İKİ yıl önce yılın muhtarı seçilen Konak İlçesi’ne bağlı Mimar Sinan Mahallesi’nin bayan muhtarı Gülay Pekcan, bir süre önce kaldırılan ring otübüs seferlerinin yeniden başlatılmasını söyledi.
Mahalle sakinlerinin ulaşım sorununu dile getiren Pekcan, 216 ve 217 numaralı hatta saatte bir sefer yapan otobüslerin sıklaştırılmasını, yeni otobüslerin bu bölgelerde de hizmet vermesini istedi.
1393,1394,1400,1401 Sokaklarda araçların kaldırımlara park etmesi nedeniyle yayalara yürüyecek yer kalmadığını bildiren Pekcan, kaldırımlara demir bubalar takılması için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’ne yazdıkları dilekçeye yanıt alamadıklarını belirtti.
Kötü kokuyor
İzmir’de çok tartışılan su sorununa da değinen Pekcan, aynı sorundan kendi mahalle sakinlerinin de muzdarip olduğunu anlatarak, "Evlerde çeşmelerden gri, çamurlu bir su akıyor ve çok kötü kokuyor. Bu durumun bir an önce normale dönmesini arzu ediyoruz" dedi. Sokaktaki başıboş köpeklerden mahalle sakinlerinin çok rahatsız olduğunu, bu konuda sürekli şikayet aldıklarını belirten Pekcan, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun aslında kendileri için olumsuzluklara yol açtığını söyledi. Pekcan, "Mahallemizde köpekler tarafından ısırılan birçok vatandaşımız bulunuyor. Geçenlerde bir yaşlı kadın köpekten kaçarken yere düşerek kalçasını kırdı, 4 aylık bir hamile kadın çocuğunu düşürme tehlikesi geçirdi" dedi.
Şehrin göbeğinde mikrop yuvası / Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)
İZMİR’in Konak İlçesi Üçkuyular semtinde rögar kapağından akan pis sular etrafa mikrop ve hastalık saçıyor. Üçkuyular pazar yeri önünde bulunan otobüs durağı arkasından geçen rögar kapağından akan pis sular, adeta bir dere görüntüsü yarattı. Haftada iki gün pazarın kurulduğu ve turistlerin terminalde bulunan otobüslere binmek için kullandığı yolda bu tür görüntülerin olması vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Çevreye mikrop saçan rögar kapağının biran önce yapılmasını isteyen vatandaşlar, görevlilerin gelip sadece bakıp gittiklerini ileri sürdü.
Kirlilik yüzünden dere karardı / Sefer TALAY / BURHANİYE, (DHA)
BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi, Çoruk Köyü yakından geçen Üyücek Deresi’nin suyu karardı. Havran’dan doğup, Burhaniye’nin Orjan sahilinde denize dökülen Üyücek Deresi’nin kirletilmesine tepki gösteren bölge sakinleri, sorumluların bulunmasını istedi. Çoruk Köyü Muhtarı Hayrettin Erol, önceleri balık tuttukları, sürülerine su içirdikleri derenin şimdi zehir saçtığını belirterek, "Dere mavi bayraklı sahillere dökülüyor. Kimse kılını kıpırdatmıyor. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelip numuneler almışlardı. Ancak bir sonuç çıkmadı" dedi.
Düzenli olarak ölçüm yapılıyor
İZMİR’de şebeke suyunda arsenik oranının yüksek olması, damacanalarda satılanları da gündeme getirirken, çeşitli markalarla satışı yapılan bu suların ne kadar sağlıklı olduğu sorgulanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İzmir’de 10 kaynak suyu işletmesi olduğu, düzenli olarak ölçüm yapıldığı belirtildi. Sonuçların insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik değerlerine göre uygun çıktığı ifade edildi.
Yağmur inişleri kontrol edilsin
KONUTLARDAKİ yalnış yapılanmalara dikkat çeken okuyucumuz Murat Gökerti, ’’Bornova 77 sokakta 4 katlı apartmanın yağmur inişleri ve balkon tahliyeleri eski sistem sokağın ortasına akıtılıyor. Yağmur yağarken ya da balkon yıkarken bu sokaktan geçmek mümkün değil.’’diyerek belediyelerin bu tür binalara doğrusunu yaptırmak için yaptırım uygulamasını istiyor.
Yarımadada enerji kesintisi gına getirdi
İZMİR Yarımadası’nın hemen hemen her gece karanlıkta kaldığını bildiren çevreci Ümit Bora, ’’Gündüz de saatlerce elektrik gidiyor ve gelmiyor. Üstelik bazı hatları elektrik dağıtıcısı kurumlar devir almadığı için, kullanıcı 3 misli fatura ödüyor. Yarımada Çeşme, Karaburun ve Urla ilçelerinde tam bir karartma var. Neden önlem alınmıyor? Bölgede tatil yapan turistler ve yabancı misafirler şaşkınlar."Bu kadar elektrik kesintisi olur mu? " diye soruyorlar. İnşallah bizi birileri duyar ve yarımadada elektrik kesintileri son bulur’’ diyor.