan Çoker, Ali Atmaca, Balkan Naci İslimyeli, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Canan Tolon, Cihat Burak, Eren Eyüboğlu, Ertuğrul Ateş, Gülçin Anıl, Kezban Arca Batıbeki, Mehmet Gün, Memduh Kuzay, Mustafa Ayaz, ve Nedim Günsür imzalı eserler yer alıyor.

TÜM ESERLERİN AÇILIŞ FİYATI 2020 TL

Her eserin müzayedeye çıkış fiyatı doğal olarak farklıdır. Ancak bu kez sembolik bir açılış fiyatı belirlenmiş ve tüm eserlerin açılış fiyatı 2020 TL.

Müzayedede en yüksek teklifi veren alıcılar, tüm tutarı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Vakfı hesaplarına yatırarak eserlere sahip olabilecekler.

Sağlık çalışanlarına teşekkürünüzü eser sahibi olarak yapabilirsiniz. Müzayedeye giren eserleri görmek için İstanbul’da olanlar sokağa çıkıp Artam Antik AŞ sergi salonlarını ziyaret edebilir. Müzayede online olduğuna göre büyüyü bozmayayım, evde ve sağlıklı kalayım diyorsanız www.artam.com adresinden online kataloğa ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SAHNELENEN EN GÃœZEL OYUN

Salgın
 nedeniyle sezonun en hareketli ayında perdeleri kapatmak zorunda kalmıştı tiyatrolar. Kapalı mekânlar söz konusu olduğu için ‘normalleşmenin’ tiyatrolara tam olarak ne zaman uğrayacağı da belli değil. Sadece gişe geliriyle ayakta duran küçük büyük tüm özel tiyatrolar ve çalışanları, sıkıntılı bir sürecin içinde. Neyse ki son günlerde pek çok alanda belirmeye başlayan dayanışma ruhu tiyatro dünyasında da gündemde. Geçtiğimiz günlerde Tiyatro Kooperatifi tarafından duyurulan ‘bizdeyerinayri’ adlı kampanya, mekân kirası başta olmak üzere sabit giderlerini karşılamakta zorlanan özel tiyatroların oyunları için sezonda kullanılmak üzere ön bilet satışı yapılıyor. 23 tiyatronun dahil olduğu kampanyadan tek ya da çoklu bilet alarak şimdiden yerinizi ayırabilirsiniz. Hangi oyuna ve ne zaman gideceğinize ise sezonda karar verebiliyorsunuz.

Satmadılar bağışladılar

Haberin Devamı

ÜNLÜ İSİMLER SESLENDİRDİ

Dün başlayan bir başka dayanışma kampanyası ise ‘Dayanışmanın 100’ü Şiir’ adlı platform tarafından yürütülüyor. Bu platformu, COVID-19 krizinin patlak verdiği ilk hafta tiyatro yapımcısı Emre Feza Soysal, tiyatro sanatçıları Tilbe Saran, Ali Düşenkalkar, Çağlar Çorumlu, sosyal girişimci Mehmet Sarıca ve tiyatro eleştirmeni, gazeteci arkadaşımız Bahar Çuhadar kurmuş. Geçtiğimiz haftalar boyunca yürüttükleri çalışma sonunda yayınevlerinden ve şairlerden izinlerini aldıkları şiirleri tiyatro ve sinema dünyasından 100 ismin okumasını sağlamışlar. Listede kimler yok ki? Platformun kurucu ekibindeki sanatçıların yanı sıra Genco Erkal, Metin Akpınar, Sumru Yavrucuk, Demet Akbağ, Canan Ergüder, Demet Evgar, Mert Fırat, Ozan Güven, Şebnem Bozoklu, Mehmet Aslantuğ...

Haberin Devamı

Nâzım’dan Shakespeare’e, Turgut Uyar’dan Didem Madak’a pek çok şairin şiirlerini seslendirdikleri videolar platformun web sayfasında (www.dayanismanin100usiir.org) izlenebiliyor. Amaç, bu videolar aracılığıyla bağımsız tiyatrolarda çalışan ancak şu anda gelirini yitirmiş olan tiyatro emekçilerine destek sağlamak. Şiir videolarını izleyenler web sayfasındaki bağış butonu üzerinden dilediği kadar destek olabilecek. Platforma başvuran ve şu anda işsiz olan oyuncusundan ışıkçısına, dekorcusundan gişe görevlisine tiyatro çalışanları da sistemden temel ihtiyaçları için (market alışverişinden fatura ödemeye kadar) kullanabilecekleri birer online alışveriş kartı temin edebilecek.

Haberin Devamı

Evet, tiyatro dünyasında sahnelenen en güzel oyunun adı da şu günlerde ‘dayanışma’.

Yazarın Tüm Yazıları