Terör örgütü yine ‘ciğerlerimizi’ yaktı

3 gün önce Hatay’ın Belen ilçesindeki ormanlık alanda başlayıp Arsuz ve İskenderun’daki yerleşim yerlerine sıçrayan yangın, 33 saat sonra kontrol altına alındı. Havanın aydınlanmasıyla ortaya yürek yakan görüntüler çıktı. 4000 dönümlük alanda ciğerlerimiz cayır cayır yanarken onlarca ev ve işyeri de tahliye edildi; fabrikalar, araçlar büyük hasar gördü. Terör örgütü PKK yanlısı sosyal medya hesapları yangınları ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ adlı örgüt tarafından çıkarıldığını iddia etti. İyi de neden? Terör örgütü sözde çok savunduğu doğayı yakarak nasıl bir propaganda amaçlıyor?

Haberin Devamı

PKK ÇARESİZLİĞİNİN ÖCÜNÜ ALMAYA ÇALIŞIYOR

EMEKLİ albay, savunma stratejisi ve güvenlik uzmanı Dr. Yusuf Alabarda söze bir atasözü ile giriyor: “Eşeğini dövemeyen semerine tekme atar.” Ne demek bu? Dr. Alabarda şöyle açıklıyor: “Terör örgütü PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan operasyonlar sayesinde, Türkiye içerisinde terör eylemi gerçekleştirme kapasitesini yitirdi. Tamamen hamasetten arındırılmış, net cümlelerle söylüyorum bunu. PKK, 1984 yılında, kundaktaki bebeği öldürmekten nasıl çekinmediyse bugün de sahadaki çaresizliğinin bir şekilde öcünü almak, infial uyandırmak, toplum içerisinde kargaşa çıkarmak için bu tarz eylemlere başvuruyor. Çünkü PKK da çok iyi biliyor ki bugün Hatay’da, öncesinde Bodrum, Marmaris, İzmir’de yaktığı ormanlarla ülkeyi ele geçirme, toprak elde edebilme şansı yok ama infial uyandırma şansı var. Böylelikle toplumda kaos ve kargaşa yaratarak kutuplaşmayı derinleştirmeyi planlıyor. Dolayısıyla PKK’nın çıkardığı bu ilk yangın değil, son da olmayacak.”

Terör örgütü yine ‘ciğerlerimizi’ yaktı

Haberin Devamı

TEKNOLOJİYİ KULLANMALI

Türkiye’nin orman yangınları ile alakalı olarak önümüzdeki süreç içerisinde son 5-6 yıldır etkin şekilde kullandığı insansız hava teknolojilerini, gözetleme maksadıyla yoğun olarak devreye sokma ihtimali olduğunu belirten Dr. Alabarda, “Olayın hukuki boyutu açısından neler yapılabilir? Buna da bakmak lazım. Bu konuda bir mevzuat var mı bilmiyorum ama bana kalırsa orman yakmanın da silahlı terör eylemi gibi görülmesi, değerlendirilmesi gerek. Kandil’de, Tendürek’te, Sincar’da TSK, terör örgütü PKK’lı teröristlerle nasıl mücadele ediyorsa, elinde benzin bidonuyla orman yakan teröristlerle de aynı şekilde hesaplaşılmalı” diyor.

HDP UCUZ SİYASET PEŞİNDE

HDP “HDP Ekoloji” adını verdiği sosyal medya hesabında Hatay yangınına ‘rant’ göndermesi yaparak yangının maden sahası açmak için çıkarıldığı iddiasını ortaya attı. Dr. Balarda’ya bu iddiayı da sordum. Yanıtı şu: “PKK yangını üstlenmiş olmasına rağmen ‘PKK yaptı’ demeye yüzü olmayanlar tabii ki başka kulplar takacaklar. Daha önce İzmir, Urla, Seferihisar, Bodrum, Marmaris’te de aynı eylemi yapıp üstlenmişlerdi. Burada yanan alanlarda maden ya da başka herhangi bir çalışma yapıldı mı? Hayır. Böylesi sığ bahanelere sığınarak kendilerini temize çekmeye çalışmaları, HDP’nin ucuz siyaset peşinde olduğunun en iyi göstergesi.”

Haberin Devamı


YANGIN DA BİR TERÖR STRATEJİSİDİR

TERÖR ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, her ne kadar resmi makamlar konu ile alakalı bir açıklama yapmamış olsalar da bu yangının terör örgütü PKK ile doğrudan bağlantısı olduğunu düşünüyor. Ağar, “PKK’nın geçmişinde, hele de çok hassas dönemlerde orman yangınları veya stratejik tesislere sabotaj, kundaklama gibi birçok eylemi var. Son yıllarda sahada var olmayan PKK, bir şekilde varlığını devam ettirdiğini, toplum içerisinde hâlâ sempatizanların olduğunu gösterme derdinde. Bunu da orman yangınları çıkartarak başarmaya çalışıyor.

Terör örgütü yine ‘ciğerlerimizi’ yaktı

SİLAHLI SOL GRUPLARLA İŞBİRLİĞİ

Bir diğer taraftan ise huzursuzluk, gerginlik ve kaos yaratmak istiyor. Böylelikle değişik eksenler arasındaki kutuplaşmayı derinleştirmek gibi bir eğilimi var” diyor.

Haberin Devamı

Sınır ötesinde ama son dönemde özellikle Suriye’de yaşanan gelişmeler nedeniyle PKK’nın umduğunu bulamadığını, güç kaybettiğini belirten Ağar şöyle devam ediyor: “PKK bir şekilde Türkiye’nin canını yakarak, yapılan operasyonlara karşılık vermesi gerektiğini düşünüyor. Bunu da tek başına değil YPS, YDG-H, TAK, Ölümsüzler Taburu, Halkların Hareketi, Ateşin Çocukları gibi birtakım eli silahlı sol gruplarla ortak hareket ederek yapma derdinde. Bunlar üzerinden etki üretmeye çalışıyor. Sempatizanlarının beklentilerine de böylelikle bir cevap vermiş oluyor. Aslında doğaya, geleceğe zarar vermek büyük bir insanlık suçu. Bu aşağılık bir eylem ve sinsi bir terör stratejisi aslında.”

CEZASIZ KALMASIN

İSKENDERUN Arsuz da yaşayan Mahmut Yazar: “Torunlarımızın geleceği yandı. Bizim ciğerlerimiz yandı. Yangının çıktığı yer çok şaibeli. Duyumlarımıza göre 3 ayrı noktadan aynı anda başlamış ve o bölgede fabrikalar, depolar, evler var. Tüm bu yangınların aynı saatte, belli bölgelerde başlamış olması bana göre tesadüf değil. Şükür ki can kaybı yok ama büyük hasar var. Bizim ailecek işlettiğimiz bir filtre fabrikamız var. O da yandı. Rüzgâr da çok kötüydü. Alevler bir anda hızla her yeri sardı. Bu işten kim sorumluysa cezasını çekmesini dilerim.

Haberin Devamı

BU CENNETE NASIL KIYDILAR

FATİH Mahallesi sakini Mustafa Bilgili: “Büyük korku yaşadık. Evden nasıl çıktığımızı hatırlamıyorum. Bizim ev zarar görmedi ama komşularımızın evi yandı. Böyle bir korkuyu kimse yaşamasın. Canımızı zor kurtardık. Arabalarımızı, eşyalarımızı kaçırmaya çalıştık. Rüzgârın etkisi alevleri göklere çıkardı. Kaçmaya çalışanlar, ağlayanlar, bağıranlar... Korkunç bir manzaraydı. Ciğerlerimiz de yandı. Onca hayvan zarar gördü. Kim verecek bunun hesabını. Bu cennete nasıl kıydılar?”

 

Yazarın Tüm Yazıları