Neptün etkisi

2022’ye girerken İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in bu yıl vefat edeceğinden bahsetmiştim. Ölümünün ardından doğum haritasını tekrar inceledim. Ve beni şaşırtan temalarla karşılaştım.

Haberin Devamı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 8 Eylül günü 96 yaşında hayata veda etti. Britanya’nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarıydı. Ve en uzun hüküm süren kraliçe olarak da tarihe geçti. Yıllardır verdiğim derslerde kraliçenin doğum haritasını zaman zaman işlerim. Malum, kraliyet ailesinde konuşacak çok konu var. Dedikodusu bol bir aile. Bu yüzden doğum haritası birçok astrologda olduğu gibi bende de vardı. Meraklısı için hatırlatalım, kraliçe 21 Nisan 1926, saat 2.40’ta Londra, Mayfair’de doğdu.
Vefat haberi geldiğinde ölüm nedenine ilişkin ayrıntıları merak ettim ve haritasını açıp incelemeye başladım. Bu arada 2022’ye girerken hem yazdığım yıllık değerlendirme yazılarında hem de YouTube kanalımdaki yeni yıla ilişkin videolarda bu sene onun vefat edeceğinden bahsetmişim. Bunu da sadık ve şahane takipçilerim hatırlattı; hatta bu konudan bahsettiğim yazı ve videoları bulup gönderdiler bana.
“8 Kasım’da Boğa burcunun 16’ncı derecesinde bir Ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulma Boğa burcunun 2’nci dekanında gerçekleşmekte. Bu dekan tarım ürünlerinin azalmasına ve kraliçenin vefatına işaret etmektedir” şeklinde bir cümle kurmuşum. Eski astrologlar burçları dekanlara yani üç eşit parçaya ayırıp dünya astrolojisine göre her dekanın bir anlamı olduğunu yazmışlar. 16 derece, Boğa burcunun
2’nci dekanına denk geliyor ve bu dekan yukarıda yazdıklarıma işaret ediyor. Bunu da Sepharial’ın Güneş ve Ay tutulmalarının Dünya’ya etkileri kitabından araştırarak bulmuştum. Dekan sisteminde gerçekten buna benzer birçok bilgi var.

Haberin Devamı

Neptün etkisi


Düşündürücü tesadüfler

Konumuza geri dönecek olursak; kraliçenin ölümünün ardından haritasını açtım ve incelemeye başladım. Fakat incelerken bir şekilde kafama oturmayan bir şeyler gördüm. Biraz teknik olacak ama gördüğüm temalar şu şekildeydi...
Kraliçe Neptün etkili bir Balık dolunayında (17 derece) vefat etti. Vefat ettiği gün astrolojinin büyük kötücülü olarak adlandırılan Satürn’ün (kayıp, zorlanma, köşeye sıkışma) kraliçenin haritasında Mars ve Neptün karşıtlığını tetiklediğini gördüm. Satürn hem Mars’ın tam üstünden hem de Neptün’ün tam karşısından geçiyordu. Ölümle ilgili konularda Satürn, Merkür ve bir noktaya kadar Plüton önem kazanır. Aslında Merkür direkt ölümle ilgili demek yanlış olur çünkü mitolojik hikâyesinde ölüler dünyasıyla canlılar dünyası arasında seyahat edebilen tek tanrı olarak bilinir ve ölen kişilerin ruhlarının ölüler dünyasına yolculuğunda onlara eşlik eder. Bu yüzden dolaylı olarak ölümle ilişkili bulunur.
Karşıma iki kez Neptün gezegeni çıkmıştı. “Herhalde tesadüf” dedim ve sonra ‘progress’ (ilerletilmiş) haritasını incelemeye başladım. İlerletilmiş harita, en etkili öngörü yöntemlerinden bir tanesidir.
1 yıl=1 gün hesabına dayanır. Kişinin yaşı kadar gün ilerletilerek oluşturulan bir haritadır. Progress haritada en önemli eleman Ay ve kurduğu kontaklardır. İlerletilmiş haritasını açınca bir de ne göreyim; Ay kraliçenin öldüğü gün 20 derece Kova burcunda duruyor! Yani haritasındaki Neptün’ün tam karşısında ve Mars’ın tam üstünde. Dedim bu kadar tesadüf de fazla. Sonra Güneş ilerletim haritasını açtım ki; bu da çok önemli öngörü tekniklerinden bir tanesidir. Orada da Neptün haritasındaki Satürn’ün tam üstünde! Son olarak ‘solar return’ dediğimiz Güneş dönüşü haritasını oluşturdum. Kişinin doğum gününden bir sonraki doğum gününe oluşturulan özel bir haritadır ve sadece o yaşında neler yaşayabileceğini anlatır. Güneş dönüşü haritasında da Neptün etkileri gördüğümü söylememe gerek yok herhalde.
Bu kadar Neptün’ü üst üste görünce aklıma bir sürü soru gelmeye başladı. Çünkü Neptün dediğimiz gezegenin normal şartlar altında ölümle ilişkisi yoktur. Olsa bile dolaylı yoldan olur. Biz Neptün’ü şöyle olaylarda görürüz genelde: Yanlış tedavi, yanlış teşhis, boğulma, ilaçların yan etkisi, gaz zehirlenmesi, alkol zehirlenmesi, suda boğulma, uyarıcı madde etkileri ve çok büyük skandal olaylar... Hal böyle olunca ‘Kraliçe nasıl öldü acaba’ diye kafamda ister istemez soru işaretleri oluştu. Birden fenalaşarak durumunun kötüye gittiğini açıkçası pek de düşünemiyorum...
Bu arada Kral 3. Charles’ın tahtta çok uzun süre kalacağını düşünmüyorum. Bir, bilemedin iki sene en fazla... Merkür retroda ve Jüpiter karşıtlığında... Daha da önemlisi Neptün etkili Balık dolunayında tahta geçti. Yeni kral belli ki önümüzdeki dönemde çok büyük skandallarla uğraşmak zorunda kalacak. Tükenecek adam!

Yazarın Tüm Yazıları