Eşimi çok seviyorum ama bana dokunmasını istemiyorum

Eşimle evleneli 3 ay oldu fakat bir türlü ilişkiye giremedik. Neden bilmiyorum, bana dokunduğu anda çok korkuyorum...

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben Gaziantep’te yaşayan, 19 yaşında ve 3 aylık evli bir genç kadınım.
Eşimle 2 yıllık bir beraberlik sonunda hayatımızı birleştirdik.
Birbirimizi çok seviyoruz.
Bu yüzden birçok ailevi engeli birlikte aştık.
Ancak benim çok ilginç bir sorunum var.
Ben eşimi çok sevdiğim halde, onun bana dokunmasına bir türlü alışamıyorum.
3 aydır evli olmamıza rağmen hâlâ ilişkiye giremedik.
Çok istediğim ve eşime de çok değer verdiğim halde...
Neden bilmiyorum, bana dokunduğu anda çok korkuyorum. Ne zaman denemeye kalkışsak korkudan titriyorum ve ona bağırıyorum.
O çok büyük bir anlayış gösteriyor ve beni zorlamıyor.
Ama ben bu durumdan hiç de memnun değilim.
Bunun normal olmadığının farkındayım. Bu yüzden bunalıma girmek üzereyim.
Üstelik derdimi kimselere de anlatamıyorum. Bu durumu ne annem, ne de ablam anlayabilir. Belki de beni suçlarlar. Ne olur bana yardım et, ablacığım...
Ben ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım? Böyle giderse eşimi kaybedeceğim korkusu içindeyim. Son çarem sensin.
◊ Rumuz: Çaresizim

Haberin Devamı

YANIT
Sevgili kızım, önce şunu bilmelisin ki, burada sorun senin değil, seni bu konuda yanlış eğiten, yanlış yönlendiren ailenin sorunu. Özellikle de annen, seni çok eminim, küçük yaştan itibaren öylesine yalan yanlış bilgilerle doldurmuş, sende erkeklere karşı öylesine bir ürkeklik yaratmıştır ki şimdi bu korkuyu yenemiyorsun.
Evlenmeden önce de bu konularda, yani “ilk gece”, veya “evlilikte cinsel yaşam” konularında hiçbir kitap okumamış, doktorlar tarafından kaleme alınmış ciddi yayınlardan biraz olsun bilgi edinmek istememişsindir.
Yalnızca edindiğin yalan yanlış bilgilerle, kendini bir anda eşinin koynunda buluvermişsin. Şimdi de ne yapacağını bilemiyorsun.
Dua et ki anlayışlı ve seni seven bir eşin var. Belki de bir başkası, “Sen benim karımsın, eş olarak görevini yerine getirmek zorundasın” diye seni zorlamaktan kaçınmazdı.
Ama kızım, onun da sabrının bir sınırı vardır. Bu konularda kitaplar okumalı, internette bilgi edinebilirsin. Gerçek uzmanların yazılarına göz at. Daha sonra, eşinin de yardımıyla basit aşk oyunlarıyla beraberliğe hazırlanmalısınız.
Eşin bu konuda sana yardımcı olacaktır. Her gün seni biraz daha rahatlatacağını, senin hoşlandığın şeyleri keşfedeceğinizi ondan sonra da ilk beraberliği yaşayabileceğinizi düşünüyorum. Bu alıştırma süreci 1 ay devam edebilir.
Acele etmemeli, önce sendeki bu korkuyu yenmelisiniz. Göreceksin biraz bilgilenirsen, korkulacak bir şey olmadığını, aksine kadının da bu yakınlaşmadan zevk alabileceğini öğreneceksin.
Bütün bu çabalarına rağmen hâlâ bu zor durum devam ediyorsa, o zaman bir kadın ve doğum doktorunun yardımına başvurabilirsiniz.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları