Paylaş
Göz göre göre özellikle de Kızılay, Cebeci, Emek ve Bahçelievler’deki canım ağaçlara ‘ölüm zımbası’ çakılıyor. Tabi ki öncelik vatandaşların daha duyarlı olması...
Belediyelere gelince:
Madem bu korsan ilanların önüne geçilemiyor, o halde ağaçlara yakın, yoldan geçen insanların rahatlıkla görebileceği noktalara ilan panoları konulmalı. Ağaçların pano gibi kullanılması önlenirken, insanların da bu kötü alışkanlıktan vazgeçmesi sağlanmalı.
K.Ç.
Demokrasi hayalini ‘ring’ seferi çaldı
Yenimahalle Belediyesi’nin ‘Demokrasi Meydanı’ yapmak istediği, Büyükşehir Belediyesi’nin bir gece yarısı etrafını telle çevirdiği ve 4-5 yıldır kapalı olan Çayyolu’ndaki alana, dozer ve kepçeler girip, her yanı dümdüz etti. Çalışmanın amacı, alanın Koru metro istasyonunun son durağına yakın olması nedeniyle buraya mahalleler arasında ring seferi yapacak olan belediye otobüslerine otopark alanı haline getirmekmiş. Her ne kadar otobüslerin kalkabileceği bir otopark ihtiyacı varsa da ‘halka rağmen’ değil, ‘halka sorularak, halkla birlikte’ bir belediyecilik anlayışının halen gelişmediğinin bir kanıtı olarak çektiğim fotoğrafı ve bu konudaki yorumları sizlere bırakıyorum.
Mehmet GÜRER
Parktaki çay ocağı
Hürriyet Ankara ekinde, kentle ilgili sorunlara yer verdiğiniz yazılarınızı, memnuniyetle takip ediyorum.
Benim şikayetim şöyle:
* Etlik Aşağıeğlence’deki Yavuz Sultan Selim Parkı’nda, daha önceki yıllarda yer alan kafeterya, Keçiören Belediyesi’nce yıkıldı ve bu alan parkın devamı olarak halka açıldı.
* Ancak daha sonra seyyar çay ocağı konduruldu.
* Suyu, elektriği, lavabosu olmayan çay ocağını işleten kişi, halkın kullanımındaki bankları, kendi kullanımına aldı.
* Kirlenen çay bardaklarını plastik kaplarda yıkayıp, tekrar servis yapıyor.
Ve şimdi sormak istiyorum:
* Her konuda ‘asla halk sağlığına zarar verecek yaklaşım ve uygulamalara izin vermeyiz’ diyen belediyelerimiz değil mi?
* Bu kişi vergi veriyor mu, kamusal alana böyle gecekondu misali çay ocağı kondurulmasına kanunen hakkı var mı?
* O bölgeden defalarca geçen belediye yetkilileri bu durumdan haberdar mı değil, yoksa göz mü yumuyorlar?
Mustafa
Uyarı koymak bu kadar mı zor?
Yenimahalle’nin Serhat Mahallesi, 1319. Sokak 26 no’lu bina önündeki 4 sokağın birleştiği noktada, çok sayıda trafik kazası meydana geliyor. Büyükşehir ve ilçe belediyesinin yanı sıra, karayollarına da durumu ilettik ancak önlem alınmadı. Bu noktaya gerekli olan şey, uyarı sistemi. Bir tane uyarı sistemi koymak bu kadar mı zor olur? Ankara’nın binlerce yerinde aynı sorun var. Sadece lafta icraat yapan yetkililere biz sesimizi duyuramadık çareyi size yazmakta bulduk.
Hakan Ç.
ÖNERİM VAR
MECLİS ÜYESİ TAKİP SİSTEMİ KURULMALI
Belediye Meclis üyeleri bildiğim kadarıyla 5 yıllığına seçiliyorlar. Ancak, görevleri boyunca mahallenin, sokağın, kentin sorunlarını hangi zaman diliminde ne kadar dile getirdiklerini bilmiyoruz. Hangi oturumda, gündemle ilgili konuşma yaptıklarını, sorunları tartıştığını bilmiyoruz. Bu yüzden, partiler, kitle örgütleri ve muhtar ihtiyar heyetlerinden oluşan bir heyet kurularak, Belediye Meclis üyeleri takip edilmeli. Her yıl sonunda kim ne kadar, ne ölçüde denetim yetkisini kullanmış, kaç soru önergesi vermiş gibi konu başlıkları altında karne çıkarılmalı. Yerelde başarı olmazsa, genelde hiç olmaz. Özellikle CHP ve MHP Ankara’da bu örnek davranışı göstermeli.
Fırat KASAP
KISA... KISA...
- Burada Okur Yazar’a daha önce de yazmıştım, Sokullu-Kızılay dolmuşu ve halk otobüsleri, Çetin Emeç’e çıkabilmek için uzun süre beklemektense güzergahları olmayan Salkım Söğüt Sokak ve Hürriyet Caddesi’ni kaçış yolu olarak kullanıyor. Bugün (20 Ağustos salı) saat 18.00 sıralarında 06 J 0775 plakalı dolmuş şoförü, bir araca çarptı ve ‘polis çağıralım’ denilince kaçtı.
Ali TAN
- Polatlı’da çöp konteynerleri yer altına alındı fakat bazı vatandaşlar çöplerini halen yol ortasına bırakıyor, dışarı döküyor. Kaldırımlar berbat bir hal alıyor. Vatandaşlar daha duyarlı olmalı.
Mahir YAVAŞ
Paylaş