Metin Altıok’un şiirlerini bu gece dinleyebilirsiniz

İYİ şair, Sivas’ta aramızdan alevlerin aldığı Metin Altıok’un şiirlerini bu akşam saat 20.00’de İş Sanat Kültür Merkezi’nde düzenlenen, "Bir Bulut Geçiyordu Senin Gözlerinden" programında dinleyebilirsiniz.

İzleyiciler, Altıok’un ’ben’,’ dünya’, ’yalnızlık’ gibi temalar ile ’aşk’ı yoğun olarak işlediği şiirlerle buluşacaklar.

Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı ve Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğini üstlendiği program tematik bir akış içinde gidiyor.

Altıok’un şiirlerini Aslı Yılmaz, Metin Belgin, Hakan Gerçek okuyacak. Müzikleri ise Seda Subaşı, A. Ceren Gürkan, Deniz Yücel, Çağ Erçağ’dan oluşan Boğaziçi Quartet seslendirecek.

Metin Altıok
’un bütün şiirleri Bir Acıya Kiracı, yazıları Şiirin İlk Atlası başlığıyla Kırmızı Yayınları tarafından yeniden yayımlandı.

Bir şairin böyle bir düzen içinde sunulması, müzik eşliğinde şiirlerinin okunması, sanırım okuru çok daha fazla etkileyecektir.

KÜLTÜR MERKEZLERİNİN İŞLEVLERİ

Büyük kentlerimizdeki kültür merkezleri, yazarlar, şairler hakkında düzenledikleri günlerle, okur/dinleyiciye edebiyatı/edebiyatçıyı ulaştırıyorlar.

Bu konuda yerel yönetimlerin çalışmalarını doğrusu desteklemek gerekiyor.

Hürriyet’in pazar eklerini yöneten arkadaşlardan gelen bir soru, kültür merkezlerinin önemini anımsattı bana.

Pazartesi akşamı iki etkinliğe birden katıldım. Biri Enver Ercan’ın Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde benim için düzenlediği idi. Beni arkadaşlarımla bir araya getirdiği bir toplantıydı.

Diğeri de Faruk Şüyun’un düzenlediği Ara Güler için hazırlanan Ustalara Saygı gecesi idi. Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi ve Akbank’ın kültür merkezleri de sürekli olarak bu tür etkinlikler düzenliyorlar.

Kültür merkezlerindeki bu toplantılar, edebiyata, edebiyatçıya, sanatçıya gösterilen saygı ve sevgiyi simgeliyordu.

Ayrıca değişik kişiler, bir sanatçı, edebiyatçı hakkında konuşarak, onun değişik açılardan, farklı yönlerini de okura sunmuş oluyorlar.

Eskiden belli aralıklarla yapılan bu etkinliklerin süreklilik kazanması da yerel yönetimlerin sanata, edebiyata verdiği önemin bir göstergesi bence.

İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki kültür merkezlerinin de orada yaşayanlar için önemini söylemeye gerek yok.

* * *

DİLEĞİM, çok amaçlı bu kültür merkezlerinin sayısının artması, her semtte bulunması.
Yazarın Tüm Yazıları