Yüzde sarkan dokuları iple taşıyan estetik

Yaş ilerledikçe yüz ve yanaklarda sarkmalar başlıyor. Bu da yorgun ve yaşlı bir görünüme sebep oluyor. Yeni bir yöntem olan “Silhouette Lift” sayesinde yüzdeki yorgunluk ve yaşlılık ifadesi ortadan kaldırılabiliyor.

Yüz yaşlandıkça yumuşak dokular aşağı doğru sarkıyor. Burun kenarındaki çizgiler derinleşiyor, yanaklardan çeneye doğru uzanan bölümler sarkıyor ve yorgun, yaşlı bir görünüm ortaya çıkıyor. Bu görünümü ortadan kaldırmada kullanılan yeni bir yöntem olan “Silhouette Lift” sayesinde, kısmen eriyen iplerle anestezi uygulanmadan yüzdeki yorgunluk, yaşlılık ifadesi ortadan kaldırılabiliyor.
Klasik yüz germeden farklı olarak daha küçük bir yüz germe işlemi olan bu yöntem, özellikle de çene kenarlarındaki derin çizgilerde, yanak kenarlarında uygulanarak gençlik ifadesi sağlıyor.

ANESTEZİ UYGULANMIYOR

Silhouette Lift yönteminde özel bazı dikişler kullanılıyor. Bu özel dikişler yardımı ile saçlı deriden iki kısa kesik yapılarak sarkmış olan orta yüz bölgesi yukarıya taşınıyor. Üzerinde eriyebilen konik kısımların bulunduğu iplerle yüz askılama sistemi olarak tanımlanabilecek olan bu yöntem anestezi uygulamadan yaklaşık 45-50 dakikalık bir süre içinde uygulanabiliyor.
Bir seansta gerçekleşen bu operasyon ile yüzdeki yorgunluk ve yaşlılık görüntüsü giderilebiliyor. Bu yöntemde diğer cerrahi işlemlerde olduğu gibi şişlik ve morluklar gelişmiyor. Bu nedenle Silhouette Lift ile estetik yaptıranlar iki gün içinde gündelik hayatlarına geri dönebiliyor ancak derinin kendini yenilemesi ve yumuşak yapısını tekrar kazanması ortalama iki hafta içerisinde oluyor.
Yöntemin en önemli avantajı ise ameliyat sonrası iyileşme döneminin çok kısa olması ve hastaların işlerinden ya da günlük hayatlarından kopmalarına neden olmaması olarak özetlenebilir.

KALICILIĞI KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİYOR

Son yıllarda kalıcı ip malzemelerinin geliştirilmesi sayesinde, yüzdeki gençlik uzun süre kalıcı olabiliyor. Ancak iplerin yüzdeki kalıcılığı kişiden kişiye göre değişiyor. Burada yöntemi kendisinde uygulatmak isteyenlerin de hekimlerin de dikkatli olması gereken nokta, ince deri yapısına sahip kişilerde kullanırken gösterilecek hassasiyettir. Çünkü kalıcı iplik materyallerini ince derilerde ve yüzeye yerleştirdiğinizde ele gelme riski vardır.
Gerginliği şakaklara kadar taşıması bir avantaj ama ince cildi olanlarda dikkatli uygulanmalı. Madde cilt altında erimediğinden, küçük düğümler şeklinde bir hat oluşturabiliyor, derin dokulara yerleştirilmediyse de kişinin eliyle yüzünde bu küçük düğümleri hissetme riski vardır.
Bu nedenle iplerin derinin altındaki yağ dokusunun altına yerleştirilmesi önem taşıyor. Ciltte ne kadar süre kalıcı olduğu konusunda kesin bir süre verilememesi de yöntemin dezavantajı olarak ifade edilebilir. Ancak tamamen eriyen iplere oranla daha fazla kalıcı olabilmesi daha gerçekçi görünmekte.
Yazarın Tüm Yazıları