Memelerimin sarkıklığı psikolojimi bozdu

Genç yaşta kilo alıp vermek ve belimdeki kifoz yüzünden göğüslerim sarktı. Bu yüzden de psikolojim çok bozuk...

Haberin Devamı

16 yaşında bir genç kız olmama rağmen memelerim sarkık. 1 yılda 20 kilo verdim ve belimde kifoz var yani kamburluk...
Bu sebeplerden dolayı memelerim sarkık ve bu benim psikolojimi çok etkiliyor.
Bazıları “memeler sarkınca bir daha düzelmez” diyor. Yaşıtlarımın asla böyle bir problemi yok. Bu yüzden kendimi çok kötü hissediyorum.
İleride kendiliğinden memelerim dik hale gelir mi yoksa ameliyatsız mümkün değil mi?
Bazen dokunduğumda biraz daha dik hale geliyor ama tamamen değil...
Zaten birkaç dakika sonra yeniden aynı şekline dönüyor. Ne yapabilirim?
◊ Rumuz: Sorunlu kız

YANIT

Sevgili kızım, bu konuyu senin için araştırdım. Kifoz, yani kamburluk, sırt ve göğüs bölgesinde görünen bir rahatsızlık. Aslında az ya da çok hepimizde biraz bu kamburluk var. Bazı insanlarda daha az, bazılarında daha fazla olabiliyor. Omurgada eğrilik olarak kendini gösteren bu hastalığın dereceleri vardır. Bu nedenle her vakanın ille de ameliyat edilmesi gerekmez.
Çalışma şartları, çocuk yaştan itibaren dik durmayı öğrenemememiz, zaman zaman aşırı kilo alıp vermek nedenlerden kamburlaşırız.
Ancak uzmanların bunun ciddi bir durum olduğunu kabul etmeleri için bu öne doğru eğriliğin 60-65 derece olması gerekir. 60 dereceyi aşarsa kifoz dikkat çeker.
Sürekli kambur durmak çok yorucu olur. Vücudu dik tutabilmek için sırt kasları çok fazla çalışır. Bu nedenle sırtta yoğun ağrılar olur.
Ancak şunu bilmelisin ki, kifoz düzeltilebilir. Bu düzeltme ameliyatla omurganın içine yerleştirilen metal çubuklar yardımıyla yapılır. Duruma göre de kemik eklenir. Ancak ameliyat sonrasında bu durumu korumak çok önemlidir. Senin kambur duruşunun derecesini bilmiyorum ama ameliyat gerektirecek kadar ciddi olduğunu sanmıyorum.
Bana kalırsa 20 kilo vermeden önce memelerin çok iriymiş. Bu yüzden bu kambur duruşun,memelerini gizlemek için öne doğru eğik durman nedeniyle, ortaya çıkmış büyük ihtimalle. Şimdi ise kilo verince memelerin küçülmüştür ama sarkmış olması çok doğal.
Normalde bu gibi durumlarda memeler ancak ameliyatla dikleştirilebilir. Ancak bazı basit egzersizler az da olsa memelerini biraz olsun dikleştirir. Bu konuyu çok fazla kafana takmamanı söyleyeceğim ama senin yaşında genç kızların, her konuda çok fazla hassas ve titiz olduğunu biliyorum.
Eğer memelerinin sarkık olması gerçekten psikolojini aşırı bozuyorsa, 20 yaşından sonra iyi bir estetik uzmanına başvurup onları ameliyatla istediğin forma getirtebilirsin.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları