Bu bir başlangıç olsun

Daha önce fiziksel olarak yapılan moda haftaları pandemiyle birlikte dijital platformlara taşındı.

Haberin Devamı


Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul (MBFWI) da bu yıl dijital olarak gerçekleşti.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Ticaret Bakanlığı’nın “Türkiye’yi, Türkiye’nin ihraç ürünlerini dünyaya en güzel şekilde tanıtalım” talebi doğrultusunda hareket etti. MBFWI arkasına Türkiye Tanıtım Grubu gibi büyük bir gücü aldı ve ilk defa yurtdışındaki defileleri aratmayacak güzellikte bir dijital moda haftası ortaya çıktı.
MARKALAŞMAK ADINA
Her moda haftası, gücünü yapıldığı şehirden alır. Bu kapsamda şehirler üretim ve endüstriyel güçlerini herkese gösterir ve bir ‘markaya’ dönüşürler.
Biz ilk defa bu güçle moda haftası kapsamında ‘İstanbul’ markasını dünyaya farklı şekilde sunmayı başarabildik.
Çok değerli modacılarımızın tasarımları İstanbul’un en güzel mekanları Tophane-i Amire ve Galataport İstanbul’la bir araya geldi ve bence sektörün en prestijli vitrini ortaya çıktı.
Bana hep Paris ve Milano’daki moda haftaları ile İstanbul Moda Haftası’nın farkını sordular. Her seferinde elma ile armudun kıyaslanmaması gerektiğini söyledim.
Çünkü yurtdışındaki moda haftalarında defileler çok ciddi sponsorluk destekleriyle yapılıyor. Bizde ise tasarımcılar varını yoğunu ortaya koyup defile yapmaya çalışıyor.
Ama arkalarında bir güç olduğunda nasıl muhteşem şeyler yapabileceklerini bu projeyle herkes görmüş oldu.
GLOBAL ARENA
Ayrıca bu sene ilk defa global ölçekte lider olan Vogue Runway ve Business of Fashion ile işbirliği yapıldı, yani tüm koleksiyonlar global arenada yerlerini aldı.
Daha da önemlisi; dijital satın alma platformu Joor ile partner olundu.
Defile sonrası dünyanın her yerinden satın almacılar, koleksiyonları inceleyip sipariş verebildi.
Sonuç olarak...
Arkada maddi destek ve güç olunca, projeleri işin ehli kişilerle hayata geçirip sektörün en iyileriyle çalışınca başaramayacağımız hiçbir şeyin olmadığını gördük.
Ben ülkem adına gurur duydum. İnşallah bu bir başlangıç olur.
Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

Yazarın Tüm Yazıları