İstek üzerine mucize sarmısak iksirini tekrarlıyorum
Paylaş
LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Hani çok okunduğumu biliyordum ama bu kadarı da aklıma gelmemişti doğrusu.
9 Haziran’da şu benim ünlü sarmısak formülümle ilgili olarak, bunu kullanıp çok iyi sonuç almış bir okurumun yazısını yayınladığımdan beri, olağanüstü bir mail yağmuruna tutuldum. Hâlâ akıyor, durmak bilmiyor. Üşenmeyip saymak istedim ama sonuçta pes ettim. Ve bir kez daha kendimle gurur duydum. Benzer köşelerdeki gibi yalnızca aşk-meşk öyküleriyle sınırlanmış bir dert ablası olmadığım, okurlarımın her türlü sorunlarına açık olduğum, bunca güvenilir olduğum için... Binlerce okurum “Sarmısak mucizesi”nin gerçekten işe yaradığına inanıp, bu formülü tekrarlamamı istiyorlar... İşte istediğiniz sarmısak formülü: Kolesterol konusunda geçen yıl uyguladığım ve çok iyi sonuç aldığım, Datça’daki; Uzakdoğu’nun şifalı alternatif tedavi yöntemleriyle tanınan Beytullah Muni’nin tarifini tekrar veriyorum: Bu şifalı iksir, yalnızca damarları zararlı yağlardan temizlemekle kalmıyor, tüm organlara gençlik, tazelik kazandırıyor. Kötü hücrelerin çoğalmasına engel oluyor. Canlılık veriyor, antibiyotik etkisi yapıyor. Sevgili doktorum, Kardiyolog Doç. Dr. Atilla Emre de kullanmama izin verdiği için rahatlıkla önerebiliyorum. 350 gr. sarmısak, bıçak değmeden ayıklanacak, eczaneden 300 gr. 90 derece saf alkol alınıyor (içilmek için olduğunu belirtin mutlaka). Sarmısaklar tahta havanla ezilip, dövülüp alkole katılıyor. Bu karışım, büyükçe bir kavanoz içinde, buzdolabında, ışık almayacak şekilde etrafı siyah bir kağıt ya da poşetle kapatılıp, saklanıyor. 15-20 gün bekletildikten sonra, sarmısaklar iyice ezilip, tülbentle süzülüp, çıkan sıvı yine aynı şekilde kavanozda saklanarak, kullanılmaya başlanıyor. Her gün, günde 3 defa, her öğünden 20 dakika önce, 50 gr. süt içine (hemen hemen yarım kahve fincanı), önce 1 damla ile (damlalıkla) başlanıp, giderek her seferinde (her öğün öncesi) 1 damla artırılarak, 15 damlaya kadar çıkılıyor.(örneğin sabah kahvaltısından önce 1 damla, öğle yemeğinden önce 2 damla, akşam yemeğinden önce 3 damla, ertesi sabah kahvaltı öncesi 4 damla... ve böyle sürüp gidiyor). 15 damlaya gelindiğinde, bu defa 15’den 1’e kadar geriye gidiliyor. Yani bu defa eksilte eksilte sürdürülüyor... 1 damlaya dönüldüğünde, yeniden 1’den başlayıp, bu defa 25 damlaya kadar çıkılıyor. Artık kavanozdaki karışım bitinceye kadar, günde 3 kez 25’er damla olarak devam ediliyor. Düzenli olarak uygulandığında, 3-3,5 ay kadar sürüyor.
Sarmısaklı formül neden işe yarıyor
Güzin Abla, bir biyolog olarak size garanti edebilirim ki, çok doğru bir tarif vermişsiniz. ınsanlara faydalı olacak ve karaciğere kesinlikle zarar vermeyecektir. Sarmısaklı tarifinizin neden işe yaradığını sanırım, bilmek istersiniz. Günümüz kolesterol ilaçları bildiğiniz çeşitli küf mantarlarından (aspergillus, penisillium vs) izole edilerek (statin) yapıldığı için insanlar üzerinde yan etkileri görülebiliyor. (www.kolesterolmasallar.blogspot.com’dan ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Fakat doğal ortamında ve mantarın etki alanındaki besinlerle birlikte alınca, mantar içindeki (statin) aktif maddenin antidot özelliği nedeniyle zararı en aza iniyor. Yani bu mantarları saf halde aldığınızda karaciğer hücreleri ölüyor, fakat artı mantarın etki ettiği besinlerle aldığınızda bu zarar ortadan kalkıyor. Sarmısaklı bileşen bu nedenle, kolesterolü düşürmek için, ilaç haline getirilmiş mantarlar gibi insana zarar vermez. Bu nedenle doktorun önerdiği ilaçlarla birlikte kullanılabiliyor. Kolesterolü düşürmek için ayrıca mantar içeren bu besinleri de kullanabilirsiniz: Kırmızı pirinç mayası, zenginseniz; rokfor peyniri, orta halliyseniz; az miktarda küflü peynir, çeşitli probiyotik içecekler... Sizin tarifini verdiğiniz sarmısaklı bileşen de aynı niteliğe sahip. Sarmısakta varolan değerli besinler (alisin) ve bu bileşime ait özel bir mantar birlikte çalıştıklarında kolesterol düzeyi düşüyor. Tüm besinler, bir süre bekletilince az veya çok mantar oluşturur. Sarmısak da bekletildiğinde yararlı “alisin” ortaya çıkıyor. *** Biyolog Mevlüt D.