Paylaş
Kitap, Feridun Andaç’ın Yaşar Kemal’i anlama/anlatma yolculuğunun üçüncü eseri:
“Beş kitapta tamamlanacak olan bu çalışmada bir söz büyücüsünün anlatı evreni, hayata bakışı, yapıtlarını var eden coğrafyanın gerçekliği dile getirildiği gibi kurulan bir roman/anlatı dünyasının modern edebiyata kattıkları da değerlendirilecektir.”
Kitabın başında Yaşar Kemal’i yazış serüveni var.
Yazının başında yazardan bir alıntı:
“Kendini bilenlerle, hakkı yenenlerle, sömürülenlerle, acı çekenlerle, yoksulluklarla birlikteyim.”
İçindekiler:
* Edebi Çeşitlilik ve Yaşar Kemal
* Sözden Geçen Bakış
* Anlatısında Değişimin Yansıları
* Mitik Bir Kahraman: İnce Memed
* Anlatısında Mitik Olan
* Yaşar Kemal Anlatısında İnsan Döngüsü
* Dağılır Gökyüzünde Sesin
* Yaşar Kemal’i Anlamak, Anlatmak
* Yaşar Kemal’de Olan, Duran Bir Bakış
* Mitik Bir Dünyanın Anlatıcısı: Yaşar Kemal.
Yaşar Kemal’i tanımak, yorumlamak için önemli bir çalışma.
(Serece Yayınları)
YEMEK ZEVKİ ÜZERİNE
1977’den beri Paris’te yaşayan Cüneyt Ayral’ın yemek çeşitlemeleri üzerine kitabı çıktı.
Sanırım çeşitlilik isteyenlerin işine yarayacaktır:
* Cüneyt Ayral
‘Temel gurmeler için
Sandviçler ve salatalar’
Günümüzde iş hayatı mükellef sofraların hazırlanmasına engel oluyor.
Kime ithaf edilmiş:
“Anneannem Safinaz Tüke’nin, Eniştem Necdet Odekon’un anılarına...”
* Sandviçler
* Salatalar
* Zeytinyağlılar
* Kitap tanıtımı:
“Sokak lezzetlerinden vegan tariflere, şeflerden yazarların mutfaklarına uzanan sohbeti keyifli bu kitabı mideniz guruldamadan okuyamayacak, mutfağa koşup ağzınıza lâyık bir sandviç ve lezzetli bir salata yapmadan duramayacak, Ayral’ın dostları; Deniz Gürsoy, Sevinç Uzcan, İ.Can Şiram, Çiğdem Bakırcıoğlu, Elvan Sayar, Işın Beril Tetik ve Çağatay Yaşmut’un da tarifleriyle katkıda bulunduğu bir lezzet şöleni.”
(Oğlak Yayıncılık)
Paylaş