Manuel düzelttiklerimiz var.
Tabi, düzeltemediklerimiz de...
İşte onlardan biri:
Akıllı elektrik sayaçları.
*
Elektrik tüketiminde tasarruf yapmaya çalışan vatandaşlar, çok zamanlı tarife(gündüz-puant-gece) kullanıyor.
Elektriğin en ucuz olduğu zaman dilimi ise ‘gece’ tarifesi.
Okurumuz Mehmet Gürer, “Peki ya AŞTİ’nin havası” diye başladığı iletisinde, önemli bir konuya dikkat çekmiş.
*
Her gün binlerce otobüsün giriş-çıkış yaptığı peronlarda egzoz dumanına bir de sigara dumanının eklendiğini kaydeden Mehmet Gürer, şu öneride bulunuyor:
İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR
“AŞTİ’nin özellikle de gidiş peronları resmen duman altında. Sigara içenlerin otobüs kalkmadan son nefesi çekip, dumanı araç içine bırakmaları da cabası... Bu bölgede hava kirliliği ölçümü yapılsa, insan sağlığını tehdit edecek düzeyde çıkacağına bahse girerim.
ÖNERİM ŞU: Mevcut halinde sigara içmenin serbest olduğu, AŞTİ’nin gidiş ve geliş peronlarındaki üstü kapalı alanlara ‘sigara yasağı’ konulmalı. ‘Dumansız hava sahası’ ile AŞTİ, Türkiye’nin diğer illerindeki terminallere de örnek olmalı.”
2 konuda şikâyeti var.
İletisi -özetiyle- şöyle:
(1)
YOL BOYU SU AKIYOR
“Çankaya Belediyesi, Reşatbey İlkokulu’nun bahçesine geçen yıl yüksek bir duvar ördü. İçini toprakla doldurup, üzerine de asfalt attı ve kapattı. Son 3-4 aydır örülen duvarın altından dışarıya su sızıyor. Her geçen gün artan sızıntı gölet oldu, yol boyu akıyor. Önümüz kış. Bu soruna ivedi çözüm getirilmezse, oluşacak buzdan dolayı büyük kaza ve belalar bizi beklemekte.
(2)
Sorunun, TCDD’nin Başkentray çalışması sırasında yaptığı ‘hat genişletme’ çalışması sonrası ortaya çıktığını aktaran okurumuzun iletisi şöyle:
TIRABZANLAR KONULMADI
“Hat genişletme sırasında tünel(alt geçit) uzatıldı. Daha önce burada merdivenler ve kenarlarda demir tırabzanlar vardı, bunlar kaldırıldı. Ardından eğimi fazla bir rampa yapıldı, tırabzanlar ise konulmadı.
Ankara’da, parçalı haldeki 7 adliye arasında adalet aramanın zorluklarından bahseden avukat Mehmet Sena Taşdan, iletisinde şunları aktarıyor:
#aklınyolu1adliye
Biz, Ankara Barosu’na bağlı bir grup avukat olarak mevcut durumdan rahatsızlığımızı yıllardır belirtmemize ve bu konuda ilgili kurumlarla görüşmeler yapmamıza rağmen halen bir sonuç alamadık. Bu günlerde konuşulanlara bakarsak zaten daha önce çok katlı plazalara, otelden bozma binalara taşınan mahkemelerin yeniden başka yerlere taşınacağı iddiası gündemde. Bu plaza ve binalara verilen kiralar ile -ki kiralamalar uzun vadeli ve peşin- Başkent’e yakışan tek adliye yapılması kolay olacaktır. Biz Başkent’e yakışan tek adliye için #aklınyolu1adliye diyoruz ve demeye devam edeceğiz.”
*
Avukatlar, www.change.org internet adresinde, imza kampanyası da başlatmışlar.
‘Kente yakışan tek bir adliye’ isteyenlerin imza sayısı binin üzerinde.
GÜNÜN FOTOĞRAFI
AYDINLATMA DA YOK
“Alacaatlı Mahallesi 3346. Sokak’ta iki ay önce altyapı çalışmaları yapıldı. Çalışmaların ardından kazılan yerler, gelişigüzel kapatıldı. Son zamanlarda yeni yerleşimlerle işlek bir hâl alan caddede, aydınlatma direkleri de yok. Yetkililere şikâyetlerimizi iletmemize rağmen yolun ne aydınlatma sorunu çözülüyor; ne de kazılan yerler onarılıyor. Sürücüler, havanın kararmasıyla kaza tehlikesi atlatıyor.”
CADDELERİMİZ DELİK DEŞİK
Bu fotoğraf, YÜCETEPE Mahallesi’nde yaşayan K.K. adlı okurumuzdan geldi.
“Tüm caddelerimiz delik deşik” diyen okurumuz, Büyükşehir Belediyesi’nden çalışma beklediğini şu sözlerle aktarıyor:
Kent trafiğinde tehlikeli gösteriler yapan sürücüler ve araçlara uygulanacak cezayı Vali Ercan Topaca daha önce açıklamıştı.
Araçlar için: Trafikten men.
Sürücüler için: Ehliyete el koyma.
*
Tabii, cezaların caydırıcı olabilmesi...
Denetimlere bağlı.
YER: Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Çankaya Rehberlik ve Araştırma Merkezi(Çankaya RAM).
Oğuz Mucurluoğlu, ‘özel eğitim alabilir’ raporu için annesiyle birlikte Çankaya RAM’a gitmiş.
Girişte, akülü arası için bir rampa var.
Ama.
Sözde rampa.
Bir kere çok dik.